Kādu summu veltat kopjošās kosmētikas iegādei?

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Sveikas, dāmas! Vakar parādījās diskusija par "Lēto blogu", jeb blogu, kur potenciāli varētu lasīt atsauksmes par "lēto" kosmētiku. Vairākas dāmas ierakstīja, ka, protams, ne visas var atļauties šaneļus un dioreļus. Tad man radās jautājums. Kādu summu esat gatavas tērēt:

1) sejas mazgāšanas līdzeklim (putas, želeja, eļļa un tt.)
2) sejas tonikam/losjonam
3) sejas mitrinošam krēmam (vienkārši mitrinošam, bez pretgrumbu īpašībām)
4) sejas maskai (ja, protams, lietojat).
Paldies! :)
16.03.2014 16:13 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Sarrasin,

esmu sajūsma, bet pirms iegādājies - Tev ir jākonsultējas ar profesionāli. Ja Tev piemīt alerģiskas reakcijas, astma, problēmas ar sirdi vai tamlīdzīgi, tad Tev būs ļoti ierobežots asortiments. Atsevišķos gadījumos varbūt Tev vispār neieteiks. Katrā ziņā, katrai eļļai ir sava iedarbība un efekts. Un uz eļļām noteikti nedrīkst meklēt lētāko variantu, labāk dārgāko (bet tas nav mega dārgi).
17.03.2014 09:48 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
neko daudz netereju, es, ka vairums seit, lietoju aptieku produkciju, cenas visam zinamas, nav dargas, pa maku nesit.
varetu ari samaksat vairak, ja kads produkts patiktu. Cik nezinu, atkarigs cik efektivs un kads tilpums
17.03.2014 09:51 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man kopjošajai kosmētikai naudas tiešām nav žēl. ja vēl kādreiz nožuļījos uz kaut kādas dekoratīvās kosmētikas rēķina, tad attiecībā uz kopjošo kosmētiku man ir svarīgi, lai āda justos labi, tiktu labi mitrināta un līdzeklis darbotos. un produktus nepērku katru nedeļu, pat ne katru mēnesi.
1) sejas mazgāšanas līdzeklim - ~20 eur
2) sejas tonikam/losjonam - ~30 eur
3) sejas mitrinošam krēmam (vienkārši mitrinošam, bez pretgrumbu īpašībām) - 30-40 eur
4) sejas maskai (ja, protams, lietojat) - pati nekad neiegādājos, pārtieku no dāvaniņās sadotajām maskām, izmēginot visvisādas. jāsaka gan, ka īpaši neaizraujos un tās man vitāli nepieciešamas nav.
17.03.2014 09:52 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Tērēju nepieklājīgi maz. 1) Mazgāju seju ar ūdeni un Dove ziepēm, pēc tam noskrubinu ar Garnier skrubi - tāds zils un smaržo pēc piparmētrām. Nosaukumu neatceros, Drogās uz akciju bija kaut kādi 3ls. 2) Tonikus nelietoju, vienīgi dekoratīvo kosmētiku ņemu nost ar Garnier Simply Essentials noņēmēju, atkal Drogās ap 3ls uz akciju. 3) Sejas krēms Garnier Body repairing care (sarkana bundžiņa), cena Drogās ap 3EUR, 4) Maskas pagaidām nelietoju, vannasistabā mētājas vairākas Oriflame maskas, ko atdeva draudzene (viņai alerģija), cenu nepateikšu. Tā kā es iztieku pa lēto.
17.03.2014 09:57 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pasmaidīju par to, ka visos krēmos mitrinošais ir glicerīns. Ak, cik labi būtu, ja tā patiešām arī būtu! Pagājušajā sezonā iedomājos, ka varētu nopirkt barojošo krēmu, Drogās neatradu nevienu, kurā būtu glicerīns, nevis minerāleļļa.
Par dārgās un lētās kosmētikas atšķirību - protams, produkti ir dažādi un uz visiem to nevar attiecināt, bet lielākoties dārgākā kosmētikā ir vienkārši labākas izejvielas. Jā, nosaukums sastāvā var būt viens un tas pats gan krēmam pa 10, gan krēmam pa 50 eiro, bet tajā par 50 eiro visdrīzāk šī viela būs kvalitatīvāka, ādai draudzīgāka, savādākām molekulām, kas labāk iekļūst ādā utml. Tas tāpat kā, piemēram, ar šokolādi. Var nopirkt par 50 centiem un var nopirkt par 5 eiro. Viena garšos pēc ziepēm, jo izmantotas ir vislētākās sastāvdaļas, otrajā būs augstvērtīgs kakao un burvīga garšu buķete.

Par sevi -
summas, ko esmu gatava tērēt, atšķiras no summām, ko tērēju. Šobrīd man mazgāšanas līdzeklis, micelārais ūdens, krēms ir no Biodermas zaļās līnijas, jo esmu problemātiskas ādas īpašniece. Cenas, ja godīgi, neatceros. Bet šķiet, ka tie produkti nepārsniedz 15 eiro. Tā kā vairs neesmu ļoti jauna meitene, lietoju arī reģenerējošo krēmu, kam līdzekļus netaupu. Tur var būt arī 50 eiro cena, ja tiešām līdzeklis darbojas un man patīk tas, ko redzu spogulī. Maskas un visādi tīrītāji man ir no Lush, tur laikam nekas nepārsniedz 10 eiro.
17.03.2014 09:59 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Lietoju tikai ūdens+mitrinošais krēms. Pērku Biodermu, kas manai sejai ir visatbilstošākais - attiecīgi viena tūbiņa ap 13EUR.
17.03.2014 09:59 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Daudz, bet prātīgi, naudu neskaitot.
Nelietoju sejas tonikus un losjonus, tur man tēriņi atkrīt. Ā, man ir kkāds Clinique komplekts ar losjonu klāt, bet neesmu vēl lietojusi.
Sejas putas man ir no Madaras.
Nu jā, krēmi man ir vairāki, cenu amplitūdas no 20 eiro un krietni uz augšu.
Maskas...aptiekās dažreiz nopērku kādu paciņu, bet parasti izmēģinu, aizmirstu, sakalst un jāpērk nākamā :D Ā, man ir augļskābju pīlinga maska, to gan lietoju 2x nedēļā. Ārsta izrakstītās ziedes mēdzu uzzieķēt uz sejas, kad jūtu, ka āda sāk niķoties - parasti pēc garākām brīvdienām ar visatļautību.
Mati, tur aiziet smuka summiņa noteikti. Tagad uzcītīgi lietoju meiteņu slavināto Davines sēriju.
17.03.2014 10:07 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
1. Sejas mazgāšanas līdzeklis - līdz 10 eiro, bet principā nelietoju tādus.
2. Toniks - līdz 15 eiro
3. Mitrinošs krēms - līdz 20 eiro
4. Maskas tikpat kā nelietoju, ja lietoju, tad pašjauktas mālu un ēterisko eļļu maskas.
17.03.2014 10:19 |

Reitings 2728
Cenšos pārāk netērēties, bet pa šiem gadiem sanācis diezgan, kamēr atradu to, kas man der:

1) sejas mazgāšanas līdzeklim (putas, želeja, eļļa un tt.) - lietoju putas no iherb.com par ~EUR 5.00. Laba alternatīva "Madara" putām un lētāka. Vasarā Bioderma želeju: ~ EUR 15.00

2) sejas tonikam/losjonam - lietoju ziedūdeņus. Cena ap EUR 8.00 (pietiek 6 mēnešiem aukstajā laikā, bet vasarā - uz 2-3 mēnešiem, jo smidzinos biežāk);

3) sejas mitrinošam krēmam (vienkārši mitrinošam, bez pretgrumbu īpašībām). Ir bijis gan par EUR 40.00, gan EUR 10.00. Neesmu atradusi to īsto/vienīgo - turpinu meklēt.

4) sejas maskai (ja, protams, lietojat). Pēdējos mēnešos lietoju tikai mālu. Maksā zem EUR 1.00 un pietiek 2-3 mēnešiem. Uz vasaru gribu ko mitrinošu pasūtīt no eko kosmētikas. Dziļākai mitrināšanai uz nakti lietoju aragāna eļļu - EUR 20.00. Pietiek +/- 6 mēnešiem.
17.03.2014 10:22 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Principā, diezgan ierobežots saraksts - kāpēc nav minēts krēms acu zonai, līdzekļi pret izsitumiem, attīrošie losjoni? :) Ne jau visām ir tik laba āda, ka var iztikt tikai ar toniku un mitrinošu krēmu.
17.03.2014 10:22 |

10 gadi
Reitings 2547
Pašlaik:
1)tīru ar Eveline micelāro ūdeni - ~ Eur 4
2) tas pats, kas pirmajā punktā
3)Garnier Nordic Moisture sausai ādai- ~ Eur 5
4)Avon nāves jūras maska- ~ Eur 3
17.03.2014 10:35 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
līdz 15euro, un ne katru mēnesi, bet ik 3-4 mēnešus.
17.03.2014 10:39 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nezinu, varbūt reizi pusgadā nopērku kaut ko pa 5 eiro.
17.03.2014 10:45 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man ir problemātiska, jutīga āda ar lielu kontrastu starp t-zonu, vaigiem un acu zonu (sajūta, ka seja ir ''sašūta'' no dažādiem ādas gabaliem) pašlaik sejas kopšanai tērēju tik, cik varu atļauties - līdz 15 eur katram punktam un vēl daudzus citus produktus. Bieži gadās uz atlaidēm nopirkt kaut ko, iekļaujoties budžetā. ''lētā'' kosmētika neinteresē (ar lēto domāju krēmus pa 3 eur piem., pusaudžu gados izmēģināju ļoti daudz ko lētu, un visu priekš sevis ievietoju sū... kategorijā) Ja varētu atļauties, tērētu arī 100 eur. Nedaudz apskaužu dāmas, kas var iztikt ar krāna ūdeni un Nivea krēmu, es arī tā vēlētos :)

Viktorija, piedod, bet tev nav nekādas izpratnes par sastāviem. Papēti cītīgāk, varbūt pamēģini aiziet ārpus Drogām uz kādu aptieku, Douglas un Biotēku. Būs liels atklājums, ka sastāvi mēdz būt ļooooti atšķirīgi ;)
17.03.2014 11:14 |

Reitings 797
Varbūt kādu interesē Acnacid maska sejai? Nopirku Drogās pa 4,... EUR un sapratu, ka manai ādai pa maigu. Vienu reizi tikai drusciņ izmēģināju. Tā kā uzskatu sevi par ļoti taupīgu cilvēku, negribu mest laukā un labprāt atdošu kādai, kas grib izmēģināt.
17.03.2014 11:21 |

Reitings 797
17.03.2014 11:22 |

Reitings 6299
Vispār bieži gadās pasmieties, internetā lasot atsauksmes par kosmētiku no meitenēm, kas tēlo ķīmiķes un ''izpēta'' sastāvus, ieliekot copy-paste no sastāvdaļu apraksta lapām. 90% no tādiem komentiem ir no sērijas - neesmu mēģinājusi, bet tur ir tāda un tāda viela, tāpēc produkts ir slikts. visvairāk uzjautrina arguments ''aprakstā uzsvērtās aktīvās sastāvdaļas sastāva sarakstā ir pēdējā vietā, tāpēc nekādu solīto efektu var negaidīt''. Mīļie, tāpēc tās arī sauc par ''aktīvām'' sastāvdaļām, ka lielu koncentrāciju nemaz nevajag. tās pašas ēteriskās eļļas pietiek ar pāris pilītēm uz pudeli vai bundžiņu. Un speciāli priekš ''gudrītēm'', kas skatās sastāvdaļu secību, daudzi krievu kosmētikas ražotāji sastāvu sāk ar viltīgu frāzi ''water with infusions of....'' un tālāk seko visādu dabīgo zālīšu un eļļiņu saraksts, un seko sajūsmas pilni kliedzieni kā wooow, argāna eļļa otrajā vietā aiz ūdens, kruti!
krēmu formulas nav nemaz tik vienkāršas, lai par krēma efektivitāti varētu spriest tik primitīvā veidā.
17.03.2014 11:28 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
1) Lietoju Garnier pure 3in1 - ap 5 eiro maksā
2) Sejas toniku arī lietoju garnier pure activ, maksā ap 5 eiro ja nemaldos.
3) sejas mitrinošam krēmam - pērku dažādus, parasti ap 3, 4 eiro - uz atlaidēm :D
4) Tas pats kas 1. :)
17.03.2014 11:40 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Donata, ja tā ir aktīvā sastāvdaļa, tad tā drīkst būt sastāva beigās, bet ne jau aiz parfīma. Bieži vien uz etiķetes tiek pieminēta argana eļļa, bet argana eļļa nav ēteriskā eļļa, tāpēc, taj jābūt kvantumā, nevis pēc 5-6 silikoniem.
17.03.2014 12:47 |

Reitings 6299
sugar, paldies par pamācību, bet tas bija lieki, iespējams, es neprecīzi izteicos. kad domāju sastāva beigas, nedomāju PAŠAS beigas, bet gan atbildēju uz Viktorijas izteikumu, ka par produktu ir jāspriež pēc piecām pirmajām sastāvdaļām. lieliski zinu, ka argana eļļa nav ēteriskā, pieminēju divus atsevišķus piemērus par aktīvajām sastāvdaļām (piem. ēteriskās eļļas) un krievu ražotāju triku ar ''water with infusions of'', un argana eļļu kā piemēru ieliku tikai tāpēc, ka pēdējā laikā par to visi fano. ceru, ka tagad doma ir skaidrāka.
17.03.2014 13:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits