Ko iesākt ar bērna tēvu?!

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Sveikas. Esmu tik izmisusi, ka jālūdz padoms Jums. Būtu labi, ja padomus dotu tās, kurām ir bērni un ģimenes...
īsumā.
Savu mazo gaidīju 1, jo pēc daudzu gadu attiecībām tēvs nebija gatavs mazulim. Viņš īpaši nepārdzīvoja to, ka nācās šķirties. Protams, kad pienāca dzemdību laiks , uzradās... Devu iespēju, BET turpinājās viss pa vecam- manis fiziska iespaidošana, emocionālā vardarbība, meli un bijušo(kas bija laikā kad gaidīju mazo) sveikšana svētkos ar bučām utt. Vnk palūdzu AIZIET. Biju nikna par visu kopumā. Mazais deva spēju izkļūt no līdzatkarības pret šo cilvēku.
Tik sācie murgs. Mazajam ir mazāk kā gads un tēvs grib ņemt viņu pie sevis ar nakšņošanām. Saskarsmi neliedzu nemaz, priecājos, JA ATBRAUC,jo tā ir 1 reize mēnesī...Tagd jau rit 2... Lieki teikt, ka bērns raud redzot histērijā, jo nepazīst...
Nesaktoties kā man pāri darījis-bāriņtiesā iesniedzis prasību,jo nespējot ar mani normāli kontaktēties! Bet kašķi nav dēļ bērna, bet tā, ka nevēlos ar šo cilvēku būt kopā un vēlos dabūt atpakaļ kaut dažas mantas no kopdzīves, jo aizgāju ar to,kas mugurā un...zem sirds.
Jautājumi šādi- ja es nebaroju ar krūti, vai šāds cilvēks var ņemt bērnu pie sevis?! Viņš dzīvo ar vecākiem, kurus bērns redzējis 1 reiz, tikko dzimušu...(neatceras, loģiski) Jo zinu, ka ta straumēs zīdaini, par to ir arī psihologa slēdziens, bet kā uz to skatītos tiesa? Ja nu kas...
Es esmu PAR saskarsmi, tēvu vajag, BET ne uz nakti, tik mazu :( Jo nejūtos droša...:(
Un vel tas, ka viņš turpina mani nomelnot, apsaukāt ar sms... Pēc visa ko darījis...
Stāsts kā no filmas. Biju tik stulba... Meitenes-klausiet mammas, māsas, druadzenes, kurām nav mūsu rozā briļļu uz acīm...

ps- viņš, tiesa, ir jaunāks...
16.02.2014 22:13 |

Reitings 546
To visu viņa bāriņtiesai uzrakstīju (jo dzīvoju citā pilsētā). Ar krūti nebaroju, bet mana bāriņtiesa atkal ir manā pusē, tāpat kā bērnu psihologs.
S80-paldies :)
17.02.2014 10:16 |

Reitings 546
Sany- neesmu maznodrošināta. Pati esmu ļoti labi nodrošināta. Nu ne tā, ka peldu naudā, bet pietiek visam.
17.02.2014 10:17 |

Reitings 546
S80- kur ir tas nr? :D Vai esmu akla :D
17.02.2014 10:18 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Personīgi, es nezināju neko par to kur viņš ko dara, prasībā uzrakstīju summu, kuru gribētu un tiesa varēja apstiprināt vai noraidīt, viņi apstiprināja to ciparu un viss gāja tālāk līdz tiesu izpildītāja paziņoja, ka viņš esot pēkšņi kļuvis par invalīdu, lai gan laikā, kad pienāca vēstule no tiesas, kurā tika informēts par lietu un tika lūgts paskaidrojums no viņa vēl nebija. Ātri gan ne?! Beigās viss ko dabūju ir nauda no garantētā fonda, protams ir labi zināt kur strādā un cik saņem, bet tā nav obligāta prasība, tas var pasteidzināt tikai mazliet notikumu gaitu.

Novēlu Litai veiksmi un izturību, jo mazliet laika un naudas šis viss prasa. ;) Galvenais ir palikt cilvēkam un nenolaisties uz viņa līmeni ar visām rupjībām, negācijām utt.
17.02.2014 10:24 |

Reitings 6407
Lita, Tu esi čukča. :D

Lūdzu: http://www.1188.lv/catalog/januss-juristi-sia/legal-advice/461367#

Atsevišķi nr. 64121518
17.02.2014 10:26 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
prēijas, komandējumu naudas neskaita pie algas un izskatīšanas.
17.02.2014 10:27 |

Reitings 546
S80 :D Tiešām, čukča :D Es gaidiju visu gatavu :D
Paldies liels :)
17.02.2014 10:33 |

Reitings 546
Viņš prēmijās saņem daudz, tie ar ir oficiāli ienākumi. Viņš saņem prēmijas regulāri.
17.02.2014 10:34 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
nelasīju komentārus, man gan arī nav ģimenes, bet tomēr viedokli izteikšu.
TU un tikai Tu vari nosargāt sava mazuļa emocionālo labsajūtu. Dari, kā liek tava mātes sirds, nevis baidies no likumiem. Visas sms, vēstules saglabā un izdrukā, ja bāriņtiesa to neņems vērā, tad nu es nezinu kādā valstī dzīvojam, ja slima suņa murgi ir svarīgāki par mazuli.
17.02.2014 10:57 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Personīgi, es nezināju neko par to kur viņš ko dara, prasībā uzrakstīju summu, kuru gribētu un tiesa varēja apstiprināt vai noraidīt, viņi apstiprināja to ciparu un viss gāja tālāk līdz tiesu izpildītāja paziņoja, ka viņš esot pēkšņi kļuvis par invalīdu, lai gan laikā, kad pienāca vēstule no tiesas, kurā tika informēts par lietu un tika lūgts paskaidrojums no viņa vēl nebija. Ātri gan ne?! Beigās viss ko dabūju ir nauda no garantētā fonda, protams ir labi zināt kur strādā un cik saņem, bet tā nav obligāta prasība, tas var pasteidzināt tikai mazliet notikumu gaitu.

tas tev cik sen bija un cik lielu summu prasīji? ja tā bija minim. uzturl. apmērā, tad - jā. tad tur nekādus pierādījumus nevajag, jo minimiālie uzturlīdzekļi jāmaksā neatkarīgi no finansiālā vai veselības stāvokļa, jo tos pat piedzen no invalīdiem un bezdarbniekiem. ja t.izpildītājs konstatē, ka reāli neko nevar piedzīt, tad ir jāvēršas Uzturlīdzekļu garantiju fondā, ko tu arī izdarīji.
es vairāk domāju par to darba vietas norādīšanu tad, ja autore vēlas vairāk nekā minimālos uzturlīdzekļus saņemt.
17.02.2014 11:11 |

Reitings 6407
2013. vasarā un sākuma prasība nebija minimums. :)

Litai Tel. nr. iedevu, lai jau tagad konsultējās ar juristiem, tie viņai pateiks ko ar to veci un kā darīt. :) :D
17.02.2014 11:18 |

Reitings 8272
ja tu zini, ka visas prēmijas utt iet oficiāli un viņam varbūt pieder ļoti vērtīgi nekustamie īpašumi (kurus arī var pārdot tiesas ceļā, ja viņš negrib maksāt prasīto summu un tiesa nospriež, ka viņam jāmaksā, piemēram, ls 150 mēnesī), tad vari prasīt vairāk. tev tikai jāizdomā, cik lielu summu prasīt un vai tas nebūs pārspīlēti daudz un nesamērīgi. daudz kas ir atkarīgs no bērna interešu izglītības, izglīt''ibas kā tādas, speciālajām vajadzībām (ja tādas ir), vecuma un tamlīdzīgi. tev jāuzskaita viss, kur tērē līdzekļus bērnam un kur tērētu, ja tev būtu vairāk naudas (no uzturlīdzekļiem), un tad nu šo summu izdalītu uz 2. bet nu jā - atceries par samērīgumu. tu nevari prasīt uzturlīdzekļus ls 500 mēnesī, ja reāli to summu bērnam neiztērē.
17.02.2014 11:19 |

Reitings 8272
S80- bet tu pētīji lietas materiālus, kas atradās tiesā? varbūt tiesa bija izprasījusi kādas papildus ziņas kaut vai no tā paša VSAOI vai tava bērna tēvs iesniedzis izziņu no darba vietas?
jo nu, cik zinu pati un strādājot tajā sfērā, tiesa likumīgi nevar piespriest vairāk par tiem minim.uzturl., ja nav zināmi vsp atbildētāja ienākumi. tiesa nevar pati izdomāt tāpat vien summu, kādu piespriest maksāt. arī pēc puses lūguma nevar, ja to nevar pierādīt, jo CPL nosaka, ka prasītājam ir jāpierāda savi prasījumi, pēc kā tiesai noteikti ir jāvadās.
es nevaru pateikt pretējo, ja tev ir bijis tā, kā tu saki, bet bez jebkādiem pierādījumiem tā nedrīkstētu būt.
17.02.2014 11:24 |

Reitings 6407
Neko viņi neprasīja, es taču pati toreiz visu kārtoju, tēvs par meitenēm nelikās zinis 4 gadi un arī viņu vēstules ignorēja, tas arī viss. Kas tiešām noskaidroja viņa stāvokli bija tiesu izpildītāja un tikai tad bija prasības apmierinājuma konkrēta summa, pieprasīt jau var visu ko, bet maksā, bet situācijas izvērtējuma.
Summai jābūt adekvātai.

Katrā ziņā mums vairs nav jēgas diskutēt, jo meitenei tagad tikai viss jāsazvana un jākarto pašai. :)
17.02.2014 11:38 |

Reitings 8272
Kas tiešām noskaidroja viņa stāvokli bija tiesu izpildītāja un tikai tad bija prasības apmierinājuma konkrēta summa

Jocīga situācija, bet nu labi, tiešām mums vairāk nav jēgas diskutēt :)
17.02.2014 11:56 |

Reitings 597
Reģ: 12.07.2013
Autorei - neiedomājies ka tas sīcis pieder tikai tev :-D.
Pārējām vārnām - :-D :-D :-D - kārtējo reizi esmu laimīgs ka nēesmu precējies ar nevienu no jūsu dzimuma. Kad jāiedod sīcis uz vienu dienu tad - nē, bet kad labie alimenti jāparrpasa tad gan - lielummānijai tabletītes vajadzētu padzert.

P.s. Pēc laika arī jūs viena pēc otras varēsiet atzīties - sk. delfu ziņu ekrāna labajā pusē. :-D
17.02.2014 12:27 |

Reitings 165
Reģ: 12.12.2013
Valfrīd sorry, vecīt, bet EJ DI*ST. Ja mūsu dzimumā nebūtu tādu traipu kā autores gadījumā, pasaule būtu 50x labāka vieta un tādi vankšķi kā Tu visu tikai pasliktina. Ieskrienies. Jauku dienu. :)
17.02.2014 12:31 |

Reitings 597
Reģ: 12.07.2013
Valfrīd sorry, vecīt, bet EJ DI*ST. Ja mūsu dzimumā nebūtu tādu traipu kā autores gadījumā, pasaule būtu 50x labāka vieta un tādi vankšķi kā Tu visu tikai pasliktina. Ieskrienies. Jauku dienu.

nu taču ej un pameklē vēl kaut ko par ko var atvainoties visai pasaulei un vispirms - nabaga sievietēm :-D :-D :-D. gan atradīsi un varēsi šeit jaunu tēmu uzcept. :-D :-D :-D. I. JD :-D :-D :-D.
17.02.2014 12:37 |

Reitings 8272
ja bērna tēvs gribētu ņemt tik mazu bērnu pie sevis, tad pirmais nosacījums būtu dienu dzīvoties ar bērnu manā klātbūtnē - sildīt putriņas, barot viņu, mazgāt dupsi, mainīt pamperus. bieži vien cilvēki nedomā, kā ir paņemt tik mazu bērnu uz vienu nakti. iespējams, ka pēc kā tāda viņš vairāk nebūtu par tādu lietu sajūsmā. manuprāt, viņš drīzāk grib, lai uztraucies un grib tev ieriebt. vai viņš tiešām reālajā dzīvē būtu gatavs ņemt bērnu pie sevis uz nakti - diez vai. drīzāk, ka viņš grib panākt tikai savu.
uzstādītu noteikumu un pateiktu arī bāriņtiesai - ja viņš bāriņtiesas cilvēku klātbūtnē spēs aprūpēt bērnu - paēdināt, uztaisīt ēst, nolikt gulēt, mainītu regulāri pamperus, mazgāt, mainīt drēbītes - tad ļautu. bet diez vai, ka viņš to spētu..
17.02.2014 12:40 |

Reitings 165
Reģ: 12.12.2013
Valfrīds Tevis rakstītie komentāri šeit ir nejēdzīgākie no lasītajiem. Tu uzvedies kā tāds sieviešu apspiests tēvainis, kuram parādā būtu visa pasaule. Tavi gadījumi parasti ir tie, kuri uzkundzējās kā lielās ģimenes galvas, bet izdarīt nevar ne pusi no tā, ko vajadzētu. Varbūt roku pret savu mīļoto (ja tāda ir) arī pacel, ja reiz sievietes ir tik sliktas, ko? Mātei savai arī brauci virsū konstanti par to, cik viss slikti?

Nepiedrazošu autores diskusiju labāk turpinot šito sviestu. Vienkārši ceru, ka Tevi kāds noslānīs. Ja ne es, tad kāds cits. Visam laiks pienāks.
17.02.2014 12:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits