Es jau ilgu laiku cīnos ar problēmu - suns neēd pie trauka. Tā vietā paņem barību mutē un iet uz visām iespējamajām vietām mājā, tikai ne virs bļodas, kā rezultātā drupačas no barības ir visur. Esmu taisījusi ciet durvis virtuvei, bet nekā, pēc tam visa virtuves gŗīda ir drupačās.
Es zinu, ka problēma ir muļķīga, bet varbūt kāda zina veidu, kā iemācīt sunim ēst virs bļodas? :D
pieņem pilbu muti, aiziet un tad grauž tā, ka drupačas pa visiem mutes stūriem krīt laukā.
Ar sauso barību mūsējais dara tieši tā pat. Pieskrien pie bļodas, paķer mutē un tad bizo pa māju. Mēs smejamies, ka sauso barību viņš uztver kā tādu ''snack'' :D
Bet tā kā mums ir liels suns, viņa pamatēdiens ir nevis sausā barība, bet gan putra+sautēta gaļa/subprodukti, mamma katru dienu speciāli vāra. To viņš dabū noteiktos laikos un no citas bļodas, un smuki pie bļodas visu izēd. Pēc viņa attieksmes spriežam, ka gatavotais ēdiens viņam arī garšo daudz labāk kā sausā, kas bļodā stāv visu laiku.
Iepriekšējais suncīts atkal ēda sauso no bļodas tikai tad, kad kāds stāvēja klāt, citādi atrašanās blakus cilvēkiem citās telpās bija svarīgāka par ēdienu:)Bet ar putrām nekad nav bijušas problēmas.
Par tēmu nevarēšu neko ieteikt, bet mūsu kaķis arī kaut kā jocīgi grauž savus sausiņus. Nez kāpēc dikti daudz ir blakus traukam, laikam mute par mazu, krīt ārā :D
off topic, bet varbūt šeit esošajām suņu dāmām ir kas sakāms arī par šādu stiķi- manējam nepatīk pustukša bļodiņa, viņš paēd un tad sauc mani, lai pieberu klāt, lai gan bļoda ne tuvu nav izēsta.
Jolly-tas pats jautājums,vai ir konkrētas ēdienreizes?Ja nav,uevies,ja ir,tad ņem nost,ja beidz ēst.Bet paskaties uz bļodu,varbūt sunim kāds diskomforts bāzt galvu dziļāk un labprāt ēstu no seklākas bļodas.
Manā gadījuma sunim tas neko neizteica ka noņēmu bļodu un devu konkrētā laika est, ņerckājās tā pat. Bet tā notiek tikai ar sauso barību, gaļu ēd smuki no bļodas.