Esmu Koelju fane :) Iesaku paņemt un palasīt vienu grāmatu un saprast vai šis autors Tev patīk vai nē.
Nekad neklausos atsauksmēs, kas saka - nē, neņem un nelasi! Neviens cits izņemot mani pašu nevar zināt vai man patiks vai nē.
Nevienas grāmatas izlasīšana nav zemē nosviests laiks
Esmu lasījusi 11 minūtes, alķīmiķi un brida. Tādā secībā arī izlasiju.
Man patika, tas noteikti nav nekas baigi omg. Vienkārša, viegla lasāmviela. Visam tak nav jābūt nezkādam psihiloģiskam trillerim :D
Viņa grāmatās parasti ir laba doma, kas pasniegta ļoti vienkāršā veidā, ko manuprāt, katrs idiots varētu saprast.
Bet es ticu ka viņa rakstības stils daudziem var likties banāls...
Ar Koeljuu.tml. autoriem ir tāpat kā ar Holivudas trash kino, visi it kā zina, ka tur nekādas dziļas vērtības un dziļāku apakšzemes straumju nav, taču lasa un skatās un industrijas pelna miljardus. Vienkārši attapīgi biznesmeņi veiksmīgu zelta dzīslu uzrakuši:)
Bet jebkurā gadījumā labi, ka jaunieši vispār lasa, nav varbūt pat tik svarīgi kā tā nav Dostojevska mēroga literatūra. Tūkstoškārt labāk nekā pīpēt spaisu un pēc tam ar beisbola vāli nosist savu vecmāmiņu.
Esmu lasījusi gan "Alķīmiķi", gan "11 minūtes". Pirmo lasīju " 11minūtes" un biju vīlusies, tad nospriedu, ka došu rakstniekam vēl vienu iespēju, lai arī mani aizrautu viņa darbi, tādēļ izlasīju "Alķīmiķi", par kuru daudzi fano visā pasaulē. Bet jāatzīst, ka arī šī grāmata mani neaizrāva, nebija tā, ka grūti nolikt grāmatu. Bet ja gribi izlasīt kādu no šīm divām grāmatām, tad iesaku "Alķīmiķi".
Ma vislabāk patika:
"Uzvarētājs ir viens"
"11 minūtes"
"Alķīmiķis"
"Veronika grib mirt"
"Pjedro upes krastā es sēdēju un raudāju"
"Nelabais un senjorita Prima"
Principā man patīk puse no viņa grāmatām, un pirmā, kuru nosaucu, man ir pati mīļākā. Man ir mājās 2 pēdējās viņa grāmatas, kuras vēl neesmu sākusi lasīt. Kad izlasīšu arī tās, iespējams, kādu varēšu ielikt arī šajā sarakstā.
Es esmu izlasījusi kādas 3-4 viņa grāmatas gadus atpakaļ, kad vajadzēja vieglo lasāmvielu, ko stiept līdzi somā un lasīt autobusos utml.
Alķīmiķis ir tas pats kas lasīt draugiem.lv iesaku sleju vai twitterī citātus. Nu, tā grāmata sastāv no jau visās malās apvazātiem citātiem. Bet es nestrīdos, ka lasītājam-iesācējam viņa varētu likties ok.
No Koelju man ir likusies lasāma tikai "11 minūtes".
Neatceros, kuras bija pārējās.
Brida vai ari no Serdars Ozkans '' Rozes balss". Tās no tada tipa grāmatām. Kad lasīju Bridu, bija gruts bridis mana dzive un sii gramata sava zina pavera jaunu skatu uz dzivi :)
man nepatika ''11 minuutes'', biju vīlusies. Bija tīri ok ''Veronika grib mirt'' , bet nesaprotu viņa lielo popularitāti, nekas woow tajās grāmatās nav.