Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šašliks!!!

 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Sveiciens pavasarī!

Saulīte ārā spīd un putniņi čivina, pavasaris sācies burvīgs! Kā jau meitenes citās diskusijās jau minēja, tad ir atklāta arī jaunā pikniku sezona! Tikai saskāros ar interesantu lietu - manā mazpilsētā NEVIENĀ veikalā NAV gatavā šašlika!!! Vispār nekā cepama nav, izņemot sardeles! Izskrēju kādas 4 Maximas, 2 Supernetto, Elvi, TOP, Beta u.c. veikalus, bet nekur nav. Rimi vienīgi atradu aizdomīga paskata šašliku (ar pakaltušu majonēzi) par 8 EUR/kg!
Jā, jā, zinu, ka jūs teiksiet, ka šašliku vislabāk gatavot pašai, bet ko darīt, ja iešaujas fiksā ideja prātā sētā grilu iekurināt?
Tad nu jautājums visām foršajām saimniecītēm - ko jums vislabāk patīk cept uz grilu, kāda šašlika recepte ir visforšākā, kādu gaļu izvēlaties utt. Es neko citu par cūkgaļu kefīrā vai vistām pikantajā mainādē tā īsti nezinu...:D
11.03.2014 13:33 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Mums ļoti iecienīti ir vistu spārniņi majonēzē.
Sapērc kvantumu ar spārniņiem. Marinādei vajadzēs pietiekamu daudzumu majonēzes, tā, lai visiem spārniņiem pietiek kārtīgi izmērcēties, citronu, vistas garšvielas un viss. Var pielikt kādu zaļumu, vai pipariņu, ja kārojas, visu sajauc kopā, principā pēc garšas, un atstāj ledusskapī uz sutku, ideālākajā gadījumā uz divām.
Mēli var norīt. :)
Nākamās brīvdienās būs jāuztaisa. Sakārdināji. :D
11.03.2014 13:44 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Ā, tagad tik piefiksēju, ka tā tāda ašā ideja. Nu tiem spārniņiem pietiek arī ar pāris stundām ledusskapī, bet tad, attiecīgi, nebūs tik sulīgi. :)
11.03.2014 13:45 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Tēvocis gatavo lielisku marinādi c/g - tomātu mērcē. Perfekta gaļa sanāk. Detalizētāku recepti nezinu, jāpajautā...

Pati parasti taisu slavenajā kefīra marinādē un daudz citronu pievienoju. Arī ar etiķi garšo.
11.03.2014 13:47 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Es vienreiz receptes.lv atradu pēc manām domām foršu cūkgaļas recepti ar citroniem, sīpoliem, vel kkādām garšvielām, sojas mērci un vēl nez ko. Beigās šašliks bija nenormāli sīksts un skābs, neviens neēda un izbarojām sunim. Tāpēc tagad paļaušos uz pārbaudītām vērtībām :D
Vistas spārniņus es noteikti izmēģināšu jau drīz, paldies!
Vēl kāda ideja? :D
11.03.2014 13:47 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Skaidrs, ka ašā ideja vairs nav realizējama, tāpēc gatavošos brīvdienām jau laicīgi :D
11.03.2014 13:49 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Man ļoti patīk visādi dārzeņi+šampinoni uz grila un vistas gaļas iesmiņi (vistas gaļa jogurta marinādē, jogurts+zaļumi, garšvielas).
11.03.2014 13:50 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Raella - kādā jogurtā? Dzeramajā vai tādu biezāku vajag? Nekad neesmu mēģinājusi...
11.03.2014 13:52 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
1. Garšvielas pēc gaumes un garšas
2. Medus 1 ēdamkarote
3. Citrons 1-3 gab.
4. Sāls 2 ēdamkarotes vai pēc izjūtām
5. Gaļa, jebkāda 2 kg
6. Nedaudz eļļas
7. Pusglāze krējuma vai kefīra


Sagriež gaļu kubiciņos vai šķēlēs (var marinēt arī vistu, bet tad nevajag ilgi turēt marinādē), liek lielā bļodā, tad pieliek sāli, medu (ja nav, var arī kādu tējkaroti cukura) tad pieliek garšvielas (kā pamatu var izmantot jau gatavās "Santamaria šašlika" vai citas gaļai paredzētās), zaļumus (sīpolu, dilles, papriku, tomātu, baziliku vai timiānu, kas nu kuram labāk garšo), mazliet olīvu vai rapšu eļļu (ar neitrālu garšu), krējumu vai kefīru. Visu samaisa, uzliek šķīvi, lai nosedz gaļu, un uz 2 stundām patur aukstumā. Cūkgaļa ļoti garšīga sanāk, ja cep otrā dienā. Šašliku var cept gan uz uguns, gan uz grila, pat cepeškrāsnī.
Iesūtījusi: Liāna Pastere, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece


iz mammamunntetiem.lv
11.03.2014 13:55 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Šašliks gāzēta minerālūdens marinādē - ātrā marināde, gaļa jau pēc 1-2h ir iemarinējusies un gatava cepšanai.

Sīpolus sagriež gredzentiņos saspaida, kamēr sāk dod sulu, liek klāt gaļu un pārlej ar minerālūdeni, klāt pieliek vēl citronu un citas garšvielas.

sīpoli
citroni
gāzēts minerālūdens
garšvielas 1,5 stunda
11.03.2014 13:55 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Kubiete +++ par minerālūdens recepti, kaut kas interesants. Par sāli - lasīju kaut kur, ka sāli vajag likt tikai pirms pašas cepšanas, jo sāls marinādē gaļu cietu pataisot... True or false?
11.03.2014 14:00 |
 
Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Majonēzē ar aso tomātu mērci. Daudz nevajag to visu un šašliks būs gatavs jau pēc pāris stundām.
Tā ir mūsu ģimenes iecienītākā recepte.
Tādu gaļu var sacept arī uz pannas, sanāk garšīgi :)
11.03.2014 14:02 |
 
Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
vista ingvera marinādē

uz 2kg vistas būs
1tk sāls
2tk cukurs
2tk rīvēts ingvers
1/2tk pipari
sanāks baigā ņamma, visa ģimene starā par šo recepti.

tad vēl vistas fileju esmu cepusi ar šādu marinādi

uz 2kg gaļas 1 1/2 paciņa majonēzes, 2 citroni sagriezti un sīpoli kādi 2gab. Pēc garšas var pielikt sāli, piparus, dilles. Būs arī ļoti gardi!
11.03.2014 14:03 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Man jogurts,neitrālais, piemēram, kārums kalpo kā citiem kefīrs:D
11.03.2014 14:09 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es nekad netaisu šašliku, bet mamma gatavo visādās saldskābajās, sinepju, citrusaugļu utt marinādēs - garrršīgi.
vēl mums cieņā ir garšaugos marinētu garneļu cepšana, grilētas zivis, pildītas šampinjonu cepurītes un cepti banāni ar šokolādi :)
11.03.2014 14:15 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vistu es marinēju vienmēr ar citronu sulu (uz katriem ~500g viens citrons)+ medus+ soja + saldās paprikas pulveris+ zaļumi pēc patikas. Ja esmu marinējusi vistas fileju, tad taisu pirms grillēšanas iespiņus ar ananāsiem un papriku starp vistas gabaliņiem.
Cūkgaļu man patīk marinēt ar sinepēm (sinepes gaļu padara mīkstāku)+ sīpolu riņķīši+ zaļumi un grilēšanas laikā nedaudz apliet ar alu.
Tās ir ierastās un ašās marinātes.
Šovasar mēģināšu vairākas garšas.
11.03.2014 14:19 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Renē - Pastāsti, lūdzu, sīkāk par tiem bnāniem šokolādē! Kā tu viņus dabū uz grila?
11.03.2014 14:19 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Favel+++
Man siekalas mutē saskrēja, pamēģināšu jau rīt. Jāsūta vīrieti uz tirgu pēc gaļas!!!
11.03.2014 14:21 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ooooo, jāaaaa.... banāni ar šokolādi!! (l)

Es parasti ņemu veselu, nenotīrītu banānu, iegriežu mizā un līdz pusei arī pašā banānā, lieku visu, ko vēlos- karameli, šokolādi, maršmelovus, ietinu follijā un lieku ceties uz grilla vai krāsnī (l)
11.03.2014 14:21 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ar ceptajiem banāniem lieliski iederas blombīra saldējums ar vaniļas sēkliņām (l)
11.03.2014 14:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits