Esmu studente, uz dārgām vietām neeju (restorāniem), lai tie 10% kaut ko baigi izteiktu un kafejnīcās neatstāju, kad pelnīšu - sākšu domāt un atstāšu.
Latvijā arī garderobistiem dod dzeramnaudas, bet tie ir ārzemnieki. Pastāstīšu par Studio69 praksi. Puisis pāris reizes piestrādāja Studijā, tur bieži atnāk bagātnieki, kas negrib ilgi gaidīt, kad ienesīs iekšā dziļāk mēteli, grib lai noliek tuvāk - atstāj dzeramnaudu. Kaut gan patiesībā tā viņiem vairāk ir kaut kāda pašapliecināšanās - redz, es varu samaksāt un man tad ir privilēģijas. Klienti pēc naudas dalīti netiek, ja palūdz, tāpat var nolikt virsdrēbes pēc vēlēšanās, ārpus principa, ja ir brīva vieta, bet vispār taču nevajadzētu būt nozīmei tam, kur atrodas mētelis.
Vienas nakts laikā ap 30-40 latiem var nopelnīt, bet jādala uz pusēm ar pārinieku - vienā ģērbtuvē 2 strādā . Lielākais šoks - draugs no rīta atnāk mājās ar 70 eiro kabatā. 20 eiro nopelnīja pa vairākiem, bet bija atnācis vīrietis, viņam saka, ka ģērbtuve pilna, jāiet uz tālāko - viņš prasa, lai izbrīvē tepat, par pateicību iespieda rokā papīrīti, beigās skatās - 100 eiro. Šo es nesaprotu. Viņš savu gājienu līdz tālākai ģērbtuvei novērtēja ar 100 eiro. Jāsaka, ka tāds gadījums bija pirmoreiz un šī cūkas laime tika piestrādātājam, pārējie strādājošie gan jau nedaudz saskuma, plus tajā brīdī draugs ģērbtuve bija viens, pārinieks pīpēja. Tomēr naudu dalīja uz pusēm.