tā kā man visvairāk garšo ar meža ogām (klasika) bet atrast normālas meža ogas tagad ir grūti, man topā ir šokolādes-piparmētru versija.
200 gr cepumu un 2 ēd.k. brūnā cukura smalki samaļ blenderī, 100 gr sviesta izkausēt ūdens peldē un pamazām pieliet cepumu maisījumam, kārtīgi maisot. kūku pamatni 20-24 cm diametrā iesmērē ar sviestu un pārklāj ar cepampapīru (es taisu kārtīgi, izgriežu no cepampapīra apli un atsevišķi sānu lentu). cepumu maisījumu ieliek pamatnē un kārtīgi sapresē ar karoti - sānos nevajag, izveido tikai ''pankūku'' apakšā. iesaldē uz 10 min vai ilgāku laiku patur ledusskapī.
tikmēr 10 gr želatīna pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj piebriest 10 min. 200 gr saldā krējuma sakuļ ar 120 gr cukura, iemaisa 500 gr krējumsiera, līdz vienmērīgai konsistencei. pievienot 20 gr piparmētru sīrupa.
tagad sarežģītākais :D želatīnam kārtīgi nolej ūdeni un pievieno to (želatīnu) 2 karotēm uzsildīta saldā krējuma, kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei un iemaisa siera krēmā.
pieber sarīvētu tumšo šokolādi pēc garšas, es ņemu 200 gr tāfeli, pierīvēju skaistus, lielus gabaliņus ar kartupeļu mizojamo dekoram un pārējo smalki sarīvēju uz rīves un pievienoju krēmam. gatavo krēmu ielej formā un atstāj vismaz uz 4 h ledusskapī. dekorē pēc gaumes ar šokolādi un piparmētras lapiņām. kūka var stāvēt 3-4 dienas un to var iesaldēt uz ilgāku laiku un atkausēt.