Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dekrēta nauda

10 gadi
Reitings 989
Reģ: 30.04.2011
Labdien!
Ir tāda situācija, ka šobrīd ar draugu esam nolēmusi, ka vēlamies bērniņu ļoti, jo abi]strādājam, draugs labu naudu pelna, esam iekārtojušies jau savā mājoklī un arī vecums mums jau ir 24 (man) un 26 gadi..
Šobrīd ir tā, ka iet pēdējie darbi bakalaura grāda iegūšanai, līdz ar to, es kā studente, strādāju uz pus slodzi mikrouzņēmumā, un attiecīgi arī alga man nav liela un katru mēnesi ir savādāka.. Esam izdomājuši, ka, ja nu mums pieteiktos bērniņš, tad dekrētā (vai kā īsti to sauc) ietu viņš un es ietu projām no darba, jo draugs var strādāt arī neoficiāli citā vietā, līdz ar to mums tā būtu lielāka bērna nauda..Es vēlējos uzzināt, kā īsti ir: ja draugam skaitās viena summa kā alga un otru summu, ko viņam oficiāli pārskaita skaitās kā prēmija, attiecīgi par to nemaksā nodokļus.. vai to uzskaita, veicot aprēķinu bērna pabalstam? Jo es tiešām no darba labprāt ietu prom, jo alga ir maza, attiecīgi 100-250 eiro mēnesī..
Kā Jūs darītu, ja būtu šādā situācijā? Vai ietu pašas no darba prom un, lai draugs iet dekrētā vai kā? Un kā var aprēķināt to bērna pabalstu? Paldies! :)
03.03.2014 12:59 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
ja draugam skaitās viena summa kā alga un otru summu, ko viņam oficiāli pārskaita skaitās kā prēmija, attiecīgi par to nemaksā nodokļus.. vai to uzskaita, veicot aprēķinu bērna pabalstam?

Nē, prēmijas par kurām nemaksā nodokļus, neņem vērā aprēķinot pabalstus. Tad jau valsts sen būtu bankrotējusi.

Ja man būtu maza alga un bērna tēvam būtu iespēja strādāt 1,5 gadu neoficiāli - izmantotu šādu shēmu.

Aptuvenos pabalstu apmērus var aprēķināt šeit:
http://www.manasfinanses.lv/2012/07/25/maminalaga/
Paša teksta apakšā var izvēlēties kalkulatoru, kur parādīs preīzas summas.
03.03.2014 13:07 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Zinu pāri, kas tieši tā arī izdarīja - vīrs paņēma bērna kopšanas atvaļinājumu, strādā neoficiāli, sieviete sēž mājās ar bērnu.

Par prēmijām, par kurām netiek maksāti nodokļi, māmiņalga netiek rēķināta.
03.03.2014 13:12 |

10 gadi
Reitings 989
un kā,piemēram,ir,ja draugs pasaka priekšniekam,ka ies bērna kopšanas atvļinājumā tad un tad,tad viņu arī nevar atlaist?;D
05.03.2014 11:19 |

10 gadi
Reitings 989
paceļu! :))
05.03.2014 13:44 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits