Ko iesākt ar bērna tēvu?!

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Sveikas. Esmu tik izmisusi, ka jālūdz padoms Jums. Būtu labi, ja padomus dotu tās, kurām ir bērni un ģimenes...
īsumā.
Savu mazo gaidīju 1, jo pēc daudzu gadu attiecībām tēvs nebija gatavs mazulim. Viņš īpaši nepārdzīvoja to, ka nācās šķirties. Protams, kad pienāca dzemdību laiks , uzradās... Devu iespēju, BET turpinājās viss pa vecam- manis fiziska iespaidošana, emocionālā vardarbība, meli un bijušo(kas bija laikā kad gaidīju mazo) sveikšana svētkos ar bučām utt. Vnk palūdzu AIZIET. Biju nikna par visu kopumā. Mazais deva spēju izkļūt no līdzatkarības pret šo cilvēku.
Tik sācie murgs. Mazajam ir mazāk kā gads un tēvs grib ņemt viņu pie sevis ar nakšņošanām. Saskarsmi neliedzu nemaz, priecājos, JA ATBRAUC,jo tā ir 1 reize mēnesī...Tagd jau rit 2... Lieki teikt, ka bērns raud redzot histērijā, jo nepazīst...
Nesaktoties kā man pāri darījis-bāriņtiesā iesniedzis prasību,jo nespējot ar mani normāli kontaktēties! Bet kašķi nav dēļ bērna, bet tā, ka nevēlos ar šo cilvēku būt kopā un vēlos dabūt atpakaļ kaut dažas mantas no kopdzīves, jo aizgāju ar to,kas mugurā un...zem sirds.
Jautājumi šādi- ja es nebaroju ar krūti, vai šāds cilvēks var ņemt bērnu pie sevis?! Viņš dzīvo ar vecākiem, kurus bērns redzējis 1 reiz, tikko dzimušu...(neatceras, loģiski) Jo zinu, ka ta straumēs zīdaini, par to ir arī psihologa slēdziens, bet kā uz to skatītos tiesa? Ja nu kas...
Es esmu PAR saskarsmi, tēvu vajag, BET ne uz nakti, tik mazu :( Jo nejūtos droša...:(
Un vel tas, ka viņš turpina mani nomelnot, apsaukāt ar sms... Pēc visa ko darījis...
Stāsts kā no filmas. Biju tik stulba... Meitenes-klausiet mammas, māsas, druadzenes, kurām nav mūsu rozā briļļu uz acīm...

ps- viņš, tiesa, ir jaunāks...
16.02.2014 22:13 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Patīk, ak gudri spriež tie,kam pat bērnu nav! Pamperpakas divas mēnesī jau ir 30 eur!!!!! A ēst 4 reiz dienā, augot drēbes utt,nē to jau uz mātes kakla, audzina ikdienā, jau pats Jēzus.(lai Dievs man piedod!)
Vienu mēnesi man bērns saslima, mēneša tēriņi kopā satstādīja 250eur. 80 vīrietis, 170 es- nu super:)
17.02.2014 17:34 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
tu uzskati, ka bērnam ir vajadzīgs tikai pats minimums, lai tikai iz'dzīvotu un nenomirtu?
žēl, ja tevi tā audzināja..

Sany, domāju, ka viņi par bērniem neko nezin, tāpēc muld kaut kādas stulbības.

Kristīne, man pacet diskusiju par Taviem nelaimīgajiem večiem vai pati vienreiz pratīsies beigt muldēt stulbības?!
17.02.2014 17:37 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
a kāpēc nevar prasīt vairāk no tādiem, kas var vairāk maksāt un rādīt čekus?

tādēļ ka cilvēkam kas pelna nedaudz virs vidējās, tas pieprasītais minimums ir drakoniska summa., bet tam kas pelna vairāk, ir pelnījis arī dzīvot labāk. un ja nesanāca ar vienu sievieti tad pelnījis vismas mēģināt ar citu.
17.02.2014 17:37 |

Reitings 6407
tas pieprasītais minimums ir drakoniska summa.

precizē cik tas ir!

bet tam kas pelna vairāk, ir pelnījis arī dzīvot labāk.

un bērns nav pelnījis dzīvot labāk???
17.02.2014 17:40 |

Reitings 2209
s80, atpisies!
17.02.2014 17:41 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
tādēļ ka cilvēkam kas pelna nedaudz virs vidējās, tas pieprasītais minimums ir drakoniska summa., bet tam kas pelna vairāk, ir pelnījis arī dzīvot labāk. un ja nesanāca ar vienu sievieti tad pelnījis vismas mēģināt ar citu.

HA, HA, HA, HA. Sapratāt - nepietiek ar to, ka vīrietim vēl jādara tas nepatīkamais process - jāapaugļo sievieti (nu, fuj, kuram gan patīk sekss?)! Nē, jums vēl šķiet, ka vīrietim ir arī jāuztur savu bērnu? Galīgi aptrakušas esat? Kas tad sievietei - pāris dienas jāpamocas dzemdību sāpēs, daži mēneši grūtniecības un pāris gadu negulētu nakšu? Pf, baigais sasniegums. Sadzemdējušas te visas, ar kalašņikovu piespiedušas večus viņas apaugļot un vēl iedomājas ierobežot viņu tiesības uz labāku dzīvi. Nu, gan.
17.02.2014 17:44 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009

ja tu kā sieviete piedzemdēji bērnu, tad pŗimāri nodrošini viņu. var mēģināt kaut vai ar simts sievietēm, bet jārēķinās, ka visi bērni ir arī jāuztur pienācīgi.no sākuma mācies rēķināt savus izdevumus.
un minimums nav nekāda drakoniskā summa. minimālos uzturlīdzekļus arī piedzen no bomžiem un invalīdiem, jo tev ir jāuzņemas atbildība par saviem bērniem!!
un tas, kurš pelna vairāk, viņam ir jācenšas arī, lai bērns dzīvotu labākos apstākļos, nevis pats dzīvos pilī, kamēr bērns īrētā vienistabas dzīvoklī.
17.02.2014 17:46 |

Reitings 5516
Vispār, paldies Dievam, man nav tādu problēmu, tev var spriedelēt un moralizēt līdz dzīves beigām. Koks ar diviem galiem - jādomā no kā dzemdēt bērnus, bet tajā pašā laikā arī vecim būtu jāsaprot, ka ēdiens no gaisa nekrīt.
17.02.2014 17:47 |

Reitings 8272
kristine- nākotnē,radot bērnus, vispirms painteresējies, cik tajā brīdī ir minimālie uzturlīdzekļi, lai tev nav pārāk liels šoks, ka tev bērna tēvam vispār kaut kas ir jāmaksā. kāpēc bērna tēvam? jo neticu, ka tāda sieviete kā tu, spētu uzaudzināt un uzturēt bērnu.
17.02.2014 17:48 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
kristine,

Bez individuālām vēlmēm gribēt mēģināt ar citu, pieaugušam cilvēkam ir jābūt tomēr arī adekvātai atbildības sajūtai un vēlmei savu bērnu uzaudzināt tik labi, cik iespējams. Vai tiešām tas ir cilvēcīgi samaksāt mināmlo pabalstu un viss? Katrā ziņā, ir aitas, ir cirpēji. Ja tev apmierina tāds modelis, tad ar to tevi arī apsveicu, ko tad citu.
17.02.2014 17:49 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Iekrist var gadīties visiem. Lūdzu, bez demagoģijas par to, ka, ja nespēj parūpēties par pēcnācējiem, nesekso! :D Likums nepasargā vīrieti nekādīgi, ja vīrietis NEGRIB to bērnu, kurš ir sievietei? Kāpēc sieviete var izvēlēties dzemdēt/nedzemdēt, bet vīrietis nevar? Kāpēc atbildība ir jānes abiem, ja atbildību par to, vai dzemdēt izlem tikai sieviete? Ja vīrietis nodrošina labvēlīgus apstākļus tam, lai varētu būt aborts, izmaksā kaut kādu vienreizējo morālo kompensāciju un viss? Nevis katru mēnesi skaita alimentus. Likumus nepārzinu, tikai jautāju!

Reitings 2209
nevis pats dzīvos pilī, kamēr bērns īrētā vienistabas dzīvoklī.

sievietes parasti tā arī dara, ka pieprasa lai uztur 2 pilis.

Reitings 8272
nu diemžēl vai par laimi šāda likuma nav, savādāk jau droši vien Latvijā mums gandrīz vispār nebūtu jaundzimušo. Tāpēc tomēr, liekoties gultā, savā ziņā jau ir jāuzņemās atbildība par sekām visvairāk jau šajā gadījumā laikam vīrietim, jo viņš jau pēc tam neko neizlemj.
17.02.2014 17:51 |

Reitings 8272
kristine - nē, parasti tā nav. bieži vien pat Latvijā tas nemaz ar šīm algām nav iespējams. tāpēc nepārspīlē lūdzu, ja?
17.02.2014 17:52 |

Reitings 8272
kristine - un par pilīm runājot, ja bērna tēvam pieder "pils", tad to var pārdot, lai bērnam maksātu uzturlīdzekļus, bet pats arī ievāktos 1vai 2istabu īrētā dzīvoklī. es zinu, ka tu būsi šokā, cik negodīga ir valsts un kā tā drīkst izputināt cilvēkus :D
17.02.2014 17:53 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Nu a ko tas bērns redz? Kā tēvs ar māti strīdās alimentu dēļ, jo negrib uzturēt savu bērnu? Tāpat, kad paliks 18, tēvs būs laimīgs, ka var no tā bērna tikt vaļā. Un vienīgais, ko bērns asociēs ar savu tēvu, būs nauda, nauda, nauda. Lai tas vecais maksā, ja negrib mani. :D Zems pašvērtējums, pamestības sajūta, sajūta, ka esi vērts cik tur tos 80Ls? :D Nezinu, man tas liekas jau pašā saknē neloģiski, ka vīrietim, kurš negrib to bērnu, ir jārūpējas par viņu, ja bija PRET tā dzimšanu. Ja māte ir pret bērna dzemšanu, tad uzreiz - labāk jau nedzemdē, dzīvos bērnu namā, būs narkomāns utt., KATRAS BRĪVA IZVĒLE, ja nav mātes instikts, tad nav, bet ja tēvs negrib, tad uzreiz - KUR TĀDI LOPI RODAS.
17.02.2014 17:54 |

Reitings 6407
sievietes parasti tā arī dara, ka pieprasa lai uztur 2 pilis.

Tu neko nezini, ko kāds dara vai nedara un par bērniem neko nezini, cikai proti rupji lamāties, dujmji runāt, tad nav brīnums, ka tikai deģenerāti ir Tavi!

Nedod Dievs Tev pašai nonāk tādā situācijā kuru pati uzmodelēji, vecis iedos Tev 33e mēnesīs un pateiks gribu ar jauno dzīvot labāk, tad Tu redzēsi.

Daudz gadu Tev nav, prāta ar tā pamzāk gadījies.
17.02.2014 17:55 |

Reitings 2209
kristine - nē, parasti tā nav. bieži vien pat Latvijā tas nemaz ar šīm algām nav iespējams. tāpēc nepārspīlē lūdzu, ja?

ja! ar šīm algām vari atļuties 2istabu dzīvokli un nomaksāt rēķinus. kād no visa pāri paliek 150€ tad 80 no tiem alimentos. diezko rožaini paēst un dzīvot uz 70€ nevar. ko!? pelni 450€, bet paliek 70.
sievietes domā ka no 450 vismas 150 janospiež. čalis badā nomirs.
17.02.2014 17:57 |

Reitings 8272
Nu a ko tas bērns redz? Kā tēvs ar māti strīdās alimentu dēļ, jo negrib uzturēt savu bērnu?

principā, bērniem tas nebūtu jāredz vispār. kā jau teicu, likšanās gultā, savā ziņā jau ir atbildība.
17.02.2014 17:57 |

Reitings 5516
Man liekas, ka te tiek aizmirsts tas, ka ar normālu vīrieti tāda situācija vispār neizveidosies, pat, ja notiks šķiršanās. Mani vecāki arī bija šķirti, mammai ar naudām bija pašvaki bērnībā, bet es vienmēr biju labi apģērbta gan ziemā, gan vasarā. Paēdusi biju un skolai vienmēr viss bija nopirkts. Tāpat arī tētis pēc savām iespējām vienmēr mēģināja mani aizsūtīt uz ārzemēm, aizvest uz teātri, muzeju, kino. Un tas viss bez kaut kādu uzturlīdzekļu pieprasīšanas. Par kapeikām p**ās tikai kaut kādi degradēti tēviņi, kuru galvenais mērķis ir nod***ties nedomājot par sekām. Man apkārtējie šķirtie pāri ir spējuši adekvāti par visu vienoties.

Autorei - varbūt tev nevajag naudu prasīt bērna tēvam, bet lietas, kas nepieciešamas? Mana mamma tā arī darīja, nedomāju, ka mans tēvs viņai ir devis kaut kad naudu un, ja arī ir, tad noteikti aizdevis, nevis tā vienkārši. Un tādā veidā arī viņi attiecības ir saglabājuši labas, jo tēvam nekad nav bijušas aizdomas, ka mamma uz viņa rēķina grib iedzīvoties.
17.02.2014 18:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits