Raella,
te būs recepte un bilde, diemžēl man bilde nav sanākusi tik veiksmīga kā gribēju .. bet kūka bija ļoooti laba un nesalda.
SASTĀVDAĻAS
Masai
1 paciņa naturālā jogurta (300gr);
1 mazā paciņa saldā krējuma; (200ml);
200 ml trekna piena;
250 gr svaigas zemenes;
5 gb želatīna plāksnes (izmantoju firmas PANEANGELI);
1 pāksts vaniļas pupiņas (šeit var lietot visu – medu, cukuru, stēviju saldināšanai);
svaigas piparmētru lapiņas;
viena citrona rīvēta miziņa;
puscitrona svaigi spiesta sula.
Pamatnei
250 gr smilšu cepumi;
4 t.k. nesaldināta kakao;
sauja lazdu riekstu;
dažas ēdamkarotes akācijas medus (tumšais medus) pēc izjūtām, tā lai masa turās kopā.
Dekorēšanai
Kūka nesanāk salda, bet gan ļoti maigas, krēmīgas konsistences. Tamdēļ mans ieteikums ir dekorācijām izmantot saldenumu, piemēram, šokolādes mērce, karameļu, zemeņu zapte, vaniļas mērce utt.
Biju izmēģinājusi ar pistācijas cepurīti, taču sāļums atņem vieglās zemeņu garšas, kā rezultātā tā nebija pati veiksmīgākā kombinācija. Mana izvēle ir šokolādes mērce.
PAGATAVOŠANA
Kūkas formā 26cm diametrā ar noņemajām malām izklāj cepampapīru (var arī neklāt). Cepumus ar lazdu riekstiem sasmalcina līdz smalkākai pakāpei (ja gribas to kraukšķīgo pamatni, tad smalcināšana ir obligāta). Pievieno kakao pulveri un visu samaisa, līdz masa izveidojusies viendabīgā krāsā. Pievieno medu, sajauc. Izklāj masu, viendabīgi izlīdzina pa visu pamatni. Liek leduskapī uz laiku, kamēr gatavo masu.
Pienā liek želatīna plāksnes, lai uzbriest 10 minūtes. Bļodā liek saldo krējumu un mazliet ar rokas slotiņu sakuļ, bet viegli. Pievieno jogurtu (vēlams izvēlēties jogurtu ar pēc iespējas neitrālāku skābuma garšu), pievieno citrona miziņu, sulu, vaniļas pupiņas. Visu sajauc, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sablenderētas zemenes ar piparmētru lapiņām, viegli iemaisa un atstāj uz brīdi. Pievēršamies atkal želatīnam. Katliņā vāra pienu ar želatīnu, tikai tik daudz kamēr želatīns izšķīst pavisam. Pievieno masai, visu samaisa kārtīgi kopā un izklāj virsū kūkas pamatnei. Pa virsu liek pārtikas plēvi un tur 3h ledusskapī, līdz masa ir sastingusi. Pasniedzu ar šokolādes mērci. Tik vienkārši. Voilà!