Makaroni

 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Mans šīs dienas jautājums,kuras firmas makaroni jums ir favorīti un visvairāk iecienītie? (būtu forši,ja liktu bildes) Ja ir īpašs arguments,tad uzrakstiet-kāpēc tieši šie?

Un vēl - kā jūs tos īpaši vāriet, lai tie nesaliptu un būtu forši irdeni? Esmu dzirdējusi,ka vārot jāpielej eļļa. Kādreiz tas darbojas,kādreiz nē. Varbūt ir vēl kāds triks?
18.03.2014 12:03 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Roze, tās ir olu nūdeles, un protams, ka kviešu milti tur ir, ne jau tikai no olas taisītas ;)
18.03.2014 14:28 |
 
Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Ja no kviešu miltiem, tad tika pilngraudu. Bet garšīgi ir arī bez-glutēna kukurūzas miltu makaroni. Nav arī pārāk dārgi.
18.03.2014 14:11 |
 
Reitings 163
Reģ: 14.03.2013
oij Itāļu makaronu bilde ---->
18.03.2014 14:07 |
 
Reitings 163
Reģ: 14.03.2013
Šitie man garšo, bet laikam pieejami tikai Francijā. Latvijā neesmu redzējusi.



UN ŠITOS man atveda Itāļu draugs makaronus no Itālijas.
Makaroni taisīti no olas (ne kviešu miltiem - nepanesu) un ātri uzvārās (nevar pārvārīt jo nepaliek gļumi kā parastie). Mana ģimene jau pārgāja uz šiem makaroniem, jo parastie tagad liekas negaršīgi pēc šiem! Ļoti ļoti garšīgi, šos makaronus izmanto Itāļu restorānos. Vispār labākie makaroni, un ļoti kvalitatīvi un garšīgi bez visādiem mēsliem!
Te arī ir saite par makaroniem un tālāk bilde: http://www.pastadimontagna.it/

http://www.freelifesrl.com/wp-content/uploads/2012/09/PASTA-MONTAGNA2.jpg
18.03.2014 14:06 |
 
Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Šie ir ļoti labi makaroni http://www.amway-latvia.com/en/product/4655,italian-pasta-spaghetti#.Uygx6c4f65w

Lieliski uzsūc garšvielas! Ir labi gan pēc struktūras, kvalitātes, garšas.
18.03.2014 13:46 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
pēc labākajām tradīcijām makaroni nav jāvāra mīksti, bet līdz noteiktai stadijai - al dente, kad tie ir atsperīgi un viducī ir nedaudz cieti. makaroni turpina gatavoties arī pāris minūtes pēc nokāšanas paši no sava karstuma, tos pievieno karstai mērcei, tāpēc, ja novāra uzreiz galīgi mīkstus, gala rezultāts nav labākais.
18.03.2014 13:41 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Nu vairāk ir tas,ka nevis vārīšanas brīdī salīp, bet, ja nokāš un tie nedaudz pastāv, salīp. Nav tādi forši.


uzreiz pēc nokāšanas makaroniem ir jāpievieno vismaz sviesta pika, vai jāiemaisa mērcē. makaroni nav kartupeļi, tie ir jāpasniedz uzreiz pēc gatavošanas.
18.03.2014 13:39 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Es ēdu parasti italpasta, vārot pieleju eļļu un pielieku kubiņu vistas buljona. Nokāšu un uz šķīvja virsū. Reti kad salīp, parasti tik ilgi makaroni nenostāv :D
18.03.2014 13:37 |
 
Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Skaidra lieta :)
18.03.2014 13:33 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Parasti slinkums caurduri ņemt un mazgāt pēc tam, visbiežāk noleju ūdeni tāpat kā kartupeļiem. Bet noteikti neko neskaloju.
18.03.2014 13:31 |
 
Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Zakjis*, pēc vārīšanas nekās makaronus, lai notekas liekais vārāmais ūdens?
18.03.2014 13:28 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kādi gadās pa rokai vai ar atlaidi, tādus pērku. Visbiežāk tie ir Dobele, Rimi, Pasta Zara vai Italpasta. Reizēm arī augstāk minētie Barilla.

Vienmēr piepilinu ūdenim pilienu eļļas, kad vāru. Neko neskaloju un nekas nesalīp.
18.03.2014 13:22 |
 
Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009


Parasti pērku šos makaronus. Gatavojot pieleju nedaudz eļļas un skaloju ar aukstu ūdeni. Nekas nesalīp.
18.03.2014 12:58 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tikai Barilla.
Lai nesaliptu mēdzu piepilināt mazliet eļļas.
18.03.2014 12:41 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
makaronus lietoju un gatavoju diezgan reti, bet, ja izvēlos, tad tikai un vienīgi šos Barilla ražotāja makaronus.

lai nesaliptu, neatkarīgi no makaronu veida, pievienoju pilīti eļļas.
18.03.2014 12:37 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Mana vīra māte piekopj savādāku vārīšanas tehniku - verdošā ūdenī makaronus pavāra 5 min, tad nogriež uguni un atstāj makaronus tajā karstajā ūdenī uz 10 min, tad nolej un noskalo. Makaroni nav ne pārvārīti, ne nedavārīti un irdeni. :)
18.03.2014 12:34 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Normāli pēc novārīšanas, pastu pievienoju sagatavotajai mērcei (samaisu) un tad pasniedzu, neesmu manījusi salipšanu. Salipšana ir raksturīga ne tik labai pastas kvalitātei vai arī pārvārīšanas rezultāts.
18.03.2014 12:34 |
 
Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Parasti nemu dārgos makaronus ,ja taisam kādu gardu ēdienu - makaronus ar galu ,poplovskijus makaronus citriez.....BET parasti gatavoju lētos un nav nekada vaina. pielieku eļļas karoti ,lai nesalip un ar kečupu aiziet.....
18.03.2014 12:33 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Ā, nu es viņus parasti ēdu uzreiz pēc pagatavošanas, tā ka nezinu, vai pastāvot šitie salīp, vai nē. :D
Bet kaut kā šķiet, ka, ja arī salīp, tad tikai nedaudz, bet ne tik ļoti kā pārvārīti baltie makaroni, kādus parasti gatavo mana mamma.
18.03.2014 12:31 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Pārsvarā ņemu makaronus no augstākiem plauktiem cenā ap 1 eiro.
Vāru kā parasti, lielā daudzumā ūdens, un tad pēc noskaņojuma - pieleju klāt mazliet eļļas, vai, kad gatavi, pievienoju sviestu. Kā arī ir vēl variants viņus pēc vārīšanas un noliešanas noskalot ar remdenu ūdeni. Tad viņi vispār nesalīp.
18.03.2014 12:30 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits