Koju dzīve - neliels izmisums.

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Labs vakars.

Finanasiālu un dažu citu apsvērumu vadīta, šā gada janvārī ievācos kopmītnēs. Dzīvoju trīsvietīgā istabā, ar meitenēm, kuras viena otru pazīst jau sen, esmu tā "ienācēja". It kā dzīvot nav slikti, sadzīves apstākļi pat labāki, kā biju gaidījusi, bet tās savstarpējās attiecības...

Esmu diezgan klusa, bierenēm netraucēju, bet attiecības ir kaut kādas - saspīlētas. It kā vārdos nekādi apvainojumi netiek pausti, bet jūtu, ka uz mani ir "zobs". VArbūt vajadzētu izrunāties, bet iekšā tāda pretīga sajūta, negribas, jo sevišķi tāpēc, ka nejūtos vainīga. Pati esmu klusa, trobeļus netaisu, čipsus negraužu.

Ko gribu dzirdēt? Varbūt pa kādam padomam, bet vairāk gribētu, lai padalāties ar saviem koju stāstiem - vai vēl kādai ir bijis pagrūtāk iedzīvoties. Iespējams, šeit nāksies palikt arī nākamgad, domāju, varbūt mainīt istabu, bet bail, ka var būt vēl trakāk.
19.03.2014 16:46 |

Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Ej uz citu istabiņu un miers! Tikai parvacoties astaj jauku un pozitivu iespaidu :)
19.03.2014 17:37 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Vispar muksana un strausa politika liecina par vāju cilveku kas nemak par sevi pastavet.
19.03.2014 17:38 |

Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Bet ja nesaskan ar citiem cilvēkiem, tad nesaskan.

Man paveicās kojās , ka mana istabas biedrene izvācās un ievācās cita. Pilnīgi cita dzīvošana, kā diena pret nakti :) un kojas jutos ka majas tagad :)
19.03.2014 17:40 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Piekrītu Andai, ka nevajag iet uz citu istabiņu. Nu nedara jau tās meitenes neko tādu, lai būtu jāpārvācas.
19.03.2014 17:40 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nu, ja nejūtas labi un ērti tajā istabā, tad ir jāmeklē cita vieta. Un tur nav nekādas nozīmes tam, ka maksā tikpat cik viņas vai tadejādi nemācētu izkarot savu vietu vai piekoptu strausa politiku. To, lai justos labi un patiktu istabas biedrenēm nevar izkarot, to var iegūt tikai ar atvērtu, draudzīgu attieksmi, bet, ja arī tad nevar, nu tad varbūt vienkārši nav tā klikšķa, kas nodrošina to, ka cilvēki saprotas, jūtas labi cits cita sabiedrībā vai pat vēlāk kļust par draugiem. Kā saka-ar varu mīļš nekļūsi. Tāpēc domāju, ka Andas padoms nav īsti pareizs.

Uzreiz, protams, prom nav jāskrien, bet, ja ilgstoši nespēj iejusties un tajā vieta, kas šobrīd tā vai citādi ir Tavas mājas, nejūties ērti, tad ir jāiet prom.
19.03.2014 17:49 |

Reitings 164
Reģ: 18.03.2009
Manuprāt, varu pateikt, kā domā tās meitenes. Esmu bijusi līdzīgā situācijā :D Lai gan kojās nodzīvoju vien 2 nedēļas, bet nu labi.. esmu īpašs gadījums :D Labāk kojās ir dzīvot 2atā, nevis 3atā, jo tās ir mocības. Iespējams, grib izdzīvot, lai vairāk vietas. Neuztver to personīgi, gan jau, ka tiktos kādā kopīgā koju tusiņā un dzīvotu citās istabās, iedraudzētos. :) Varbūt arī pašai gribētos labāk dzīvot 2atā? Ja jā, tad pameklē kādu citu istabiņu, tagad uz pavasari vajadzētu būt no kā izvēlēties, jo visi kojas ap šo laiku pamet :D Pajautā komendantei, kuras istabas ir brīvas un ej iepazīties (vai domubiedros) :))
19.03.2014 17:59 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Zinu, ka tajās kojās ir diezgan stingra vadītāja - pat, ja meitenes paliktu divatā, ir liela iespēja, ka viņām pieprasīs maksāt vai nu par visām trīs gultas vietām vai arī liks pārvākties (ja ne šogad, tad ar nākamo mācību gadu pilnīgi noteikti) vai arī drīz vien ieliks kādu citu trešo, tāpēc, manuprāt, cerības dzīvot divatā nevarētu būt motīvs tā izturēties, vismaz ne šajās kojās.
Man šobrīd ir mazliet apgriezta situācija - dzīvoju kopā ar divām tādām klusām un uz sevi orientētām meitenēm - lai arī kā esmu centusies viņas iekustināt un pavilkt uz cilvēcīgām attiecībām un sarunām, nekas nesanāk... Katra pati par sevi un jebkurš mēģinājums runāties apraujas ātri vien.. Atmetu jau ar roku un mirstu vai nost no garlaicības te :D
19.03.2014 20:12 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Nav jēgas kaut ko mainīt sevī vai izdabāt viņām.
Maini istabu vai maini kojas.Dienas jautājums.
19.03.2014 21:47 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Ja meitenei ir grūti istabiņā dzīvot un viņai tas rada diskomfortu, es tomēr uzskatu, ka ir jāiet pie vadītājas un jālūdz pamainīt istabiņu. Koju vadītāji jau apmēram zina cilvēkus, kuri dzīvo kojās, pastāsti situāciju un visam vajadzētu nokārtoties.

Un tā durvju ciršana arī ne vienmēr nozīmē to, ka meitenes vēlas tevi "izēst". Varbūt viņas tā dara arī mājās un viņām liekas, ka viss ir ok, jo mana istabas biedrene arī mēdza cirst durvis, lai gan attiecības mums nebija saspīlētas, tās pat bija ļoti labas.
19.03.2014 21:58 |

Reitings 8187
Neizlasīju,ka burtnieki.
Mana mūža mīla.
Kurš stāvs? :D
19.03.2014 22:34 |

Reitings 8187
Vari man personīgi uzrakstīt.
19.03.2014 22:36 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Ir gadījies būt šādā situācijā, ne gluži kojās, bet citviet. Princips jau tas pats - visa tā savstarpējā čupošanās, sasmaidīšanās, sačukstēšanās, un tad tu sēdi malā kā muļķe un tajā noskaties. Risinājumu tam goda vārds nezinu, kā rast. Vienīgais varu teikt, ka tevi ļoti labi saprotu :)

Bet toreiz , manā gadījumā, no kopīgiem paziņām uzzināju, ka šīm divām meitenēm nepatīku. Bija to teikušas tam cilvēkam. Teikušas aptuveni tā - "viņa mums nepatīk un viss, nekas specifisks, bet vienkārši nepatīk". Nu tad pieklājīgi konfrontēju meitenes un, tā teikt, šķīrāmies uz pozitīvas nots, jo situācija pagriezās tā, ka nebija nepieciešams vairs dzīvot kopā :)
19.03.2014 22:53 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pati neesmu dziivojusi kojaas, bet nu izlasot probleemu, pirmaa doma kas ieshaavaas praataa, ir sadraudzeeties ar kaadu meiteni un tad kopiigi iet dziivot vienaa istabinjaa. Vispaar gruuti man ir iedomaaties, kaa 3 cilveeki var vienaa istabinjaa sadziivot. Veel arii ir iespeeja sadraudzeeties ar kursa biedreneem un apjautaaties, vai kaada no vinjaam gadienaa neiziiree istabu par liidziigu samaksu kaa kojaas.
19.03.2014 23:01 |

Reitings 135
Reģ: 14.01.2014
Pieļauju, ka var jau arī dzīvot divatā ar draudzeni un par to trešo vietu samesties un maksāt, lai neviens neievācas.
19.03.2014 23:08 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
krista, Latvijā, redz, ir tā specifika, ka kojas maksā sākot ar ~ 40 eur, bet istaba - ja tas nav ļoooooti veiksmīgs izņēmums: sākot ar 80+ komunālie.

Par problēmu - iesaku tomēr mēģināt parunāties. Varbūt pamēģini draudzīgi izstāstīt, kas uz sirds, ja meitenes nav galīgas ļaunules, domāju, varat atrast kopēju valodu. Ja pēcāk nekas nemainās, tad gan laikam ieteiktu pārvākties.
19.03.2014 23:15 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Ne visi spēj jaunpienācējus ļoti ātri pieņemt. 2,5 mēneši nav ilgs laiks. Es domāju, ka vēl tikpat ilgu laiku vajag, lai viss aizietu (vai arī neaizietu). Nav jau teikts, ka, nomainot istabu, tur situācija uzreiz būs labāka. Es domāju, ka viņām nav uz tevi zobs, vienkārši tu esi iejaukusies viņu divvienībā, pie kā viņas vēl nav pieradušas. Savulaik, kad sāku studēt un dzīvot kojās, man ar istabas biedrenēm nebija pilnīgi nekādu kopsaucēju. Sākumā mierīgi (dažkārt arī ne tik mierīgi) līdzās pastāvējām, bet uz mācību gada beigām jau tusējām kopā uz velna paraušanu. Kopš tiem laikiem draudzējamies jau vairāk nekā 10 gadu. :) Un vēl - noteikti izrādi kaut kādu iniciatīvu iedraudzēties - piem., piedāvā kaut ko pasākt kopā, mēģini atrast kopējas intereses, sarunu tematus... Nu un, ja vēl pēc pāris mēnešiem nekas nemainās - tad gan maini istabiņu un sāc no jauna.
19.03.2014 23:28 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Taa sievieshu draudzeeshanaas "pa divi" man vienmeer ir likusies lezbiska. Izstumt kaadu tikai taapeec, ka treshaa-ir pilniigs murgs. Normaalas meitenes taa nedara-paziistu daudzas trijotnes.
Nedomaaju, kuukas un kafija/alkohols paliidzees Ja 2,5 meeneshu laikaa neizraada interesi, tad neliidzees ne runaashana ne "iedraudzeeshanaas"- visu apeediis/izdzers/parunaas, bet taapat nekas nemainiisies. Ieteiktu mainiit istabu.
20.03.2014 07:15 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Un sievieteem vispaar patiik kaadu atstumt, izsmiet. Piemeeram, ja sievieshu kolektiivaa ir viens viirietis, vinju automaatiski pataisa par izsmiekla objektu. Ja nav viirietis, atrod kaadu sievieti- vienu vai vairaakas, ko izstumt. Tas laikam zemaa pasveerteejuma deelj- izstumjot kaadu, passhas juutas paaraakas un savstarpeeji tuvaakas/ vienotaakas. Normaalas sievietes taa nedara.
20.03.2014 07:21 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Tas ir normāli. Esmu izdzīvojusi to koju laiku un kas tik nav gadījies.
Tavām draudzenītēm nepatīk, ka tu ievācies, jo tu esi svešā, par kuru viņas neko nezin, tapēc viņām sevi nākas ierobežot. Viņām gribās brīvāku telpu, brīvu gultu , uz kuras var samest savas drēbes.Viņām negribās rēķināties ar tevi utt. Viņām nav nekas pret tevi, bet pret to, ka savu personīgo telpu vajadzēs dalīt vēl ar vienu cilveku.
Silti iesaku nopirkt kko iedzert un pasēdēt parunāties, tā teikt- iepazīties utt. Bet ja redzi, ka viņas baigās maitas, tad gan maini istabu.
20.03.2014 08:06 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
hanna! ne visur kojas ir tik dārgas! 1. medicīnas koledžai kojas maksā tikai 11ls mēnesī.(diemžēl nezinu kā tagad euro naudā, jo esmu jau pabeigusi koledžu).
20.03.2014 08:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits