Beznosacījumu mīlestība

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Vai esat izjutušas beznosacījumu mīlestību pret vīrieti? Vai tomēr jūsu mīlestība ir vairāk tā egoistiskā un privātīpašnieciskā?

Manī ir ļoti iespiedušies vārdi, kuru īss atreferējums ir tāds, ka nav nelaimīgas mīlestības. Mīlēt mēs varam jebkuru. Un nav svarīgi, ir viņš blakus vai nav. Un, ja viņš ir citur, tātad citur viņam ir labāk nekā pie mums. Un mums jāpriecājas par viņu. Jāsūta labas domas, mīlestība, viss, ko varam sniegt. Negaidot neko pretī. Vienkārši jāmīl. Jānodrošina brīva enerģijas plūsma bez negācijām.

Bet, ja kāds cilvēks tomēr ir mums blakus, tad arī tad nevajag neko gaidīt pretī, ne uz ko cerēt, ka viņš būs tāds un tāds, ka izdarīs mums to un to, nevajag neko pieprasīt, neko pārmest, neko mainīt viņā. Ka ir vienkārši jābauda mirklis tagadnē kopā ar viņu. Un katrs mirklis jāuztver kā dāvana, kas mums dota.

Vai piekrītat šiem vārdiem?

Vai arī esat no tām, ka, ja, piemēram, mani nemīt, tad nafig lai iet bekot. Vai arī, ja kaut ko nodara pāri, tad viss, jums mīlestība beidzas. Vai arī, ja ir kopā ar jums, jūs tāpat no viņa kaut ko gaidāt, ir visādas ekspektācijas un vēlmes.
28.02.2014 15:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Hmm... Es pieturos pie viedokļa, ka ideālās attiecībās vīrietim ir jāmīl vairāk (tieši jāmīl, nevis jākontrolē). Tad automātiski sieviete jūtās brīva un atplaukst kā personība, bez greizsirdības un privātīpašnieciskuma; viss nostājas savās vietās.

Un, noteikti, ja nav iespējams būt kopā ar mīļoto (nekad), tad kāda vajadzībe tādu turpināt mīlēt? Kāda tam jēga?...
28.02.2014 18:08 |

10 gadi
Reitings 200
Reģ: 23.02.2011
Ļoti patīk chanely domu gājiens.
Tomēr:
par iemīlēšanos es nerunāšu, tās ir tikai emocijas, un emocijas ir gaistošas, tām nav nozīmes.

Kāpēc emocijas ir tikai? Kāpēc tām nav nozīmes?

:)
28.02.2014 18:30 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Ne īsti tēmas skarā, bet nu mīlestības sakarā.
Esmu novērojusi,ka seriālos, kas šobrīd ir aktuāli, nereti šķiršanās iemesli ir.. Pat nezinu kā pateikt. Cilvēki tur izveido attiecības, bet pārtrauc tās pēc tam, jo izdomā-starp mums bija mīlestība, man sava karjera un sapņi ir svarīgāki.
Jaunieši šos seriālus skatās un es domāju,kāda mesidžu zemapziņā viņi saņem - ka nevajag cīnīties un pārvarēt, bet gan viekārši - pārtraukt attiecības.
Un, lai ko teiktu, es uzskatu,ka visīstākā mīlestība ir tā, kur kopā apēsts puds sāls un pārvarētas krīzes, bet joprojām palikuši kopā.
Es neticu vienai mīlestībai mūžā, neticu tam, ka mīlestībai ir viena formula.
Bet savā dzīvē gaidu ko tādu,kas norautu jumtu.
28.02.2014 18:39 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Dziive laikam buutu daudz vieglaaka emociju zinaa,ja vareetu paveeleet taadaam juutaam ,kaa miilestiiba.Var kontroleet uzvediibu,bet juutas paliek tas pasas-vai nu miil,vai nee.
28.02.2014 18:44 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, ja divi cilvēki ir attiecībās un mīl viens otru, tad starp viņiem ir jābūt šādai beznosacījuma mīlestībai, kad dod otram neko negaidot pretī. Jo savādāk, ja tikai gaida, kad otrs visu dos un mīlēs un tikai tad atbildēt ar to pašu, tad tā vairs nav mīlestība, tas ir egoisms, savstarpēji izdevīgas attiecības un viss. Un līdzko kāds no abiem izdarīs kaut ko ne tā, tā uzreiz izšķirsies, jo var taču atrast citu - labāku. Nu sakiet ko gribat, bet nu nav tā mīlestība. Bet nu mūsdienās jau acīmredzot ir citas vērtības, tāpēc cilvēki ir aizmirsuši, kas ir mīlestība.
28.02.2014 19:09 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lovista-man arii biezi liekas,ka cilveeki iisti nesaprot vaarda "miilestiiba" jeegu.
28.02.2014 19:13 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Pilnīgi piekrītu, ka otru nav jācenšas mainīt.Jāmainās ir pašam. Un nevajag neko gaidīt no otra. Tā vietā , lai gaidītu no otra- vajag dot bez nosacījumiem. Kamēr cīnīsies , lai otru mainītu, nekas labs nebūs!
28.02.2014 19:31 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Kur tad ir tā robeža, kad iemīlēšanās pāriet mīlestībā? Un kas notiek, kad pretī saņemam nevis neko, bet atraidījumu un negatīvas emocijas? Es domāju, kā būtu, ja mani mīlētu vīrietis, kurš nav man simpātisks ne kā draugs, ne partneris. Man šī mīlestība būtu nepatīkama.
Un ja otru mīlot atkāpjamies, lai viņš var veidot attiecības ar kādu, ko mīl pats, arī mūsu mīlestība ar laiku dzisīs. Ja turpināsim šīs jūtas just arī pēc n-tajiem gadiem, kā tad ar savām attiecībām? Vai būs jāveido ģimene ar kādu ko nemīlam, ja nav iespējams mīlēt divus vienlaicīgi?
28.02.2014 20:21 |

Reitings 165
Reģ: 09.12.2013
Es patiešām mēģinu uz to raudzīties filozofiski - mīlestība nav egoistiska,

mīlestība nav egoistiska, bet ir alka :D
28.02.2014 20:31 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Emocijas šajā sakarā nav mazsvarīgas. Vienkārši māja bez pamatiem nav. Pamati bez mājas neko nenozīmē. Svarīgi ir būvēt visu māju.

Vai mīla un pretmīla nav veselīga enerģijas apmaiņa?

Tas nav stāsts par mīlestību.
28.02.2014 20:33 |

Reitings 430
mīlestība arī ir cieši saistīta ar spēju redzēt, dzirdēt, just - ar emocijām. Emocijas ir tās kas signalizē mīlestību. Cik katrs gudrs, lai uztvertu arī to, ka mīlestības pamats ir uzticība, tas atkal katra paša ziņā.
28.02.2014 20:39 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
Lovisai. + par pirmo teikumu.
28.02.2014 20:40 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nē, neesmu izjutusi beznosacījumu mīlestību pret vīrieti. Jo vairāk domāju, jo vairāk šķiet, ka īstai mīlestībai tomēr jābūt beznosacījumu. Ceru šādu mīlestību piedzīvot.

Es pieturos pie viedokļa, ka ideālās attiecībās vīrietim ir jāmīl vairāk

Varbūt eju pretrunās ar sevi, bet tomēr ļoti piekrītu šim uzskatam. Citādākās attiecībās nemaz neiesaistos. Varbūt arī tā ir kļūda.
28.02.2014 23:11 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Kā var mīlēt vairāk vai mazāk? Ja mīli, tad mīli, un viss. Ja sakrīt tas, kā šo izpausmi gaida otrs, tad ideāli. Cits mīl vairāk darbos, cits vārdos, kādam mīlestība ir rāma, klusa un stabila, kādam kaislīga un emocionāla.

Pamatā, nu protams, tas būtu ideāls, uz ko tiekties, lai iegūtu harmoniju un brīvību sevī, nepieprasīt, neizdomāt un nelikt otram attaisnot tavas cerības. Vienkārši atvērt durvis un ļaut tai enerğijai plūst, diemžēl esam tik sačakarēti ar iepriekšējajām rūgtajām pieredzēm, baidamies tā vienkārši tīri 'atdoties', ļauties, slāpējam sevi, pārprotam, spēlējam..
Ikkatrs taču zinam pamatu, kas teikts bībelē, vai ne, tālāk šī doma vienkārši tiek izvērsta literatūrā uc.

Mīlestība ir lēnprātīga, mīlestība ir laipna, tā neskauž, mīlestība nelielās, tā nav uzpūtīga. Tā neizturas piedauzīgi, tā nemeklē savu labumu, tā neskaistas, tā nepiemin ļaunu. Tā nepriecājas par netaisnību, bet priecājas par patiesību. Tā apklāj visu, tā tic visu, tā cer visu, tā panes visu.
01.03.2014 03:28 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Beznosaciijuma miilestiiba ir emocionaalaa atkariiba, apseestiiba. Taa jaaarstee!
Ja beerns ir noziedzinieks, vai miilamais subjekts dara paari-par kaadu miilestiibu var buut runa?!
Jaamiil ar nosaciijumu, miilamais subjekts ir juusu miilestibas veerts. Ja miilat, bet vinjsh juus neciena- taatad jums ir zems pashveerteejums, ja dara paari-mazohisma ieziimes, utt.
Veseliiga un normaala miilestiiba ir tad, ja miilamais subjekts izraada pret jums cienju un pretmiilu. Pretmiila nav daavanas, kapriizu akla pildiishana, utt., jo tad taa ir nevis miila, bet otra cilveeka izmantoshana. Pretmiila ir siltu juutu izraadiishana. Ja miil bez pretmiilas-taa ir apseestiiba vai atkariiba.
Veseliigai miilestiibai jaabuut diviem nosaciijumiem- cienjai un pretmiilai. Ja taadu nav, tad taa ir patologjiska miilestiiba.
Miileet citaas attieciibaas esoshu personu- tas ir slimi.
01.03.2014 09:09 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Kkur lasiiju, ka beznosaciijuma miilestiiba pastaav tikai starp maati un beernu. Uz viirieti to attiecinaat nevar.
01.03.2014 09:39 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Tikai nedaud nejauka
Nu tas taapeec, ja viirieti miil bez nosaciijumiem un izklaajas kaa paklaajs, sieviete paarveershas par kaajslaukji. Un kursh tad miil kaajslaukjus? :) Ar maateem liidziigi- taas, kas uzvedas kaa kaajslaukji peec tam chiikst, ka es vinjam visu, bet vinjsh nepateiciigais nepasaka pat paldies vai vispaar maati noliek.
01.03.2014 09:44 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Vai arī esat no tām, ka, ja, piemēram, mani nemīt, tad nafig lai iet bekot

100%
01.03.2014 09:56 |

Reitings 430
Beznosaciijuma miilestiiba ir emocionaalaa atkariiba, apseestiiba. Taa jaaarstee!

Tad jau sanāk ka vairums cilvēku nemīl savus vecākus, bet ir apsēsti un atkarīgi no vecākiem? :D
Visiem ir zināms, ka starp vecākiem un bērniem pastāv beznosacījumu mīlestība, kura nav uzvedības modelis, bet jūtas.
Tu aprakstīji kaut kādu uzvedības modeli, kad cilvēks pazemojas. Pamatā tam nav sakara ar beznosacījumu mīlestību.
01.03.2014 17:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits