Tā kā esmu uzrakstījusi 2 BD, tad mana pieredze ir šāda - tiešām, tiešām vajag sākt jau laicīgi, jo nevar paļauties uz to, ka negribas, negribas un pēkšņi sāks gribēties rakstīt. Tomēr pavasarī, kad apkārt viss plaukst, negribēsies tupēt istabā pie BD. Pašā sākumā ir sevi jāpiespiež, un tad jau tālāk aizies (pašai arī būs vairāk skaidrs, par ko tad īsti raksti). Un vēl no pieredzes saku, ka laicīgi jākonsultējas ar BD vadītāju, savā pirmajā BD darīju to diezgan maz, domāju, ko nu visus sīkumus prasīšu, bet vajadzēja, jo rezultāts nebija sevišķi iepriecinošs.
Apbrīnoju arī tās, kas var visu saraut divās ned. un rezultāts ir veiksmīgs, es esmu tāds cilvēks, kam viss jāparbauda un jāpārlaa, nespēju ātri un pavirši strādāt, man šķiet, ka tad noteikti būs kāda kļūda un prāts nemierīgs no tā visa.
Savu pēdējo BD tā nopietni sāku rakstīt martā (materiāli jau visi bija savākti), man izvērtās plaša pētījuma daļa, un tikai maija beigās pabeidzu. Lai arī sāku laicīgi, tāpat pēdējās divās dienās bija jāsēž līdz naktij, jo sīkie labojumi, noformēšana (man bija ļoooti daudz tabulu) aizņēma daudz laika. Tāpat arī tas, ka jāciena pasniedzējs un laicīgi jāiedod pārlasīt, lai var paspēt pēdējā brīdī izdarīt pēdējos labojumus. Ja vēl esat vairāki studenti pie viena vadītāja, un visi iesniedzat pēdējā brīdī... :D