Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par dzeramnaudu

 
Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Vai un cik jūs atstājat dzeramnaudu? Kā pieņemts 10% vai mazāk/vairāk?
Pati šobrīd strādāju jomā, kur darba pieredzes tā īsti nav.
Reizēm gadās tādas dīvainas situācijas, ka nesaprotu, varbūt es ko daru nepareizi. Nestrādāju jau tikai dzeramnaudas dēļ, pamatatlgojums ir pat ļoti apmierinošs, lai sūdzētos par finansiālo pusi. Jautāju tīri teorētiski.
06.03.2014 18:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vienmer.
06.03.2014 18:20 |
 
Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Kubiete - ļoti izsmeļoša atbilde. :D
06.03.2014 18:23 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
nu aptuveni tos 10%
06.03.2014 18:24 |
 
Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Ēdināšanas iestādījumos atstāju 10%. Savukārt, piemēram, skaistumkopšanas salonos kaut kā iegājies, ka neatstāju neko.
06.03.2014 18:26 |
 
Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Es ar tos 10%.
06.03.2014 18:27 |
 
Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
galvenokārt, vienmēr atstāju tējas naudiņu, citreiz mazāk, citreiz vairāk.
tā kā pati esmu strādājusi viesmīlības sfērā, sirdsapziņa neļauj neatstāt.
06.03.2014 18:27 |
 
Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Kuri tieši ir tie kritēriji - atstāt vairāk vai mazāk dzeramnaudas, varbūt pat neatstāt vispār?
06.03.2014 18:29 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ja butu sava pastaviga friziere atstatu. Citam neatstaju jo pat salonos tracin aka naks klausities vinu privats sarunas ,klačas un etc.
06.03.2014 18:29 |
 
Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Es atstāju dzeramnaudu tikai tad, ja nav nekādu baaaigo misēkļu ar apkalpošanu. Tad vienmēr cenšos atstāt šos pieņemtos 10%, taču tas ļoti atkarīgs no tā, cik laba apkalpošana un, kāds atlikums paliek no tā, ar ko esmu maksājusi.
Reiz Čilipicā viesmīlis atnesa netīras glāzes un šķīvjus, kā arī pica nebija kārtīgi sagriezta. Kad gājām palūgt, lai sagriez kārtīgi mums nejaukia trūca pretim, ka ta jau esot sagriezta. Kā, nu kā var atstāt dzeramnaudu šādā gadījumā?
Dzeramnaudu vispār, manā skatījumā, vajadzētu atstāt tikai tad, ja apkalpošana ir tiešām lieliska, jo par ēdienu un apkalpošanu parasto man jau tiek izsists čeks.
06.03.2014 18:30 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Reti atstāju, neskatos cik, bet liekas, ka tos pasus 10% pat nesanak atstat, jo izberu no maka liekos santiimus. Nekad neatstaju, ja, piemeram, ediens, rekins, utt. ilgi jagaida, apkalpojoso attieksme ir zem katras kritikas, ēdiens drausmiigs, utt.. Salonos nekad neatstaju.
06.03.2014 18:31 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
parasti 10 %, ja nácás ljoooti ilgi gaidít, vai k-kas ir bijis negarshígs/auksts utml, neatstáshu, ja viss bijis forshi un apkalposhana laipna, varu arí 20 % atstát
06.03.2014 18:31 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Kuri tieši ir tie kritēriji - atstāt vairāk vai mazāk dzeramnaudas, varbūt pat neatstāt vispār?
attieksme pret mani ka klientu, sirsnība. Ja piedava ko patiešam labu, ko es ka klients nepamanu, vai atlaiditi , vai vel ka tml. Bus lielaka dzeramnauda.
06.03.2014 18:31 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
manā skatījumā, vajadzētu atstāt tikai tad, ja apkalpošana ir tiešām lieliska, jo par ēdienu un apkalpošanu parasto man jau tiek izsists čeks.
Manā skatiijumaa arii.
06.03.2014 18:31 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Es gan neatstāju vienmēr! Tas vai atstāju ir atkarīgs no apkalpojošā personāla, ja pie manis atnāk nīgra, uzrautu degunu oficiante, kāpēc , lai es tādai atstātu?
06.03.2014 18:32 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un ja nekad neastaju centus vai kadreiz kapeikas. Vispar restoranos un krogos ar siceni nemaksaju.
06.03.2014 18:32 |
 
Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Kuri tieši ir tie kritēriji - atstāt vairāk vai mazāk dzeramnaudas, varbūt pat neatstāt vispār?


Nu ja viesmīlis būs neapmierināts, pukstēs un nelaipni atbildēs - tad, protams, nebūs vēlme atstāt vairāk naudiņas.
06.03.2014 18:33 |
 
Reitings 2832
Reģ: 17.10.2010
Atstāju kko parasti, bet, ja ir bijusi neapmierinoša apkalpošana, ilgi jāgaida un tas netiek paziņots, tad neatstāju.
06.03.2014 18:35 |
 
Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Ir arī tā, ka salonā mani tiešām ļoti labi apkalpo un labprāt atstātu dzeramnaudu, taču pēc procedūras eju pie kases un samaksāju to prasīto summu. Nav jau tādu labu iespēju to naudu atstāt, kā tas ir restorānā. Man kaut kā negribas vnk iespiest rokā..
06.03.2014 18:35 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un tagad stradajot vecriga secinajam ar kolegiem( kad bija krievu turistu bari) ka ārzemnieki vienmer dzeramnaudu atstās, bet tie kas nāk no ex SPSRS republikām bieži ne. Ne vienmer protams, bet nereti. Arī mūsējie no LV. Pēc ta labi var noteikt no kurienes nacis lai kada valodā cilveks runātu:D
06.03.2014 18:36 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Dzeramnaudas regulāri sāku atstāt tikai kad pati sāku strādāt apkalpošanas sfērā. Atstāju vidēji 10-20% gandrīz vienmēr, un tā kā ārpus mājām neēdu bieži, man tas pa maciņu nesit.
Neko neatstāšu, ja viesmīlis šķiet nelaipns, ilgi jāgaida rēķins (saprotu, ka ēdiens nav atkarīgs no viesmīļa), ir nekopts, un darbs, ko viņš dara viņam acīmredzami nepatīk nu nemaz. Nekādā gadījumā neatstāšu arī tad, ja būšu pamanījusi, ka viesmīlis vai bārmenis glāzi aiztiek aiz augšējās maliņas, kur dzerot skaras manas lūpas.
Atstāšu vairāk, ja viesmīlis ir priecīgs, varbūt pajokojas, daudz smaida, spēj atbildēt uz maniem jautājumiem, kaut ko ieteikt, strādā ātri un piedāvās man 2. dzērienu vai saldo. Ne tāpēc, ka es to saldo vēlētos, bet gan tāpēc, ka uzņēmumos, kur šī piedāvāšana ir noteikums, viesmīlim tas ir kā zobu sāpes.
Bārmenim atstāju, ja redzu, ka seko līdzi tam, kā veidojas rinda pie bāra letes, strādā ātri, nelej par maz, runājas, smaida un izbauda savu darbu, ja kokteili cenšas noformēt glīti, pat ja jāsteidzas un ja saprot, ko nozīmē ideāla pinte alus.
06.03.2014 18:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)