Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

PH diēta

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Labprāt pamēģinātu PH diētu, ir liela motivācija to darīt, lai izmēģinātu pati, vai tiešām ir tie lielie brīnumi veselībai, par kādiem runāt tās piekopēji. Bet.. pirmkārt, internetā ir daudz pretrunīgas informācijas par produktiem, kuri ir/nav sārmaini vai ir/nav lietojami.. Reāli, pieturoties pie stingrākajiem sarakstiem, iznāk, ka ziemas laikā piemājas veikalā var atrast vien dažus "ēdamus" produktus... Galu galā - ko tad vispār var ēst? Nu tā tīri praktiski, ja visi produkti tāpat termiski apstrādājot kļūst par skābi veidojošajiem produktiem organismā un kartupeļi un visi graugaugi arī ir skābi? Tač neēdīs plikas salātlapas vien... :D
Varbūt esat pašas (vai mammas, draudzenes, draugi utt) šo diētu mēģinājušas? Atsauksmes? Ieteikumi?
12.03.2014 22:42 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Esmu par šo interesējusies, īslaicīgi pievērsusies. Bet produktus skatījusies no man iedotiem materiāliem, īpaši neveicot informācijas izpēti internetā.
Šis tas prātā ir palicis, ja ir izvēle starp, piemēram, augļiem, tad ņemu vīnogas, kas ir īpaši sārmainās. Piemēram, pieminētie kartupeļi nekļūst "skābi", ja tos vāra ar mizu. Pēc tam nomizo un ēd, kā parasti. Kur iegūt informāciju par knifiem, nezinu. To man arī izstāstīja.

Tu domā pievērsties tā strikti un kārtīgi, nelietojot nevienu pašu "skābo" produktu? Ja nē, tad jau pamatlietas ir skaidras un vienlīdzīgas lielā daļā informācijas avotu, ka nevajadzētu būt lielām problēmām uztvert galveno.
12.03.2014 23:14 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Man omītei kā reiz nākas ievērot šo diētu. Ārsts iedeva tabulu ar produktiem. Izskatīju vairākas tabulas, un atrado to, kura ir manai omai iedota.
Ļoti ceru, ka links ir pareizs, jo man to ver vaļā uzreiz kā dokumentu.

http://www.google.lv/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CEAQFjAC&url=http%3A%2F%2Ffailiem.lv%2Fdown.php%3Fi%3Dexgian%26n%3DSkabs_un_Sarmainsh.pdf&ei=CiYbU72qKYabtAb1woDICA&usg=AFQjCNHxQCY321F6u6n7eBE_B4m2oESA8A&bvm=bv.62578216,d.Yms
12.03.2014 23:26 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Ja tiešām ir medicīniskas indikācijas - ievēro. Ja vēlies nomest svaru - sporto un ēd vienkārši veselīgu uzturu :)
12.03.2014 23:30 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Dakteri, ne, man nav nekādu problēmu ar svaru, tikai gribu justies labāk. Ir izteikts bezspēks, nogurums, pēc tam, kad ir ēsti saldumi vai kaut kādi citi neveselīgi našķi. Tāpēc arī sāku interesēties, kāpēc tas tā ir un kā no tā izvairīties. Jā, un vēl ir kāda hroniska veselības problēma, no kuras ceru atvadīties :)
Favel, paldies, saņēmu.
Womankind, es tiešām gribētu pievērsties tā uzreiz un uz 100%, bet gluži vienkārši ar informāciju un praksi, kas man ir tagad, nomirtu badā :D Tāpēc pagaidām praktizēšu, cik mācēšu, un paralēli vākšu papildus informāciju. Un kamēr pati biji pievērsusies, bija kādas pozitīvas pārmaiņas?
12.03.2014 23:46 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Sonata13, silts ieteikums no manas puses ir nemesties šajā diētā uz visiem 100 un uzreiz. Pakāpeniski sāc ēst sārmainos produktus vairāk kā skābos, tā ļaujot savam ķermenim aprast, sev pašai laiku atrast recepšu idejas, lai nav tikai tie plikie produkti vienmuļi jāēd. Tā pa solītim, līdz vari nonākt līdz tai attiecībai 80% sārmaino un 20% skābo produktu.
12.03.2014 23:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits