nu kā tur ir ar to naudas došanu, pirkšanu?

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
Jā, varbūt riskēju izklausīties dumja, bet nu - pajautāšu...
Vai vīrietim ir jādod sievietei nauda?

Vairākas manas draudzenes, nocopējušas naudīgus puišus, priecājas, ka ieiet veikalā, un šis ļauj ņemt jebkuru kleitu, kurpes, saka tikai, lai paņem, ko grib, viņš samaksās...

Man tā nekad nav bijis, lai gan mīļotais ir daudz turīgāks par mani, viņš pat tērēdams nevar savu algu notērēt, kamēr es knapinos, jo man nav tik labi ienākumi, nemaz nav tik labi...

Par ēdieniem, dzērieniem nav runa, to bez ierunām apmaksā, nekad pat nav ļāvis pašai maksāt.

Bet kā tad ir, tas ir normāli, ja vīrietis pērk mantas, vai tā ir izmantošana? Vai tas atkarīgs no svievietes mākas paprasīt, - gribu to un to, nopirksi mīļais?

Ar savu naudu dzīvoju tā teikt pievelkot ar galiem, bet tik ļoti vajag šo to jaunu, kādu drēbi, aksesuāru, somu, zābīšus... Nevaru tagad to atļauties...

Citas manas draudzenes noteikti šo visu iesviestu vīrieša groziņā (ne par tām lētākajām summām) un viņš acu nemirkšķinot paņemtu... Tad tā tās lietas ir jādara?

Es nebūt negribu neko dārgu, bet nevaru saņemties, nekad neesmu prasījusi iedod man naudu tam un tam... Lai gan domāju, ka iedotu, ja dzirdētu atteikumu aiz kauna ielīstu zemē...

Kā jūs domājat? Prasīt? Un vai tas ir normāli vai nē?
Un kādā tieši tekstā prasīt?
25.02.2014 20:41 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Mani jau piemājas pārdevēja veikalā apsmej, jo ievērojusi, ka pat paiku dalu uz pusēm. Ir reizes, kad vīrietim ļauju nopirkt ēdienu un našķus, jo tomēr mums algas atšķiras. Bet principā, lai gan dzīvojam kopā, nauda katram sava, es viņa darīšanās nelienu, naudu prasu tikai tik, cik ikmēneša rēķiniem un ar to arī viss beidzas. Man tas ir ļoti svarīgi - darboties pilnīgi neatkarīgi no otra un menedžēt ar saviem izdevumiem.
Nav jau tā, ka nekad neko nepieņemu, šad tad viņš redz, ka mīņājos veikalā pie kādiem plauktiem un tad nojauš, ka atkal man pret sevi kapeikpisējs ieslēdzies un nopērk man vēlamo lietu, bet tas nekad nav bijis lielās summās.
Mani šāda kārtība apmierina.
26.02.2014 20:21 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
and over balls. :D

26.02.2014 20:24 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Nu aitas vienmer bus:-Dvisu uz pusem.maju gan pasas karto.ari gatavo.man ta patiktu drauga vieta ari:-Dtada duras
26.02.2014 20:27 |

Reitings 50
Reģ: 04.02.2014
S 80
26.02.2014 20:29 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Ralf,
26.02.2014 20:33 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Par cik mani te mēdz pārprast, pateikšu kaut ko no dzīves.
S80, emocionalitāte, nevis emocijas. Es tos mīkstos, kuriem dzīve smaga, viss smagi, visi slikti, ESMU ATKLAUSĪJUSIES. :) Emocijām ir jābūt. Bet emocionalitēte tomēr būs sieviešu ziņā. Tās īpašības pieminēju, jo ļoti daudzi vīrieši tagad nekontrolē, ko runā un sāk stāstīt tādas salkanas, bēdīgas un pēc viņu domām, sirdi plosošas runas maigā balstiņā, ka gluži vienkārši es sev tādu nevēlos... :)

Tātad. Es neteicu, ka sievietei ir jāsēž mājās. :D tas būtu stulbi un arī ļoti neinteresanti, dzīve rit, visi garīgi attīstās, bet tā mājās sēdētāja neko tolkam nedara (māja neskaitās).
Bet nu sorry, tās runas par paikas dalīšanu uz pusēm utml. Nu man jau slikti palika. :D jācer, ka es tādu nesatikšu, jo man pietiekoši bija jau ar vienu vīrieti, kas man sākumā stāstīja par savu draugu, kurš dzīvo meitenes senču uzdāvinātajā dzīvoklī utml... Un pats tāds piebilst ar šausmām, ka nekad mūžā ko tādu nepieļautu, pats nopirktu dzīvokli, neļautu sev dzīvot uz meitenes rēķina. nu jā.. neko. Tikai atbrauca pie maniem senčiem ciemos, izrija visu galdu (es atvainojos) un sēdēja, neko nepalīdzēja, vēl sakot, ka pagaidīs, un vēlāk vēl paēdīs... Tas jau nekas, ka vecis kā bilde, augums kā Apollonam, gaita arī, profesijas izvēle arī. Runa'vienu, dara citu. Un vēl pašās attiecību beigās pateicis, ka domājis, ka senči palīdzēs ar iekārtošanos dzīvoklī utml. :)

Jūs varat dzīvot kā gribat. Es savu viedokli nespiežu nevienam. Bet netaisos maksāt kaut kādus rēķinus un dalīt restorānu apmeklējumus un pārtikas iegādes naudu uz pusēm. Uzskatu, ka normālu vīrieti tas pazemo un ja viņš atļauj, tad vairs nav vīrietis. Jo tā nu tas ir. Gribat tādu dzīvi, uz priekšu. Bet man būs mana nauda, kuru tērēšu SAVĀm vajadzībām, piem, drēbēm, kafejnīcām (kad iešu ar draudzenēm), bērnu drēbēm, arī vīrietim pērkot dažādas lietas, piem superīgu pulksteni, kādu jau sen ir vēlējies, kādus kreklus.... Bet arī vīrietim šad un tad mani būs jāpalutina. Nejau šitie ņuņņas, kas gatavi katrai sēsties uz kakla virsū un dalīt uz pusēm. :)
26.02.2014 20:36 |

Reitings 1364
Kapec vienmer sudzas ka draugsmaja neko nedara,nelutina,negatavo tas kas strada ,makasa partiku un rekinus uz pusem?:-D
26.02.2014 20:42 |

Reitings 50
enija - Žetons Tev, piekrītu visam ko esi minējusi ;)
26.02.2014 20:46 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Anda, tāpēc, ka izlutinājušas. :)

Ralf, paldies, es gan dažas lietas nejauki izteicu, bet domu var saprast. :)
26.02.2014 20:51 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
viss atkarigs no jums abiem,var jau nauda but kopigi, bet ta parekjinot iespejams virietis vairak teres, jo ir masina un vel visadi izdevumi, var jau but,ka sieviete vairak teres,jo iet pie friziera uz solariju un tadam lietam, galvenais ir macet sadalit kopigo naudu, ja virietis pats piedava kko nopirkt ,tad jau labi, tad kapec gan ne,bet pati nekad nelugtu, ja kopiga nauda butu prasitu vai drikstu nopirkt no musus naudas pateiktu par cik un taa. tur jau jaskatas pec situacijas. ja jau sis nedoma tev maju vai kadu villu pirkt tad jau nekas briesmigs nav, tas ir tas pats ka pukjes davinat ikdiena tik dargak mazliet.
26.02.2014 20:55 |

Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
katrās attiecības jau ir savādāk, kā nu katrs izlemj.mums pieņemts naudu likt kopā neskaitam kurš pelna vairāk un cik , saliekam kopā ,un maksājam maksājumus un tad tērejam, ja ir kas tāds ko vēlamies kas nav mazā summa norunājam ka šomēnes draugs pirks savu kāroto lietu,un tad es nakošmenes kaut ko sev es ,nekad nav bijuši kašķi par naudu.
26.02.2014 20:59 |

Reitings 1364
Tapec ka reali tiek prosta izmantotas:-D
26.02.2014 20:59 |

Reitings 50
Anda - Tu/ Jūs šodien esat skarba, un iepļūtot kaut ko asu , man liekas ka monitora otrajā pusē ir šāda reakcija
26.02.2014 21:02 |

Reitings 3615
Par izmantotu sievieti nevarētu saukt tādu, kas nodala savu maku no vīrieša maka ;) Jā, var padiskutēt, cik vīrietim vajadzētu izmaksāt savai sievietei, bet noteikti nevajag mētāt apvainojumus to sieviešu virzienā, kas tērē savām vajadzībām pašu nopelnīto naudu. Ja iekšā gruzdētu aizvainojums, ka otrs neko nepērk, tad tā ir cita runa. Bet, ja aizvainojuma nav un katram savs maks liekas tuvāks, izdevumi/rēķini/pienākumi brālīgi sadalīti, tad neredzu iemeslu par kaut ko šausmināties.
26.02.2014 21:10 |

Reitings 1364
Mes runajam ka draugi maja neko nedara.sieviete pusi maksa un vel kalpone par velti.te daudzas tadas:-D un tad sudzas. A strada ta abi
26.02.2014 21:16 |

Reitings 3615
Anda, bet vai tāpēc, ka neko nedara, tad ir jātērē daļa no viņa naudas vai arī šīm meitenēm to vīrieša nedarīšanu risināt citādāk, piemēram, izvirzot konkrētus ultimātus par mājas soļa apdarīšanu. Es vispār nesaprotu, kāpēc tas tiek tā dramatizēts un sasaistīts. Ja mājās neko nedara, tad arī tas ir kopīgi jārisina, nevis "Ā, tu neko nedari, tagad varu ķerties klāt tavam makam".
26.02.2014 21:26 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Ja tev tas ir tik sāpīgs jautājums, tad ej un prasi viņam to naudu kaut katru dienu.
Es pati strādāju, pati pelnu un pati apmaksāju savus tēriņus. Man patīk tā sajūta, ka varu sev nopirkt kleitu, kuru vēlos. Nevis man jāplikšķina acis vai jāprasa vīrietim nauda. Nekad nekļūšu ne no viena atkarīga. Ir sievietes, kurām patīk, ka viņām pat tamponiem nauda vīrietim jāprasa, jo tā viņas jūtoties kā sievietes. Man tas šķiet nožēlojami, bet lai jau, tā ir viņu dzīve. Es tā nedarītu - man būtu pazemojoši un es justos kā nožēlojama ubadze, ja man vajadzētu iet un prasīt vīrietim naudu katrai lietai vai arī ja es pati nespētu nopelnīt savām vajadzībām.
26.02.2014 22:01 |

Reitings 50
indie - pareizi teikts ;)
Man attiecībās naudas nav žēl.
Bet dāmas kurām patīk neko nedarīt un pieprasīt čalim $ visu laiku, tad lūdzu neaizmirstat, ka drīzumā iznāks jaunāks iphone modelis, un vecais tiks nomainīts, tāpēc ir jāstrādā kaut vai lai savu dupsi pasargātu no tā, ka kādu dienu čalis dāmai pasaka, Davai Dasvidanie :/
26.02.2014 22:12 |

Reitings 1364
Ja stradaju un maksaju pusi tad lai algo kalponi !nekas nav par velti.majas darbi.gatavosana ari tas viss ir darbs :-D
26.02.2014 22:31 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Jā, varbūt riskēju izklausīties dumja, bet nu - pajautāšu...
Vai vīrietim ir jādod sievietei nauda?

Atkarīgs no tā, kāds attiecību modelis.
Randiņu periodā, vīrietim nav jādod nauda sievietei, bet laulībā esot, ja vīrietis ģimenes galva un pelnītājs, bet sieva mājsaimniece un audzina bērnus, tad vīrietim naudu vajadzētu dot saviem tēriņiem!

Protams, subjektīvs viedoklis.
26.02.2014 22:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)