Izklausās visai depresīvi. Lai, cik grūti būtu vai nebūtu, kaut ko SĀKT mainīt var, pirmkārt, ar gribasspēku. Kamēr tieši Tev nebūs gribasspēka, tikmēr, ne sev, ne arī, kāds cits tev, nevarēs/i palīdzēt. Kardināli jāmaina domāšanas veids. Cik noprotu pamatīgi sevi esi iespaidojusi ar visiem 'Ne -' glīta/sasniegšu/tīkama/inteliģenta. Izmet no galvas 'NE'. Ja domā, ka esi neglīta - nokrāso matus, nagus, lieto sejas maskas (kas liks justies svaigāk), nopērc jaunus auskarus vai izgatavo pati, sporto.. Par sasniegumiem? Uzdod sev jautājumu, ko tieši tu vēlies sasniegt? Atbildi uz to. Un, pirms lieto savu 'ne', sāc labāk veidot plānu, kādi mazi darbiņi tev jādara, lai sasniegtu savu mērķi. Tam tev vajag tikai baltu lapu, pildspalvu un skaidru prātu. Kāds ir tīkams cilvēks apkārtējiem? Jau atkal padomā, kā uzskati pati - vai vēlies būt sievišķīgāka? Vai arī, piemēram, es ''ķeru'' piemērus no savām iedvesmojošām personībām (laika gaitā esmu atradusi 5veiksmīgas personības, uz kurām skatoties esmu iespaidojusies, ko vēlētos pārņemt arī sev, piemēram, tikpat pozitīvu attieksmi vai dzīvesgudrību). Galvenais domā ar galvu. Sīkas nianses = milzu ieguvumi! NEKĀDĀ gadījumā nekoncentrējies uz to, ka atkal viss ir slikti - pati to piesauc un pati tajā ''slīksti''. Saku no pieredzes. Tāpat kā attiecības arī sevis pilnveidošana ir milzu darbs. Pie tā ir ļoti daudz jāstrādā un neviens nav sacījis, ka tas ir viegli. Dari pakāpeniski. Es no sava depresīvā stāvokļa, tiesa gan, tas uznāk diezgan reti (bet līdzīgā stadījā), vienmēr ''izrāpjos'' sākot plānot darbus. Jā, nopērku plānotāju un katru dienu plānoju sev ''uzdevumus''. No sākuma tās pat bija visai ''tizlas'' lietas. Piemēram, skaisti izgludināt veļu. Noskatīties iedvesmojošu filmu. Iemācīties pāris vārdus valodā, ko nezinu. Tagad plānoju lielas idejas un mērķus, un arī mana darba diena ir sapildījusies tik ļoti, ka brīžam šķiet pa daudz. Bet tas bija tas, ko pirms tā visa gribēju - daudz motivācijas darīt un skraidelēt. Tagad man tas ir! It kā, pilnīgi vajadzīgas un reizē nevajadzīgas lietas, bet pieplānojot katru dienu pilnu ar šiem mazajiem darbiņiem sāku uz dzīvi raudzīties citādi. Un izbaudīju katru dienu. Man bija milzum kompleksi. Strādājot ar sevi gada laikā esmu tikusi pāri gandrīz visiem. Tikai par figūru mazliet satraucos, lai gan esmu pilnīgi normāla (redz, gribu būt kārna! :D), pašai nepatīk sportot, bet čīkstēšanas vietā vismaz izvēlos, ja ne sportot, tad vismaz iziet, kādus te liktos 30day challeng'us :)
Un, runājot par tevi, ja netici, ka diena būs laba, tad no rīta pieceļoties skaidri pie sevis nosaki (lai cik tas liktos smieklīgi), bet skaidri un gaiši pasaki sev, nevis padomā, bet pasaki ''Šī diena būs forša!'', un tad redzēsi, ka tāda tā arī būs. Protams, ja dosies ārā, jo atrodoties uz vietas un nekustoties nekas nevar mainīties. Tev jāpaiet solis pretī tam, kas var nākt pie tevis. P.S. Viss atkarīgs no tevis pašas, ja uzklausīsi mūsu viedokļus te un sāksi rīkoties viss mainīsies. Ja vienkārši izveidoji diskusiju, izlasīsi un turpināsi čīkstēt, tad vienmēr tik vāja arī paliksi. Bet tu taču gribi būt glīta, jauka un pašpārliecināta, tātad spēcīga, tad uz priekšu! Ja rīkojies un motivācija mēdz zust, droši vari sūtīt vēstules, es centīšos iedvesmot, jo, manuprāt, iedvesma cilvēkam ir ļoti svarīga šādos kritiskos punktos. Veiksmi!:)