Kā dzīvesbiedram ieskaidrot, ka man ir grūti un vairs tā nevaru!

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
Iespējams, ka problēma šeit dažām liksies muļķīga, bet attiecībās tāds strīds, kur neviens nevēlas piekāpties ir ļoti nopietns.
Tātad. Mums mājās ir mazs zīdainis, kurš vēl nerāpo, bet līdz tam nav tālu. Un ir suns(dzīvo jau 4. gadu pie mums). Un te nu ir tā problēma. Kopš mājās ir bērns, viņš ir ļoti greizsirdīgs, jūtas apbižots. Ko viņš dara? Kolīdz es ar ratiņiem izeju ārā, un neņemu viņu līdz(man ir neērti ar vienu roku stumt ratus, ar otru suni vest, kurš nav no tiem paklausīgākajiem, velk siksnu)...tā demolē māju. Atnākot no pastaigas, man ir jāvāc labākajā gadījumā mīzeli, bet sliktākajā viņš ir kaut ko sagrauzis. Viņš plēš visu-bērnu pamperus, atkritumu maisu, durvis grauž utt. Es to visu savācu. Dārgais atnāk mājās, un atliek tik viņu izvest ārā. Ar to viss beidzas. Viņš neredz manu ikdienu, neredz to cik grūti ir ar to suni. Mazā guļ, šis sāk riet, bērns augšā. Visur spalvas. Es nestādos priekšā kā būs iespējams bērnam rāpot pa tādu grīdu. Kaut mazgāju katru dienu, viss ar spalvām. Tas nav viss, ir vēl n tās problēmas ar dzīvieku, bet es šeit neizplūdīšu.
Problēma ir tajā, ka vīrs nevēlas suni atdot uz laukiem manai mammai. Es ar suni nevaru šeit dzīvot. Man fiziski un emocionāli tā ir pārāk smaga nasta. Ko iesākt šādā situācijā, kad katrs palagu velk uz savu pusi un nevēlas piekāpties...
27.02.2014 16:15 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Šī diemžēl ir standarta situācija. Sākumā suns ir labs un mīļš, bet, tiklīdz parādās bērns, tā suni vairs nevajag, viņš ir traucēklis, kurš jāmet ārā no mājas.

Bet tikpat daudz piemērus zinu, ka tiek galā gan ar suni, gan bērnu, bet te jau ir autore izlēmusi, ka suni vajag vest prom.
27.02.2014 17:45 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Lielās suņa aizstāves, iedomājaties pašas sevi situācijā, ka jāved bērns un suns ārā, bet suns tevi rauj tā, ka ratiņus grūti noturēt. Nu nav tas normāli. Jā, ir jāplāno viss uz priekšu, bet neviens tak nevar iedomāties, ka normāls suns, kurš neko negrauž sāks tā ārdīties. Es uzskatu, ka suns jāved uz laukiem. Nu ko tas dos, ja viņu ieliks būrī? Bērns rāpos ilgu laiku, un suns nevar visu laiku būrī sēdēt.
27.02.2014 17:47 |

Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Arī domāju, ka sunim laukos būs labāk, jo nešķiet, ka tu viņu pārāk mīlētu. Tāpēc lai izdodas pielauzt vīru.
Bet pēc dažiem komentāriem jau sanāk, ka nevienā ģimenē ar mazu bērnu nedrīkst būt suns, kas ir pilnīgs bullšits. Izaugu karājoties kaklā vācu dogam un guļot vienā gultā ar dobermani, un ceru, ka mani bērni augs tāpat. Protams, izņēmums ir spēcīga alerģija, bet to tiešām nevar paredzēt, un ne jau spalvas uzreiz nozīmē to, ka būs alerģijas.
Jūsu suns nav kucēna vecumā socializēts ar maziem bēbukiem, tāpēc arī rej uz bērnu, jo nespēj viņu identificēt. Nereti tā nav tikai greizsirdība, bet arī bailes no nezināmā. Bet arī pieaugušu suni var socializēt ar bērnu un iemācīt robežas, tikai ir jāgrib un jāvelta tam laiks. Tāpat jūsu sunim būtu jāmāca iet pie saites, jo viņš tiešām nezina savu vietu, kas jebkuram dresētam sunim ir-pie kājas uz pirmo prasīšanu. To visu ar gandrīz visiem suņiem var izdarīt suņu skolā un konsultējoties ar suņu treneriem, ja vīrs vēlas suni paturēt, labāk lai sāk ar to nodarboties.
Nekārtību mājās tiešām var samazināt būris+irobots, ko te jau ieteica. Ak jā un protams, tas viss maksā naudu, bet ja neesat gatavi to izdot, nebijāt gatavi suni ņemt vispār.
27.02.2014 17:50 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Marta(tā foršā)
Kaut kā uzreiz atcerējos, ko teici abortu sakarā. Kā var pieļaut domu atbrīvoties no suņa kaut vai aizvedot uz laukiem? Jā, ir grūti, bet jums ar to ir jātiek galā, tā ir jūsu atbildība. Piedzims otrs bērns un to arī vedīsiet uz laukiem, kad viņam radīsies greizsirdības histērijas???
Nesavāc māju vienu dienu pēc suņa, varbūt vīrs pieslēgsies pie problēmas, kad to visu redzēs, nu vai vismaz safočē.
Un galu galā dod arī sunim laiku aprast ap jauno situāciju.
27.02.2014 17:51 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Piedzims otrs bērns un to arī vedīsiet uz laukiem, kad viņam radīsies greizsirdības histērijas???
āāaaaa Jolly_Angie nevajadzēja tā teikt. Viņai jau ir sava atbilde uz to -
tu debila esi vai ka...suni ar bernu salidzinat!
27.02.2014 17:53 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Maya, manis pēc es varu būt debila.
27.02.2014 17:55 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Šī situācija man lika atcerēties Disneja filmiņu "Lady and the Tramp" - tā perfekti parāda suņa izjūtas, kad ģimenē ienāk bērns, kuram tagad tiek pievērsta lielāka uzmanība utt. :)

Protams, bērns ir svarīgāks, bet suņa greizsirdību var mazināt vairāk uzmanības pievēršot viņam. tur pat daudz nevajag - vienkārši biežāk samīļot, sarunāties utt. Suņi diezgan daudz saprot.
bet vest suni uz laukiem liekas patiešām bezatbildīgi. Pie tam bērns paaugsies un pēc kāda laika prasīs mājdzīvnieku :)

+ visi ieteikumi par būriem (ja nu nekā...), i-robotiem utt. :)
27.02.2014 17:57 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
mums arī ir bēbis un ir suns stafords. vīrs uzreiz teica, ja būs problēmas , suns nepieņems mazo, vai taisīs histērijas , bez vārda runas iemidzinās, skarbi bet fakts... Es neciestu šito un iespudētu suni, teiksim vanasistabā vai wc.
man mana labsajūta ir svarīgāka , manam vīram arī ...

janu kāda krīt šausmās - suns visu saprata un nek'du skādi nevienam nav nodarījis , ja neskaita, ka arā mēģina kaimiņu taksim nokost sprandu :D
27.02.2014 18:03 |

Reitings 382
paldies par ieteikumiem un sapratni.
dzivnieku aizstaves es nekad nesapratisu, jo cilvekfaktors man ir primaraks!
27.02.2014 18:06 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Suns jebkurā gadījumā šajā situācijā ir lieks. Vienalga, kas ir domāts, kad suns ir ticis ņemts, no tā ir jāatbrīvojas. Jā, tagad dzīvnieku aizstāves klups krāgā, bet jebkuram saprātīgam cilvēkam ir skaidrs, ka atdot suni uz laukiem ir mazākais ļaunums.

+++
Bullshits tās visas runas, ka, ja jau suni paši paņēma, tad tagad jāpatur, lai vai kas. Nu, ok, paņēma, negaidīja, ka, ienākot ģimenē bērnam, suns sāks visādus sūdus taisīt. Tagad situācija ir tāda, kāda nu ir, un nav vērts domāt, kurš ko būtu varējis izzīlēt un iepriekš paredzēt - ir jāatrisina problēmas, kuras ir pašlaik.
Un variants - atdot suni mātei, kas dzīvo laukos, ir sasodīti labs variants.
27.02.2014 18:07 |

Reitings 382
wee, bet man zel vinu spundet vislaik.

ok, tema beigta. paldies par viedokliem(sapratigajiem)
27.02.2014 18:08 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
wee, bet man zel vinu spundet vislaik.

nu tad nečiksti un vāc visu, it kā tev būtu milions variantu ...

Un man ir greizsirdīgs kaķis, viņš ar mani jau 4-to dienu nekomunicē ... :(
27.02.2014 18:19 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man patika sii teema,jo ir loti laba viela paardomaam par daudzaam lietaam...Pati esmu sunu miile ,un tiesi taapeec man nav suna seit,jo zinu-buutu loti gruuti , daudz iznaak celot no vienas vietas uz otru utt.
Marta-es tiesaam noveelu jums ar viiru atrast pareizo leemumu.
27.02.2014 18:31 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tās, kuras baigi te aizstāv nabaga sunīti - jums pašām bērns + suns ir? Teorētiski spriesti - visi gudri! Kā būtu jādara, cik bezatbildīga autore un bla, bla, bla... Bet, kad nonākam situācijā, ka piedzimst mazais un suns paliek greizsirdīgs, un var apdraudēt bērnu - tad nav šaubu, ka ir jārīkojas ātri. Un sunim laukos (sevišķi jau nu taksim) ir daaaudz labāk nekā caurām dienām dzīvoklī tupēt.

Takši ir ļoti grūti dresējami, spītīgi medību suņi - nevis sargsuņi. Un cik zinu, takšiem bērni nepatīk (protams ir arī izņēmumi). Nav tā labākā škirne, ja ir ģimene ar pavisam mazu bērnu...
27.02.2014 18:35 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Esmu šokā kā kāds var nostāties suņa pusē! Marta, es iesaku ļoti rūpīgi apdomāt par to, ka suns šobrīd ir reāls drauds bērnam! Es zinu, ko runāju. Vecākiem laukos ir suns, ārkārtīgi mīļš un jauks, bet, ja viņš ierauga kādu "mājnieku" ar mazu bērnu, viņš kļūst neizsakāmi greizsirdīgs. Vienu reizi gandrīz vienai meitenītei iekoda rokā, pēdējā brīdī paguvu paraut malā, bet citā reizē reāli ieķēra bērnam dibenā. Par laimi, nebija stipri. Ja atbrauc viesi ar bērniem un paši staigā ar saviem bērniem, suns liekas mierā, bet līdz ko kāds no ģimenes paņem pie rokas kādu ciemiņu bērnu, tā suns nenormāli izrāda greizsirdību. Tagad, kad ciemojas vecāki ar bērniem, suni tur pie ķēdes, suns, protams, rej un ārdās kā traks, jo saprot, ka bērna dēļ ir piesiets!
Kad bērns sāks rāpot, Tu nedrīkstēsi ne sekundi nolaist no viņa acis, visu laiku būs jāuzmanās, lai suns kaut ko bērnam nenodara, jo sunim šī greizsirdība iekšā ļoti krājas. Ja uz brīdi atstāsi bērnu vienu rāpojam pa grīdu, kaut vai ieiesi wc un suns tiks mazajam klāt, tas var beigties ar nelaimi. Pat ja suns jums abiem liekas mīļš un jauks, pret zīdaini viņš tāds nebūs, jo saprot, ka zīdainis ir ieņēmis viņa vietu!

Ja jāizvēlas - bērns vai suns, tad, manuprāt, tur nemaz nav variantu! Turklāt jūs jau nepiesiesiet suni mežā, bet gan aizvedīsiet labiem pazīstamiem cilvēkiem, kuri par suni parūpēsies, turklāt, ja tie ir lauki, tad suns jutīsies daudz labāk, varēs izskrieties uz nebēdu. Turklāt gan jau brauksiet ciemos pie Tavas mammas un paspēlēsieties arī ar suni.

Marta, pastāsti vīram pieredzi ar manu vecāku suni! Varbūt viņš neapzinās, cik tas ir bīstami. Ja mums tagad būtu mazais, tad, aizbraucot pie vecākiem, es suni piesietu un nelaistu ne tuvu bērnam, jo esmu pārliecinājusies, uz ko vecāku suns ir spējīgs!

Un nav pareizi nosodīt autori, ka viņi nav pareizi suni izaudzinājuši, var just, ka suns ir audzināts ar mīlestību, ka ir ļoti pieķēries saimniekiem un tāpēc ir greizsirdīgs, ka viņa vietā ir ienācis kāds cits!
27.02.2014 18:35 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Tu esi atbildiiga par to, ko pieradinaaji. Vest suni prom no maajaam, kur vinjsh dziivo 4 gadus un ir pieradis pie jums-ir cietsirdiigi.

Tev jaariikojas taapat, kaa tu riikotos, ja suns buutu vecaakais beerns. Netiec galaa-ej konsulteeties pie kinologa (beernu tachu pie psihologa vestu, vai ne?). Noveertees tavu sunja psihi, emocionaalo stabilitaati un sniegs tev padomu- vai tur ir kaut kas uzvediibaa labojams vai arii tur neko vairs nevar dariit un jaaved uz laukiem. Vismaz tava sirdsapzinja buus tiira un draugam sirdsmiers, kinologs izveeleesies laabaako variantu tieshi juusu gadiijumam. Kur atrast taadus? Sunju patversme sadarbojas ar taadiem speciaalistiem- noteikti iedos kontaktus.
27.02.2014 18:39 |

Reitings 162
Reģ: 16.02.2014
Man ari ir mazs suns,kurs pavisam divaina karta bija domats draudzenei bet palika pie mums.vinam jau bija 5gadi kad panemam un es biju stavokli.vins mums mazins,krievu toiterjers.vienu bridi ari domaju kam vinu atdot,pat ieliku sludinajumu,bet tik lidz culveki saka intereseties es to nespeju izdarit,pilniga dusmiga paliku ka manu suni neviens nedabus
27.02.2014 18:40 |

Reitings 162
Ei....kas norava manu garo tekstu
27.02.2014 18:42 |

Reitings 162
Vopsm morale tada....liec suni vsnnasistaba ar edamo un dzeramo un samilo.tas pirms ejat ara.
27.02.2014 18:43 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Katrs dzivnieks , bērnam ienākot gimenē būs greizsirdigs, bet tas ir tāpēc, ka sunim uzmanibas trūkst un viņš redz, ka tā tiek ''dota'' citam. Tas ir tāpat kā ar otro bernu ģimenē. Otrs berns arī būs greizsirdīgs,ja visa uzmanība tiks pievērsta mazajam, bet vecākajam uzmanība vairs netiks pievērsta ti ļoti.
Gan bērnam, gan dzivniekam vajag uzmanību. Lai tas būtu vecākais vai tikko ''ienests'' ģimenē.
Uzmanība ir jāvelta abiem. Lai viens nejustos atstumts.
27.02.2014 18:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits