Es nevaru nosaukt kādu konkrētu tehnoloģiju vai cilvēka radītu lietu. Ir pārāk daudz.
Ja jāapbrīno, tad es droši vien apbrīnotu augstās tehnoloģijas, kas pagaidām nav pieejamas parastajam lietotājam, robotika, materiālu tehnoloģijas, medicīnas sasniegumi...
Mani sajūsmina ātrums, ar kādu notiek zinātnes attīstība. Sākumā lēnām, cik ilgs laiks pagāja no laikiem, kad cilvēki dzīvniekus un cits citu nogalināja ar koka šķēpiem līdz zobeniem? Un cik pagāja no zobeniem līdz šaujamieročiem, atombumbām, ķīmiskajiem ieročiem un šķiet, ka nu mūs nogalina profesionāļi- psihologi, kas zina teicamus veidus, kā sakūdīt cilvēkus vienu pret otru.
Cik laika pagāja no slimnieku izmešanas no ciema līdz tējām un asins nolaišanai ārstēšanas nolūkā? Tad penicilīns, pretsāpju līdzekļi. Tagad mēs izaudzējam mākslīgus orgānus un aužam materiālu ar ko aizstāt bojātas asinsvadu sieniņas.
Mani fascinē mūsu evolūcijas ātrums, kurš kļuvis īpaši nozīmīgs kopš elektrības atklāšanas un iemācīšanās ar to strādāt.
Ārkārtīgi nožēloju, ka savos muļķīgajos tīņu gados domāju, ka fizika un matemātika ir kaut kādas muļķības, ko man nekad dzīvē nevajadzēs, ai, kā nožēloju.