Ko iesākt ar bērna tēvu?!

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Sveikas. Esmu tik izmisusi, ka jālūdz padoms Jums. Būtu labi, ja padomus dotu tās, kurām ir bērni un ģimenes...
īsumā.
Savu mazo gaidīju 1, jo pēc daudzu gadu attiecībām tēvs nebija gatavs mazulim. Viņš īpaši nepārdzīvoja to, ka nācās šķirties. Protams, kad pienāca dzemdību laiks , uzradās... Devu iespēju, BET turpinājās viss pa vecam- manis fiziska iespaidošana, emocionālā vardarbība, meli un bijušo(kas bija laikā kad gaidīju mazo) sveikšana svētkos ar bučām utt. Vnk palūdzu AIZIET. Biju nikna par visu kopumā. Mazais deva spēju izkļūt no līdzatkarības pret šo cilvēku.
Tik sācie murgs. Mazajam ir mazāk kā gads un tēvs grib ņemt viņu pie sevis ar nakšņošanām. Saskarsmi neliedzu nemaz, priecājos, JA ATBRAUC,jo tā ir 1 reize mēnesī...Tagd jau rit 2... Lieki teikt, ka bērns raud redzot histērijā, jo nepazīst...
Nesaktoties kā man pāri darījis-bāriņtiesā iesniedzis prasību,jo nespējot ar mani normāli kontaktēties! Bet kašķi nav dēļ bērna, bet tā, ka nevēlos ar šo cilvēku būt kopā un vēlos dabūt atpakaļ kaut dažas mantas no kopdzīves, jo aizgāju ar to,kas mugurā un...zem sirds.
Jautājumi šādi- ja es nebaroju ar krūti, vai šāds cilvēks var ņemt bērnu pie sevis?! Viņš dzīvo ar vecākiem, kurus bērns redzējis 1 reiz, tikko dzimušu...(neatceras, loģiski) Jo zinu, ka ta straumēs zīdaini, par to ir arī psihologa slēdziens, bet kā uz to skatītos tiesa? Ja nu kas...
Es esmu PAR saskarsmi, tēvu vajag, BET ne uz nakti, tik mazu :( Jo nejūtos droša...:(
Un vel tas, ka viņš turpina mani nomelnot, apsaukāt ar sms... Pēc visa ko darījis...
Stāsts kā no filmas. Biju tik stulba... Meitenes-klausiet mammas, māsas, druadzenes, kurām nav mūsu rozā briļļu uz acīm...

ps- viņš, tiesa, ir jaunāks...
16.02.2014 22:13 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Valfrīd, Tu esi slims, goda vārds.
17.02.2014 14:46 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
S80

Nav obligāti jābūt vientuļajai mātei, kas pietiesājusi uzturlīdzekļus, lai saprastu, kā notiek šis process.

Un ko tieši es šeit nepateicu, kā ir rakstīts tavā citētajā likuma punktā, lai tu apšaubītu manu kompetenci šajā jautājumā. Citēju vēlreiz savu rakstīto:
Protams, ka tiesu izpildītājs pārbauda parādnieka materiālo stāvokli, savādāk jau nebūtu iespējas uzzināt uz ko var vērst piedziņu.

Ietekmē, jo grupa ietekmē viņa daba spēju vai nespēju.

Tiesu izpildītājam neinteresē parādnieka darba spēja vai nespēja. Tiesu izpildītājs pārbauda parādnieka mantisko stāvokli, tai skaitā darba vietu un ja secina ka tādas nav, neskrien pie parādnieka uz mājām un nejautā viņam, vai šis ir invalīds, ka nestrādā vai ir vienkārši pārāk slinks lai atrastu darbu. Tāpat tiesu izpildītājam nav jāstāv pie gultas, kad sīcis tiek radīts un nav jāatkārto tēvam, ka nevajag radīt vēl kādu pēcnācēju, ko pēc tam nevarēs apgādāt.

Starpcitu dienā satieku vismaz piecas tādas uzvilktas uzturlīdzekļu piedzinējas, kā tu, kas visu zina labāk par attiecīgajās iestādēs strādājošajiem. Tavu attieksmi tas protams nemainīs, bet varbūt tev paliks vieglāk uzzināt, ka tu neesi vienīgā tāda visu zinošā.
17.02.2014 15:43 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Kur, es tiku minējusi, ka skrien uz mājām? Nekur! Visu pārbauda caur attiecīgajām iestādēm! Iemācies lasīt vienreiz!

Drīzāk uzvilkta esi Tu, ja mēģini vēl kaut ko pērties un mani labot, jo šajā konkretājā gadījumā sniedzu meitenei reālu palīdzibu nevis audzināju viņu. Tu neesi juriste, es arī nē, es viņai izskaidroju kā tas notiek, iedevu kontaktus, tālāk meitene pati rīkosies. Ko Tu vēl te peries kā visa pa peļķi?!
17.02.2014 15:53 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
manuprāt dzīvoklis, apkure, automašīnas neitetilpst alimentu padarīšanā. pēc maniem principiem kaut kā negodīgi liekas , ka vīrietim jāuztur sievietes dzīves stils. katram pašam jāmak sevi uzturēt. kopīgs ir tikai bērns. pietam bbērna vajadzības jasedz uz pusem nevis tikai vīrietim.

ja tu pelni 400€ un 200€ par dzīvokli, bet bērns tavu dzīvi padārdzina par 100€ tad godīgi pieprasīt tikai 50€ nevis 200 vai 400.
17.02.2014 15:57 |

10 gadi
Reitings 13809
manuprāt dzīvoklis, apkure, automašīnas neitetilpst alimentu padarīšanā.

protams, bērnam nevajag dzīvesvietu, siltumu, ūdeni.
17.02.2014 16:03 |

Reitings 8272
50 Eur pat nav minim. uzturl. tā kā nevajag pārspīlēt.
17.02.2014 16:04 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
"Es neuzkalpojos, jo esmu lepna un man ir pašcieņa ".

Atvaino autore, pashcienjas Tev nav, jau taapeec vien, ka uztureeji attieciibas ar vardarbiigu viirieti, njeemi atpakalj, piedevi un uz nez ko cereeji, paliekot staavoklii no moraalaa kroplja. Ja meerkjis bij mazulis, kuru, kaa saprotu, ljoti gribeeji, tad vareeji piemekleet normaalu viirieti.

Shaadi gadiijumi manii nekaadu liidzjuutiibu neizsauc, labi zina, kaads kroplis blakus, bet, nee, skries pakalj, paliks staavoklii un tad sekos zheelabainas teemas par to, ka negrib, nemaksaa, pazemo utt/utml

Dazhu sievieshu stulbumam nav robezhu.
17.02.2014 16:13 |

Reitings 8272
turklāt, ja bērnam ir lielākas vajadzības, bet bērna tēvs pelna krietni vairāk nekā māte, tad tiesa var piespriest arī par labu mātei vairāk kā to pusi, jo CL nosaka arī, ka vecāki rūpējas par bērnu atbilstoši viņu materiālajam stāvoklim, bet vienlaikus nedrīkst uzturl.būt zemāki kā minimālo uzturlīdzekļu apmērs. kā jau es iepriekš minēju - tā visa pamatā ir samērība. ja bērnu vēlāk grib sūtīt kkādos papildus pulciņos - tas viss maksā naudu, bet tas nāk par labu bērna attīstībai. var prasīt no otra vairāk, ja tam ir reāls pamatojums, bet otram vecākam - reāla iespēja maksāt vairāk.
17.02.2014 16:14 |

Reitings 2209
anny, protams ka vajag. gadījumā ja tas bērns dzīvo atsevišķi no vecākiem. savā zīdaiņa vecumā. un abiem vecākiem viņš jāuztur.
17.02.2014 16:18 |

10 gadi
Reitings 13809
protams ka vajag. gadījumā ja tas bērns dzīvo atsevišķi no vecākiem. savā zīdaiņa vecumā. un abiem vecākiem viņš jāuztur.

Ja dzīvo pie mātes, tad Tu uzskati, ka ir normāli, ka vīrietis nepalīdz materiāli audzināt kopīgo bērnu? Vispār jau nevar tā nodalīt tos maksājumus, par ko 'vīrietim ir vai nav pienākums uzņemties līdzatbildību. Lielākoties jau tādi 'vīrieši katru mēnesi maksā konstantu summu neatkarīgi no tā, vai bērns ir vesels/ slims, viņam pēkšņi saplīst zābaki vai ziemas jaka utt. Tas vecāks, pie kura bērns dzīvo jebkurā gadījumā bērna audzināšanā iegulda vairāk resursu - gan finanses, gan uzmanību, gan mīlestību utt.

Bet, kamēr būs tādas sievietes, kas uzskatīs, ka viss jāsadala uz pusēm, jo visu taču mērīsim finansēs, tikmēr būs tādi vīrieši, kas uzskatīs to par kaut ko normālu (jo gan jau arī savus dēlus, ja tādi Tev būs, tā audzināsi).

Jo mātes rūpes, mīlestība, negulētās naktis u.c. lietas, kas šiem tēviem nav jāsniedz, mūsu sabiedrībā netiek vērtētas.
17.02.2014 16:25 |

Reitings 2209
Vispār jau nevar tā nodalīt tos maksājumus, par ko 'vīrietim ir vai nav pienākums uzņemties līdzatbildību.

ja tēvs nosedz sievietei dzīves vietu tad teorētiski viņš nosedz netikai bērna vajadzības bet arī sievietes, sievietes jauno vīrieti, kaķi, ka tur dzīvo... vīriešiem ir arī sava dzīve un savs mājoklis, takā valsts noteiktais minimums ir pat ļoti adevāta suma.
17.02.2014 16:33 |

Reitings 8272
arī tad, ja vecāki dzīvo kopā, tomēr jau vairāk māte uzņemās rūpes par to bērnu tāpat, jo vīrietis strādās un jūs abus uzturēs. ir pilnīgi normāli, ja bērns smagāk saslimst, ja otrs vecāks papildus atbalsta finansiāli bērnu, lai viņam gadījumā nekas netrūktu. bet, ja bērna tēvs nevar maksāt vairāk kā minimālos vai to pusi, tad nevar. to arī visu tiesa vērtē, nevis tas ir kādu cilvēku izgudrojums, ka tos izdevumus dala uz pusēm. protams, piespriež maksāt vairāk, ja bērna tēvam ir krietni lielāka alga un viņš var noteikti vairāk maksāt.
17.02.2014 16:34 |

10 gadi
Reitings 13809
takā valsts noteiktais minimums ir pat ļoti adevāta suma.

Diezin vai Tu tā domāsi, kad Tev būs pašai savi bērni un, nedod Dievs, škirta laulība vai vīrietis, kas iedos Tev apmēram 50 EUR mēnesī un teiks, ka pietiks bērna audzināšanai.
17.02.2014 16:35 |

Reitings 8272
vīriešiem ir arī sava dzīve un savs mājoklis, takā valsts noteiktais minimums ir pat ļoti adevāta suma.

tu zini, cik iespējams normāli iztikt ar to minimālo no katra vecāka puses? pārtika jau vien cik maksā, kur nu vēl apģērbs, zāles, apavi.. varbūt pašas primārās vajadzības var nodrošināt, bet kā ir ar interešu izglītību, pasākumu apmeklēšanu, izklaidēm? bet nevar nodalīt, ka vīrietis par savu naudu nosedz arī papildus sievietes tēriņus un uzturēšanu, ja reāli nezina, cik iziet bērnam..
17.02.2014 16:37 |

10 gadi
Reitings 13809
Sany, tā kā vīrietis var maksāt kaut kādu minimumminimumu, ir pilns ar vīriešim, kas tik uztaisa bērniņu vienai, tad dodas pie nākamās, jo principā, ja nav godaprāta, tad atbildība ir praktiski nulle. Un, redz, ir arī sievietes, kas šādu veču dzīvesveidu uzskata par normu.
17.02.2014 16:42 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Anny, ir arī tādi, kas uztaisa ne vienai vien un nevienai neko nemaksā. :D :D :D
17.02.2014 16:44 |

Reitings 2209
tas pats likums arī nosaka ka berna vajadzības dala uz pusēm. apkurte, automašīna un dzīvoklis ir katra vecāka vajadzības.
tevam reāli neizdevīgi uzturēt divas dzīves, divas dzīvokļus, divas ģimenes. pat ar 1500€ nepietiks lai nosegtu tās "bērna vajadzības" kaut liec cilpu ap kaklu. vai cilpu bērnam uzlikt. atkrīt problēmas
17.02.2014 16:50 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Jaa, jaa... tas, ka tas viirietis kluus tuvaakajaa laikaa nevariigs, vai vispaar nodziivos veel tos 18 gadus ir veel 50/50, a beernam ta eest vajag, apgeerbties vajag, siltumu vajag. Taa arii vinji izsluuc, ka maates nobiistaas un neko nepieprasa.
Kur bija tava pascienja kad vinjsh tevi aiz matiem raustiija? Goda vaards, uzvelk taadas sievietes, kas runaa par pascienju, tai laikaa, kad kaut kaads moraals izdzimtenis fiziski iespaido, bet vinjas veel sho atpakal panjem. Gaidiiji ka ar beerna piedzimshanu vinjsh mainiisies? Labi, ka veel kaadaa no shaadiem gadiijumiem beernam neko nenodariija!

Neko nedarot vinjsh to beernu tev ne tikai uz naktiim savaaks, bet atnems vispaar! Pagaajushi jau 5 meeneshi kaa kopaa nedziivojat, bet izskataas, ka reaali neko neesi izdariijusi beerna labaa!

Un jaa, uzturliidzeklos var pieprasiit arii dalju komunaalo maksaajumu, dziivoklu iiries, visu kas tieshi saistaas ar beerna uztureeshanu, tikai jaamaak pieprasiitaa summa pamatot.
17.02.2014 16:53 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Kristiine, nu pilniigi normaali, par mashiinu neiet runa, bet piemeeram dziivokla iire, dalaas uz puseem uz maati un beernu, maate nosedz savu dalju un pusi no beerna daljas, otru pusi var pieprasiit nosegt teevam.
Piemeeram iire ar komunaalajiem 200, maatei ir jaasedz 100 sava puse un puse no beerna 50, teevam var pieprasiit 50.
17.02.2014 16:56 |

Reitings 8272
tas pats likums arī nosaka ka berna vajadzības dala uz pusēm. apkurte, automašīna un dzīvoklis ir katra vecāka vajadzības.

jā, bet bērna vajadzība ir arī mājoklis un tas pats siltums. vsp to vērtē kā 20% no maksājumu summas. protams, automašīnas remonts neietilptu uzturlīdzekļos, bet īres maksa, elektrība, ūdens, siltums - noteikti. bet,nevis pilnā apmērā, bet 20% no summas. tas tiek arī ņemts vērā, kad tiesa nosaka uzturl. summu. tas nav izdomāts kkur Āfrikā.
17.02.2014 17:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits