Kā dzīvesbiedram ieskaidrot, ka man ir grūti un vairs tā nevaru!

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
Iespējams, ka problēma šeit dažām liksies muļķīga, bet attiecībās tāds strīds, kur neviens nevēlas piekāpties ir ļoti nopietns.
Tātad. Mums mājās ir mazs zīdainis, kurš vēl nerāpo, bet līdz tam nav tālu. Un ir suns(dzīvo jau 4. gadu pie mums). Un te nu ir tā problēma. Kopš mājās ir bērns, viņš ir ļoti greizsirdīgs, jūtas apbižots. Ko viņš dara? Kolīdz es ar ratiņiem izeju ārā, un neņemu viņu līdz(man ir neērti ar vienu roku stumt ratus, ar otru suni vest, kurš nav no tiem paklausīgākajiem, velk siksnu)...tā demolē māju. Atnākot no pastaigas, man ir jāvāc labākajā gadījumā mīzeli, bet sliktākajā viņš ir kaut ko sagrauzis. Viņš plēš visu-bērnu pamperus, atkritumu maisu, durvis grauž utt. Es to visu savācu. Dārgais atnāk mājās, un atliek tik viņu izvest ārā. Ar to viss beidzas. Viņš neredz manu ikdienu, neredz to cik grūti ir ar to suni. Mazā guļ, šis sāk riet, bērns augšā. Visur spalvas. Es nestādos priekšā kā būs iespējams bērnam rāpot pa tādu grīdu. Kaut mazgāju katru dienu, viss ar spalvām. Tas nav viss, ir vēl n tās problēmas ar dzīvieku, bet es šeit neizplūdīšu.
Problēma ir tajā, ka vīrs nevēlas suni atdot uz laukiem manai mammai. Es ar suni nevaru šeit dzīvot. Man fiziski un emocionāli tā ir pārāk smaga nasta. Ko iesākt šādā situācijā, kad katrs palagu velk uz savu pusi un nevēlas piekāpties...
27.02.2014 16:15 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Tava māsas meita taču nemīl suņus? Skrien ar gaļas āmuru pa māju pakaļ - tā pati rakstīji. Dzīvojāt kopā, bet nekā laba tapat nesanāca. Tātad suņniekiem (tuvumā dzīvojošiem) nebūt nav tie labākie bērni. :D
27.02.2014 22:30 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Viņa to darīja vecumā,kad neviens bērns nesaprot ko dara.Tagad to pašu suni nesā uz rokām ietinusi sedziņā,uz nakti sasedz viņu viņas gultiņā un lamā savu vecmāmiņu,kad tā grib viņai dot kaulus,jo no tiem sunim paliek slikti.Ļoti saprātīgs,attīstīts bērns un viņai ir tikai 7 gadi.
27.02.2014 22:35 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ā un ne māsas meita,bet mana pusmāsa ar kuru man ir 13,5 gadu starpība.
27.02.2014 22:36 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kakaduu, vai tiešām starp kaķi un suni var likt vienlīdzības zīmi? Marta piekāpās vīrieša vēlmēm un iegādājās suni, un šķirni, ko gribēja vīrietis. Tika apmierinātas vīrieša iegribas! Bez tam, vīrietis ta gribēja gan suni, bet ne viņš to suni staidzina, ne baro, ne apkopj, ne savāc pēc viņa, ne pavada ar viņu laiku, ne audzina un vēl iebilst, kad sieviete saka, ka tas suns viņai šobrīd ar zīdaini uz rokām ir par apgrūtinājumu... Vai viņš ir ierosinājis kaut kādus risinājumus šai situācijai? Nē!... Diez cik daudzas no jums būtu pacietīgas un pretīmnākošas, ja nonāktu šādā situācijā...
27.02.2014 22:39 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Bet problēma ir jārisina, jāmeklē cēloņi, iespējamie risinājumi un ja tā tiešām ir suņa greizsirdība, tad tas ir tikai laika un pacietības jautājums!
27.02.2014 22:42 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Iegriba bija Martas, jo viņai gribējās vienalga kādu dzīvnieciņu. Vīrietis tikai pateica nē kaķim un izvēlējās kaķa lieluma suni. Bet piekāpās, pirmkārt, viņš, jo piekrita dzīvniekam kā tādam.
Un jā - greizsirdīgs kaķis bērnam var kļūt tikpat bīstams kā suns.

Lai to suni sūta uz laukiem, tā tiešām būs labāk, bet man nepatīk, ka Marta, šķiet joprojām nesaprot, ka cēlonis šim visam ir viņas iegriba pēc mājdzīvnieka, nesaprotot, ka dzīvnieks ir jāaudzina un kā viņš jāaudzina. Un baidos, ka tad kad viņas bērnam sagribēsies mājdzīvnieku, tas tiks sagādāts, bet beigās atkal būs tikai problēmas.
27.02.2014 22:48 |

Reitings 11996
Robīte, tā gan, bet, kad piedzimst bērns, tad nu suns ir pēdējais par ko vajadzētu uztraukties jaunajai māmiņai... Situāciju būtu jārisina vīrietim, taču šajā gadījumā, cik var saprast, viņš nevēlās piedalīties nekādā situācijas risināšanā, jo uzskata, ka sievietei gan jau pati tiks galā un viņa tik lieku reizi muti virina.
Un vēl - es būdama māte, noteikti neriskētu ar sava bērna veselību un drošību pacietīgi gaidot, kad suns varbūt būs spējīgs pieņemt jauno situāciju...
27.02.2014 22:50 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Man ir gan zīdainis,gan 4 gadus vecāks suns,tiesa,tikai 3,5 kg smags...arī mēs dzīvojam dzīvoklī.Es nevaru iedomāties,ka spētu atteikties no sava suņa.
Es vedu suni laukā,kad bērns ir aizmidzis un guļ savā gultiņā.Uz 5 min un viss, vakarā vīrietis izved kārtīgā pastaigā. Visbiežāk gan eju ar ratiem + suni, bet man ir drusku vieglāk,jo suns ir maziņš.
Mans mīļums gan ir ļooti piesardzīgs un izvairās no bērna...domāju,ka iemīlēs tad,kad bērns būs pietiekami vecs,lai prastu samīļot viņu.
Man gan te vairāk izskatās,ka autorei suns ir stipri vienaldzīgāks kā vīram + grūti pēc dzemdībām ar visu tikt galā.
Es nezinu,kā būtu, ja suns būtu liels.Bet taksis jau nu nav nekāds dogs it kā.Ko es darītu?Pastiprināti mīļotu savu suni un runātu ar viņu.Neatstātu abus vienus,ja bail.Te jau aizgāja par dzīvības briesmām,bet autore jau liek uzsvaru uz to,ka nevar izvest to nabadziņu laukā normāli un sakopt aiz viņa.
Suns nav bērns, bet tā ir dzīva dvēsele!!!
27.02.2014 22:50 |

Reitings 11996
Nu ideālā variantā, suni nevajadzēja vispār iegādāties! Bet nu kurš gan nemēdz kļūdīties?... Šobrīd situācija ir tāda, kāda tā ir...
27.02.2014 22:52 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Es piekrītu Neonam par to,ka ideālāk būtu vispirms bērns un tad suns..
27.02.2014 22:54 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Problēmu nekomentēšu, jo tad mani komentāri būs ļoti nejauki.

Bet es vismaz ceru, ka šādu situāciju izlasot, kāds vai kāda nopietnāk attieksies pret dzīvnieka adoptēšanu/nopirkšanu. Dzīvnieks nav mantiņa, kuru iegādāties, lai nav garlaicīgi. Tā ir dzīva būtne kurai jāvelta līdzekļus un uzmanību. Un šī dzīvā būtne nav tikai uz kaut kādu laiciņu, kamēr īpašniekam tā ir ērti. Jārēķinās ar līdzekļiem, uzmanību un iespējamām problēmām daudzu gadu garumā. Ja nespēj "pavilkt", iegādājies fērbiju.

Veiksmi sunītim ar jauniem saimniekiem!

Reitings 4298
Es joprojām neesmu sapratusi,kur visas ir izrakušas,ka tas suns kost vispār taisās

Kā pret sienu.

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Es joprojām neesmu sapratusi,kur visas ir izrakušas,ka tas suns kost vispār taisās

Dzīvnieks nekad nav 100 procenti prognozējams.
27.02.2014 22:58 |

Reitings 5625
Bāc, nekad neviens nav 100% prognozējams!
Pati apzinīgākā māte vai tēvs var bērnam kaut ko nodarīt, bērns pats arī... Vajag rūpēties un sargāt abus, tad neviens neko neizdarīs!
27.02.2014 23:08 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Dzīvnieks nekad nav 100 procenti prognozējams.

Ja par to visu laiku jādomā, tad dzīvnieku vispār nevajadzētu ņemt. Ja nu pēkšņi sajūk prātā un naktī pārgrauž saimniekam rīkli?
27.02.2014 23:11 |

Reitings 143
Reģ: 29.12.2013
Varbūt problēma tomēr ir dziļāka nevis sunī? Vienreiz tak aizej pie psihologa, nevis te mēģini kādam iestumt, ka suns pie vainas!
27.02.2014 23:11 |

Reitings 5625
Bet laikam šajā gadījumā varbūt tiešām, lai labāk uz laukiem, vēl labāk - lai prom no Martas!
27.02.2014 23:12 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ance, bet ja diskutē, tad jau varbūt arī vispirms vajag apdomāt lēmumu dzemdēt, jo to, ka viegli nebūs tak visi zina!

Jā, bet tikai retais zina, cik grūti būs un te nevienu nevar vainot. Ja ir bijusi ciešāka saskarsme ar zīdaiņiem dienu dienā, tad, jā, sapratīs. Bet, ja nav bijusi, tad tās pieredzes vienkārši nav. Veicas tām (kā man), kurām bez vīra ir vēl kāds, kurš palīdz. Konkrētajā gadījumā tāda situācija tad vispār nebūtu izveidojusies. Bet, ja vīrs nepalīdz situāciju atrisisnāt un autorei ir vienai ir jātiek galā ar visu šo situāciju ir neticami aprobežoti saukt viņu par bezatbildīgu un sliktu un kā tik te viņa vēl nav dēvēta.
27.02.2014 23:20 |

Reitings 419
Reģ: 21.08.2011
Nelasīju visus komentārus, bet piekrītu katram Ances vārdam.

Esmu vislielākā dzīvnieku mīle, taču, meitenes, padomājiet reāli, ja suns ir greizsirdīgs un māja nav sterila priekš bērna, tad lauki ir labākais risinājums. Ne jau viņu atdos patversmē. Sunim būs plašumi un viņu varēs braukt apciemot mierīgi.
Citreiz liekas, ka jūs nedomājat reāli, tikai nosodat.
28.02.2014 00:12 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Bāc, nekad neviens nav 100% prognozējams!
Pati apzinīgākā māte vai tēvs var bērnam kaut ko nodarīt

Nesaprotu, kā var salīdzināt apzinīgus, atbildīgus vecākus ar dzīvnieku, kas rīkojas instinktu vadīts.

Ja par to visu laiku jādomā, tad dzīvnieku vispār nevajadzētu ņemt. Ja nu pēkšņi sajūk prātā un naktī pārgrauž saimniekam rīkli?

Man suņa nav un nebūs.
28.02.2014 00:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits