Kandee, man īsti nav receptes, es vienkārši katliņā izskausēju dažādus sierus kopā ar pāris karotēm kausētā siera un ar nelielu devu gorgonzolas siera, kas piedod mērcei kreptīgumu, un iemaisu makaronus. vēl var iemaisīt sakapātus garšaugus.
JD, visam der parastā krējuma-miltu mērce, vai bešamela mērce (laikam tā ir tā pati vai līdzīga tai piena mērcei, ko taisīji) protams, kārtīgi jāmaisa, lai nebūtu nekādu kunkuļu, konsistencei jābūt ideāli šķidri-krēmīgai. pie tām pievienojot sēnes, sanāk sēņu mērce, kas man garšo ar visām tevis nosauktajām piedevām, garšīgi sanāk, pievienojot nedaudz sīpolus un burkānus.
pie makaroniem tomātu mērce ar rupji sarīvētiem un apceptiem burkāniem, beigās var pievienot olīvas. es tajā mērcē bieži vien iemaisu citus apceptus dārzeņus - sīpolus, saldo papriku, cukīni.
pie makaroniem ir kaudze mērču - piem. man garšo brokoļu mērce ar sieru un saldo krējumu.