Mans šīs dienas jautājums,kuras firmas makaroni jums ir favorīti un visvairāk iecienītie? (būtu forši,ja liktu bildes) Ja ir īpašs arguments,tad uzrakstiet-kāpēc tieši šie?
Un vēl - kā jūs tos īpaši vāriet, lai tie nesaliptu un būtu forši irdeni? Esmu dzirdējusi,ka vārot jāpielej eļļa. Kādreiz tas darbojas,kādreiz nē. Varbūt ir vēl kāds triks?
Šitie man garšo, bet laikam pieejami tikai Francijā. Latvijā neesmu redzējusi.
UN ŠITOS man atveda Itāļu draugs makaronus no Itālijas.
Makaroni taisīti no olas (ne kviešu miltiem - nepanesu) un ātri uzvārās (nevar pārvārīt jo nepaliek gļumi kā parastie). Mana ģimene jau pārgāja uz šiem makaroniem, jo parastie tagad liekas negaršīgi pēc šiem! Ļoti ļoti garšīgi, šos makaronus izmanto Itāļu restorānos. Vispār labākie makaroni, un ļoti kvalitatīvi un garšīgi bez visādiem mēsliem!
Te arī ir saite par makaroniem un tālāk bilde: http://www.pastadimontagna.it/
pēc labākajām tradīcijām makaroni nav jāvāra mīksti, bet līdz noteiktai stadijai - al dente, kad tie ir atsperīgi un viducī ir nedaudz cieti. makaroni turpina gatavoties arī pāris minūtes pēc nokāšanas paši no sava karstuma, tos pievieno karstai mērcei, tāpēc, ja novāra uzreiz galīgi mīkstus, gala rezultāts nav labākais.
Nu vairāk ir tas,ka nevis vārīšanas brīdī salīp, bet, ja nokāš un tie nedaudz pastāv, salīp. Nav tādi forši.
uzreiz pēc nokāšanas makaroniem ir jāpievieno vismaz sviesta pika, vai jāiemaisa mērcē. makaroni nav kartupeļi, tie ir jāpasniedz uzreiz pēc gatavošanas.
Es ēdu parasti italpasta, vārot pieleju eļļu un pielieku kubiņu vistas buljona. Nokāšu un uz šķīvja virsū. Reti kad salīp, parasti tik ilgi makaroni nenostāv :D
Mana vīra māte piekopj savādāku vārīšanas tehniku - verdošā ūdenī makaronus pavāra 5 min, tad nogriež uguni un atstāj makaronus tajā karstajā ūdenī uz 10 min, tad nolej un noskalo. Makaroni nav ne pārvārīti, ne nedavārīti un irdeni. :)
Normāli pēc novārīšanas, pastu pievienoju sagatavotajai mērcei (samaisu) un tad pasniedzu, neesmu manījusi salipšanu. Salipšana ir raksturīga ne tik labai pastas kvalitātei vai arī pārvārīšanas rezultāts.
Parasti nemu dārgos makaronus ,ja taisam kādu gardu ēdienu - makaronus ar galu ,poplovskijus makaronus citriez.....BET parasti gatavoju lētos un nav nekada vaina. pielieku eļļas karoti ,lai nesalip un ar kečupu aiziet.....
Ā, nu es viņus parasti ēdu uzreiz pēc pagatavošanas, tā ka nezinu, vai pastāvot šitie salīp, vai nē. :D
Bet kaut kā šķiet, ka, ja arī salīp, tad tikai nedaudz, bet ne tik ļoti kā pārvārīti baltie makaroni, kādus parasti gatavo mana mamma.
Pārsvarā ņemu makaronus no augstākiem plauktiem cenā ap 1 eiro.
Vāru kā parasti, lielā daudzumā ūdens, un tad pēc noskaņojuma - pieleju klāt mazliet eļļas, vai, kad gatavi, pievienoju sviestu. Kā arī ir vēl variants viņus pēc vārīšanas un noliešanas noskalot ar remdenu ūdeni. Tad viņi vispār nesalīp.