Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Makaroni

 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Mans šīs dienas jautājums,kuras firmas makaroni jums ir favorīti un visvairāk iecienītie? (būtu forši,ja liktu bildes) Ja ir īpašs arguments,tad uzrakstiet-kāpēc tieši šie?

Un vēl - kā jūs tos īpaši vāriet, lai tie nesaliptu un būtu forši irdeni? Esmu dzirdējusi,ka vārot jāpielej eļļa. Kādreiz tas darbojas,kādreiz nē. Varbūt ir vēl kāds triks?
18.03.2014 12:03 |
 
Reitings 792
Reģ: 14.03.2014
Tātad, mīļākās firmas īsti nav, katrā gadījumā vāru visus, izņemot tos maximas makaronus. :)
Un, lai tie nesaliptu es pielieku tiem sviestu,kad tie jau ir gatavi. ;)
18.03.2014 12:08 |
 
Reitings 122
Reģ: 27.01.2014
Parasti kādus no šīs sērijas


Un jā, pieleju vienmēr eļļu, lai nesalīp, un nevāru tādus pavisam mīkstus.
18.03.2014 12:08 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
triks ir tāds: pietiekami daudz ūdens, nevārīt uz pilnās uguns, labas kvalitātes makaroni (vados pēc cenas - zemāk par 0,70 sant neskatos). Un jā, karote eļļas.
18.03.2014 12:09 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Lietoju tikai pilngraudu makaronus. No balto miltu izstraadaajumiem censos izvairiities cik vien iespeejams.
18.03.2014 12:09 |
 
Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Jebkuri, kuri ir no cieto kviešu miltiem - tie esot veselīgāki un vērtīgāki :)
18.03.2014 12:10 |
 
Reitings 122
Reģ: 27.01.2014
Lietoju tikai pilngraudu makaronus.


Jā, biju pat piemirsusi par tiem, arī garšīgi :)
18.03.2014 12:10 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Parasti pērku Rimi svaigo tagliatelle pastu vai rīsu nūdeles.
18.03.2014 12:13 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Mēs lietojam pašus vienkāršākos makaronus, Dobeles, Italpasta, citus vairs neatceros, bet nu - galvenais ir nepārvārīt, uz paciņām parasti ir norādīts, cik ilgi jāvāra. Pēc ūdens noliešanas, iemaisu karoti eļļas, lai nesalīp. Man makaroni sanāk normāli, irdeni.
18.03.2014 12:15 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
No sausajām pastām , bet protams, ka Barilla. Vēl ar senām un spēcīgām tradīcijām tirgū ir Divella Un vispār labām pastām ir jāskatās, lai ir durum cietie kvieši. Pietiek vārīt tikai verdošā sālsūdenī un nekas nesaķeps 7-8 minūtes, skatoties kāds pastas veids.
18.03.2014 12:17 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Neskatos uz firmas zīmēm, bet tikai un vienīgi pilngraudu makaronus pērku. Lieku klāt sviestu, ir forši un nelipīgi.
18.03.2014 12:18 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Nu vairāk ir tas,ka nevis vārīšanas brīdī salīp, bet, ja nokāš un tie nedaudz pastāv, salīp. Nav tādi forši.
18.03.2014 12:19 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man tieši konsistences dēļ patīk rīsu nūdeles - nekad nekas nesalīp!
18.03.2014 12:23 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Tikai un vienīgi pilngraudu makaroni. Kopš vienreiz tādus pagaršoju, tā parastos vairs nevaru ieēst, liekas tādi... jak! (nevaru atrast īsto vārdu, lai noraksturotu :D) Pilngraudu liekas tādi stingrāki un saturīgāki.
Nav konkrētas firmas iecienītie, parasti sapērku vairākas paciņas, kad veikalā kādiem ir atlaides. Tā kā makaronus ēdu reti, tad man ilgam laikam pietiek. Neatceros, kādi man šobrīd ir mājās, bet ir bijuši šādi:




Un vēl citādi arī, tagad neatceros un bildes nevaru atrast.


Vāru pavisam vienkārši - ieberu vārošā ūdenī, vienu vai divas reizes vārīšanas laikā apmaisu, lai nepielīp pie katla apakšas, un vāru kādas 10 minūtes. Viss, nekad nav salipuši.
18.03.2014 12:24 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Pārsvarā ņemu makaronus no augstākiem plauktiem cenā ap 1 eiro.
Vāru kā parasti, lielā daudzumā ūdens, un tad pēc noskaņojuma - pieleju klāt mazliet eļļas, vai, kad gatavi, pievienoju sviestu. Kā arī ir vēl variants viņus pēc vārīšanas un noliešanas noskalot ar remdenu ūdeni. Tad viņi vispār nesalīp.
18.03.2014 12:30 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Ā, nu es viņus parasti ēdu uzreiz pēc pagatavošanas, tā ka nezinu, vai pastāvot šitie salīp, vai nē. :D
Bet kaut kā šķiet, ka, ja arī salīp, tad tikai nedaudz, bet ne tik ļoti kā pārvārīti baltie makaroni, kādus parasti gatavo mana mamma.
18.03.2014 12:31 |
 
Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Parasti nemu dārgos makaronus ,ja taisam kādu gardu ēdienu - makaronus ar galu ,poplovskijus makaronus citriez.....BET parasti gatavoju lētos un nav nekada vaina. pielieku eļļas karoti ,lai nesalip un ar kečupu aiziet.....
18.03.2014 12:33 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Normāli pēc novārīšanas, pastu pievienoju sagatavotajai mērcei (samaisu) un tad pasniedzu, neesmu manījusi salipšanu. Salipšana ir raksturīga ne tik labai pastas kvalitātei vai arī pārvārīšanas rezultāts.
18.03.2014 12:34 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Mana vīra māte piekopj savādāku vārīšanas tehniku - verdošā ūdenī makaronus pavāra 5 min, tad nogriež uguni un atstāj makaronus tajā karstajā ūdenī uz 10 min, tad nolej un noskalo. Makaroni nav ne pārvārīti, ne nedavārīti un irdeni. :)
18.03.2014 12:34 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
makaronus lietoju un gatavoju diezgan reti, bet, ja izvēlos, tad tikai un vienīgi šos Barilla ražotāja makaronus.

lai nesaliptu, neatkarīgi no makaronu veida, pievienoju pilīti eļļas.
18.03.2014 12:37 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tikai Barilla.
Lai nesaliptu mēdzu piepilināt mazliet eļļas.
18.03.2014 12:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits