Cukura diabēts

Reitings 163
Reģ: 25.02.2014
Sveiki.
Kā var pateikt, ja ir cukura diabēts? jo mani sāk mākt šaubas , vai man tas nav. grūti pateikt par svara krišanu, jo tieši mēģināju nomest kilogramus kopš pagaijušā gada, bet pēdējā laika visi saka ka es gan tāda tieva palikusi, lai gan kilogrami nav mainijusies. Noteikti iešu pie ārsta šisnedēļas laikā.
Un ja nu man būtu cukura diabēts, tad kas mainās? nevar lietot kādus produktus? vai kā? jo no internetā sniegtās informācijas neko daudz nevaru saprast.
25.02.2014 12:15 |

Reitings 730
Reģ: 29.01.2009
aizej pie ārsta un nodot analīzes uz Hbc1a (asins analīzes), tas parādīs pēdējo 2-3 mēnešu vidējo cukura līmeni asinīs. ja būs paaugstināts,tad CD. aptiekās tests parādīs uzdoto brīdi, bet diabētiķiem tas šad tad arī var būt normā, tāpēc baigi ticēt tam nevar.
ja pēdējā laikā svars ir audzis, tad visdrīzāk tas nav diabēts, jo svara zudums ir ilgstošā periodā (vismaz 3 mēneši).
populārākie simptomi ir lielas slāpes vismaz reizi stundā un bieža urinācija. un dzerot ūdeni,tas liekas salds.
25.02.2014 21:16 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Izteiktas slāpes, bieži iet uz tualeti un palielināta apetīte ir pie 1.tipa cukura diabēta, kas ir iedzimts un visbiežāk tiek atklāts bērnu vai pusaudžu vecumā. Tur problēmu ar diagnozes uzstādīsanu nav, jo ir ši tipiskā klīniskā aina. Savukārt 2.tipa cukura diabēts, kas var būt jebkurā vecumā gan ir diezgan grūti klīniski diagnosticejams, jo var nebūt itin nekādu ļoti specifisku simptomu. Un vispār tā svarā krišanās ši tipa cukura diabētam neatbilst, jo biežak ar 2.tipa CD slimo korpulenti cilvēki. Bet visu ātri un viegli var atrisināt uztaisot glikozi asinīs.
25.02.2014 22:39 |

Reitings 3
Reģ: 13.02.2025
Aptaujas anketa kvalifikācijas darba izstrādei
Labdien!
Esmu „Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas” ārstniecības katedras, programmas "Ārsta palīgs" 3. kursa studente. Sava kvalifikācijas darba “Sabiedrības informētība par glikēmijas paškontroli bērniem ar cukura diabētu.” ietvaros veicu pētījumu, kura mērķis ir noskaidrot sabiedrības informētību par glikēmijas paškontroli bērniem ar cukura diabētu. Lūdzu Jūs aizpildīt anketu.
Lai piekļūtu anketai jāuzspiež uz interneta saites: https://www.visidati.lv/aptauja/10625673/
Anketas aizpildīšana Jums aizņems aptuveni 2 minūtes. Anketa ir anonīma, Jūs nebūs iespējams identificēt pēc anketā sniegtās informācijas, un dati tiks izmantoti tikai apkopotā veidā pētījuma mērķa sasniegšanai.
Paldies par Jūsu līdzdalību aptaujā!
Ar cieņu,
Aija Lauva
Ārstniecības katedra, AP3A grupa
14.02.2025 10:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)