1. Garšvielas pēc gaumes un garšas
2. Medus 1 ēdamkarote
3. Citrons 1-3 gab.
4. Sāls 2 ēdamkarotes vai pēc izjūtām
5. Gaļa, jebkāda 2 kg
6. Nedaudz eļļas
7. Pusglāze krējuma vai kefīra
Sagriež gaļu kubiciņos vai šķēlēs (var marinēt arī vistu, bet tad nevajag ilgi turēt marinādē), liek lielā bļodā, tad pieliek sāli, medu (ja nav, var arī kādu tējkaroti cukura) tad pieliek garšvielas (kā pamatu var izmantot jau gatavās "Santamaria šašlika" vai citas gaļai paredzētās), zaļumus (sīpolu, dilles, papriku, tomātu, baziliku vai timiānu, kas nu kuram labāk garšo), mazliet olīvu vai rapšu eļļu (ar neitrālu garšu), krējumu vai kefīru. Visu samaisa, uzliek šķīvi, lai nosedz gaļu, un uz 2 stundām patur aukstumā. Cūkgaļa ļoti garšīga sanāk, ja cep otrā dienā. Šašliku var cept gan uz uguns, gan uz grila, pat cepeškrāsnī.
Iesūtījusi: Liāna Pastere, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece
iz mammamunntetiem.lv