Neons,
jā pēc būtības tikai apcepu, te būs recepte, ar šampinjonu daudzumiem protams var variēt. Par tām sēkliņām, tās ir sezama sēkliņas, maza piezīme - sēkliņas pievieno pašās beigās ēdienam, nevis cepšanas procesā, citādi viņas pārtaps par oglīti :)
SASTĀVDAĻAS
10 gb attīrītas šampinjonu cepurītes, ar īsiem kātiņiem;
zaļumi (dilles un pētersīļi);
jūras sāls;
pilīte olīveļļas;
1/4 daļa glāze ūdens;
citrons.
PAGATAVOŠANA
Attīrītajām cepurītēm ar nazi iegriež svītriņas, ierīvē ar sāli un atstāj ievilkties. Uzkarsē pannā olīveļļu, pievieno šampinjonus, apbrūnina un ļauj gatavoties līdz gandrīz gatavai pakāpei. Pievieno ūdeni, zaļumus un ļauj sautēties līdz 5 minūtēm. Kārto uz šķīvja un pārlej ar svaigi spiestu citrona sulu. Tik vienkārši. Voilà!