Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Neceptā siera kūka

 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009


Vēršos pie jums pēc padoma. Varat ieteikt kādu gardu, bet ne pārāk sarežģītu neceptas siera kūkas recepti? Cosmo meklētājā neatradu neceptās versijas receptes šai kūkai.

P.S. Mēģinājums mani pārliecināt par cepto nederēs - nav cepeškrāsns.
03.03.2014 12:36 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es pati esmu jau 7x rakstijusi cosmo neceptas siera kuukas recepti... taa kaa slikti mekleji :D un esmu PAR neceptajaam siera kuukaam :D njaaammmmaaaaa..bet es nekad netaisu pec receptes,riebjas sekot receptem :D salieku kopaa 5 dazhadas receptes un iznakums-burvigs :D
03.03.2014 12:38 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Atradu tikai vienu vienīgu diskusiju: http://cosmo.lv/meklet/?q=necepta+siera+k%C5%ABka Bet tur nekā derīga neatradu. :(

Man ir bail riskēt improvizējot, jo jātaisa priekš dzimšanas dienas viesiem.
03.03.2014 12:42 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ar kādu sieru gribi taisīt? Failadelfijas, mascarpone, Latvijas ražojuma?
03.03.2014 12:43 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es vienmer taisu ar philadelfijas :)

Kimberly, siera kuku nevar sabojat :D vismaz man taa liekas :D
03.03.2014 12:44 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
esmu gatavojusi pēc šīs receptes, viss bija ok.
Filadelfiju aizvietoju ar lētāku svaigo sieru.

100g cepumu selga (vai vairāk, ja gribas biezāku pamatu)
40g sviesta
virsai:
400g krējumsiera
200g kondensētā piena ar cukuru (putna piens hahahahaha :D )
150ml saldā krējuma
1/2 citrons
želatīns
Cepumus sasmalcina lidz rīvmaizes konsistencei. Izkausē sviestu un pielej klāt cepumiem, samaisa. Ja ir vēlēšananās, var pielikt kādus 25g brūno cukuru. Masu liek veidnē ar noņemajamām malām. Izlīdzina ar karoti piespiežot un liek ledusskapī kamēr gatavo siera masu.
Liek krējumsieru bļodā un izmaisa, lai tas kļūst mīkstāks. Ierīvē tajā citrona miziņu un iespiež citrona sulu. Tad iekuļ sierā kondensēto pienu līdz masa ir viendabīga, pievieno iepiekš sagatavotu apm 1 ēd.karoti želatīnu un iecilā ieputotu saldo krējumu.
Siera masu uzlej uz sagatavotā cepumu pamata un liek ledusskapī līdz kūka ir kļuvusi stingra.
Var dekorēt ar šokolādi, sasmalcinātiem riekstiem un pasniegt ar svaigām sablenderētām dzērvenēm.
03.03.2014 12:49 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Donata, esmu tikai lietojusi mascarpone un tikai tiramisū kūkai.
Kāda ir atšķirība starp šiem visiem sieriem?
03.03.2014 12:49 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Piparene, kondensētais piens ir domāts tas šķidrais vai vārītais?
03.03.2014 12:51 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
šķidrais :)
03.03.2014 12:51 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
manaa skatijumaa atshkjiriba tik-cena :D

piparene-Tev normali sacietee kuuka? saldais krejums,iebiezinats piens?
03.03.2014 12:51 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
ahhh viss kartibaa,izlasiju tik tagad,ka tur ir zhelatins :) es gatavoju bez ;)
03.03.2014 12:52 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
RASA krējumsiers ļoti labi iederās, nav sāļs, kā tagad daļai krējumsieru.

Recepte man diemžēl nav neviena pierakstīta, izrādās, ka blogā nezināmu iemeslu dēļ ir tikai ceptās siera kūkas. :D
03.03.2014 12:53 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
sāļs :D Tas nav sāļš tb
03.03.2014 12:54 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Ok, tad pamēģināšu šo recepti... varētu būt garšīga. Paldies! :)
Kādu svaigo sieru tu parasti ņem?
03.03.2014 12:54 |
 
Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
 
Reitings 12
Reģ: 16.02.2014
100 g cepumu Selga
50 g izkausēta sviesta
400 g baltās šokolādes
300 g saldais krējums
250 g filadelfijas
250 g maskarpone , var būt viena veida

mērce 300 ogas var aī saldētas
50 g cukura
1 ēd.k citrona sula
mērcei jābūt skābenai

Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu, izklāj formā(apm 20 cm diametrā) un ieliek ledusskapī , kamēr gatavo pārējo.
Salauž šokolādi gab un izkausē ūdens peldē. Saputo putukrējumu un tad pieliek sieru - samaisa un piejauc atdzisušu šokolādi. samaisa visu un tad liek formā un atpakaļ ledusskapī.
03.03.2014 12:57 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
es ņemu RIMI vai Kārumu, bet neredzu atšķirības starp tiem vispār.
03.03.2014 13:01 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
mascarpone ir saldākais siers, Latvijā ražotais parasti ir ''sierīgāks'' (man garšo Rasas krējumsiers). Filadelfija skaitās klasika siera kūkai, bet man šis siers šķiet overrated. Ar filadelfiju atradīsi daudz klasiskās receptes, bet tā vietā var droši likt Rasas.
03.03.2014 13:02 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tā kā man visvairāk garšo ar meža ogām (klasika) bet atrast normālas meža ogas tagad ir grūti, man topā ir šokolādes-piparmētru versija.
200 gr cepumu un 2 ēd.k. brūnā cukura smalki samaļ blenderī, 100 gr sviesta izkausēt ūdens peldē un pamazām pieliet cepumu maisījumam, kārtīgi maisot. kūku pamatni 20-24 cm diametrā iesmērē ar sviestu un pārklāj ar cepampapīru (es taisu kārtīgi, izgriežu no cepampapīra apli un atsevišķi sānu lentu). cepumu maisījumu ieliek pamatnē un kārtīgi sapresē ar karoti - sānos nevajag, izveido tikai ''pankūku'' apakšā. iesaldē uz 10 min vai ilgāku laiku patur ledusskapī.
tikmēr 10 gr želatīna pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj piebriest 10 min. 200 gr saldā krējuma sakuļ ar 120 gr cukura, iemaisa 500 gr krējumsiera, līdz vienmērīgai konsistencei. pievienot 20 gr piparmētru sīrupa.
tagad sarežģītākais :D želatīnam kārtīgi nolej ūdeni un pievieno to (želatīnu) 2 karotēm uzsildīta saldā krējuma, kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei un iemaisa siera krēmā.
pieber sarīvētu tumšo šokolādi pēc garšas, es ņemu 200 gr tāfeli, pierīvēju skaistus, lielus gabaliņus ar kartupeļu mizojamo dekoram un pārējo smalki sarīvēju uz rīves un pievienoju krēmam. gatavo krēmu ielej formā un atstāj vismaz uz 4 h ledusskapī. dekorē pēc gaumes ar šokolādi un piparmētras lapiņām. kūka var stāvēt 3-4 dienas un to var iesaldēt uz ilgāku laiku un atkausēt.
03.03.2014 13:28 |
 
Reitings 16
Reģ: 12.07.2013
2,5 (var arī 3) paciņas ar "Kārums" svaigais siers (Mascarpone vietā, sanāks arī lētāk)
1 kārba kondensētā piena
1 citrons
2 paciņas Selgas cepumu
70g kausēta sviesta
vaniļas cukurs
želantīns

pamatnei: cepumus sadrupina, pieliek klāt kausēto sviestu. var ielikt nedaudz pacepties, ja vēlies pamatni kraukšķīgāku
masai: sieram pievieno kondensēto pienu, piespied klāt citrona sulu un pierīvā citrona miziņu, pieliec nedaudz vaniļas cukuru, samaisi visu un pievieno želantīnu. kad viss gatavs pārlej pāri pamatnei un ieliec ledusskapī, lai kūka nedaudz sacietē! :)
pirms lej masu, uz cepumu pamatnes vari salikt sagrieztus banānus, arī tā būs garšīgi :)
03.03.2014 14:30 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Liels paldies par receptēm! :)
03.03.2014 14:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits