Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Izvirtības virtuvē

 
Reitings 364
Reģ: 10.06.2012
Sveikas meitenes, padalaties ar savām kēksu un kūciņu receptēm. :)
Kāda var ieteikt kādu kēksa recepti kur nav jāliek sviests?
Gaidu ieteikumus, šodien gribas pagatavot kādas pārbaudītas vērtības. :D
20.03.2014 13:31 |
 
Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Es domaju ,ka ar izviirtiibam virtuvee, tu domaji cita veida izvirtiibas :D
20.03.2014 13:34 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Reiz kulinārijas lapā kaut kādā lasīju, ka šīs lapas autore VISĀS kūciņu un bulciņu receptēs sviesta vietā liek olīveļļu.

Ta kā, domāju, vienkārši vari pārveidot jebkuru recepti. Tad, kad man negribas kausēt sviestu kūkām, mafiniem vai pankūkām, es arī gana bieži esmu vienkārši pielējusi eļļu un lieta darīta. Reiz, kad sviesta nebija mājās, attaisīju kokosa piena bundžiņu un taukvielu vieta kūkai iegāzu to. Arī bija garšīgi.

Eksperimentē, būs labi :)
20.03.2014 13:37 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
http://aannija.wordpress.com/2013/11/14/ziemassvetku-burkankuka/

Tev ir iebildumi pret taukiem kā tādiem vai tieši pret sviestu? Šajā receptē var likt kokosriekstu eļļu, sviestu vai nelikt neko no abiem. :) Un nevajag kviešu miltus!
20.03.2014 13:54 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vari, protams, mēģināt arī cept kēksa formā (būs jāpacepj nedaudz ilgāk), bet varu ieteikt dievīgu mafīnu recepti ar marcipānu un ķiršiem bez sviesta. Receptē ir rakstīts, ka jāizmanto vīnogu kauliņu eļļa. Man tās mājās nebija, bet tā vietā izmantoju apelsīnu eļļu. Super gardi un galvenais, ka mīkla sanāk mīksta un mitra izcepot :)

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/konditoreja/recipe.php?id=46872
20.03.2014 13:57 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nav gluži kekss, bet kūka
http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=15850
Perfekta! Biju svētdien izcepusi - vīrieša mamma slavēja, apēda divus gabaliņus un vēl līdzi paņēma, pārējo notiesāja vīrietis pats :D
20.03.2014 14:52 |
 
Reitings 653
Reģ: 29.01.2009
Libras ieliktā kūka ir mans favorīts svētkiem jau kādus 2 gadus! Perfekta! Tāda slapja... njammm
20.03.2014 15:14 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Jā, Libras ieliktā šokolādes kūka ir arī mūsu mājās favorīts. Labākā šokolādes kūkas recepte, kādu vien ir nācies ēst :)
20.03.2014 15:17 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Pievienojos par Libras ielikto šokolādes kūku. Mmm.. pilnīgi siekalas saskrēja mutē. Ja neceptu šonedēļ jau medus kūku, noteikti ceptu to atkal :)
20.03.2014 15:53 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Bez sviesta? Nu, tā...

Šokolādes kūciņa


http://silva.prieksgatavot.lv/vienkarsa-sokolades-kuka/

Plātsmaize ar ievārījumu


http://silva.prieksgatavot.lv/platsmaize-ar-ievarijumu/

Banānu, šokolādes un zemesriekstu sviesta kūka


http://silva.prieksgatavot.lv/bananu-sokolades-un-zemesriekstu-sviesta-kuka/

Rupjmaizes kūka


http://silva.prieksgatavot.lv/rupjmaizes-kuka/

Labi, pietiksies. :)
20.03.2014 15:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Man tagad tāds periods, kad kūkas no miltiem negatavoju, tos es paturu ziemas periodam, vai ļoti retām reizēm pavasarī un vasarā. Taču manas izvirtības virtivē ir noteikti saldējums, semifreddo, dažādi parfai un protams jogurtu kūkas.. un kur nu vēl bez biezpienu īpašā mussa.. mm šovakar gatavoju pa jaunam šokolādes semifreddo ar pistācijas riekstiem, tas ir mūsmājās tops un viss un galvenais ļoti viegli pagatavojams un garšo kā no ļoti laba itāļu restorāna, perfekto! :)
20.03.2014 20:22 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
20.03.2014 20:26 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
20.03.2014 20:28 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
20.03.2014 20:29 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
20.03.2014 20:32 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
DIO, pēc šī
tas ir mūsmājās tops un viss un galvenais ļoti viegli pagatavojams un garšo kā no ļoti laba itāļu restorāna, perfekto!

Tu taču zini, ka Tev jautās recepti.. esmu gatavojusi semifreddo, bet nu pēc šāda apraksta nevaru nepajautāt to īpašo :-D
20.03.2014 21:22 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Es jau padomāju,ka būs tēma- sekss virtuvē! Ak,es naivā muļķe :D
20.03.2014 21:25 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Burbule,

padalīšos :)
SASTĀVDAĻAS
2 olas;
180 gr melnās šokolādes;
200 ml saldais krējums kūkām;
1 citrona rīvēta miziņa;
vaniļas pāksts;
2 saujas attīrīti pistācijas rieksti;
20 gr sarīvētas melnās šokolādes semifreddo apkaisīšanai.
PAGATAVOŠANA
Taisnstūra kūkas formā izklāj pārtikas plēvi. Traukā saputo olas līdz putu konsistencei, pievieno citrona miziņu. Izkausē šokolādi ūdens peldē un pievieno masai. Kārtīgi samaisa. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar vaniļas pupiņām un iecilā kopējā masā, samaisa līdz vienmērīgai krāsai. Pievieno pistācijas riekstus un samaisa vēlreiz. Lej formā, aizklāj ciet ar pārtikas plēvi. Liek saldētavā uz 3 h. Pasniedz ar pārkaisītu šokolādi. Tik vienkārši. Voilà!
22.03.2014 11:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits