Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Macaroons

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas!

Vai kādā ir mājās gatavojusi makarūnus? Pēc kādas receptes? Ar ko pildīt?
Un vai ir kādi ieteikumi,ko darīt ,lai būtu pareizāk un labāk - knifiņi, kurus receptēs nemin?

14.02.2014 13:38 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Pie viena- kāds man var pastāstīt to cepumu fenomenu? tur tiešām ir kaut kas tāāāāds?
14.02.2014 13:40 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es tikai domās esmu mēģinājusi. Kaut kā nevaru saņemties, jo esmu salasījusies, cik tas ir sarežģīti utt.
14.02.2014 13:41 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man negaršo.
Bet jebkurā gadījumā, man šķiet, ka garša nekāda fenomena nav, labs PR cepumiem, pataisot tos par baigo trendu. Kā jau iepriekš esmu teikusi - labāk austiņām būtu uztaisījuši šitādu PR :D
14.02.2014 13:42 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Parfait, FR ēstie man ļoti garšoja. Vīrs nopirka Salā - tie bija negaršīgi.

Libras ieteikumu pirkt Stockmanī vēl neesmu realizējusi.
14.02.2014 13:42 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Esmu cepusi, tas ir elementāri. Es atkal nesaprotu, ko visi trako, ka tas ir sarežģīti! Recepti sameklēju kkur internetā, neatceros jau vairs kādā portālā. Annapanna macaroons recepte ir ok. Pildījumā parasti lieku chocholate ganache (nez, kā latviski).
Nav, ko baidīties, nekas traks tur nav! Vienīgais ieteikums ir- nevirini cepeni, kamēr cep un pirms "apžāvēšanas" pasit pannu pret galdu, lai iziet gaisa burbuļi.
14.02.2014 13:44 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Neesmu ēdusi, bet arī neprasās:D man izskatās, ka viņi garšo pēc putaplasta.:D
14.02.2014 13:45 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
p.s. Man FR ēstie baaaaaaiiigi negaršoja, varbūt pildījums pie vainas (kgan nez, izmēģināju 5 veidus), savējie man garšo, laikam tādēļ, ka nav tik saldi, jo es izmantoju rūgto šokolādi ar 90% kakao.
14.02.2014 13:45 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
koshlene, kas tas par pildījumu? Pati gatavoji vai pirki gatavu?
14.02.2014 13:47 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
intereses pēc nogaršoju, bet secinājums tāds, ka nav tie cepumi tās naudas vērti, ko maksā!
14.02.2014 13:48 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
čāča, manām garšas kārpiņām aptuveni tā arī šķiet - pārsaldināts putaplasts :D


informācijai:


Es tos makarūūūūnus tik daudz dzirdu, ka biš jau pa nerviņiem dod. :D

Ja es tomēr nezināmu iemeslu dēļ sagribētu tos pagatavot, uzticētos tikai Annas receptēm - http://annapanna.lv/receptes/macaroni/macaroni_1.html
14.02.2014 13:50 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
eeeeeeeu! es neprasiju vai jums garšo vai nē ! :D
14.02.2014 13:50 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
koshlene, kas tas par pildījumu? Pati gatavoji vai pirki gatavu?

Pati gatavoju, pameklē google, tur pēc sastāvdaļām uz durenīti var uztaisīt pats. Būtībā šokolāde+sviests+saldais krējums un, ja lieto rūgto šokolādi, mazliet cukurs.
14.02.2014 14:11 |
 
Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Tieši domāju šodien šitos uztaisīt pirmo reizi. Tūlīt iešu uz veikalu iepirkt visus produktus un tad skatīšos, kas sanāks. Pildījumā likšu šokolādes krēmu, ja līdz tam vispār tikšu, jo nelieku lielas cerības, ka man kaut kas vispār sanāks. :D
14.02.2014 14:12 |
 
Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Manuprāt, galvenais ir pareizi visu sasvērt un temperatūra. Kā arī pietiekami ilgi (vai ne pa ilgu) maisīt.. es biju uz meistarklasi un tagad gatavojos pati mājās cept. :)
14.02.2014 14:17 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Esmu mēģinājusi mājās tasīt, vias reizes tas bija pilnīgs fail! Parsti gatavošana man iet no rokas, bet šie kaut kā nesanāk. Atmetu ar roku, vairāk nemēģināšu, ja sagibās aizeju uz Arboozu un paņemu pārīti!
14.02.2014 14:19 |
 
Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
cubiana - kā jau teicu, svarīga ir temperatūra - ja esot 5grādi par daudz vai par maz, tad pirmajās divās minūtēs saplaisājot.. kā arī esot tā "mīkliņa" jāizmaisa, līdz tā masa, kad nomet no karotas, 10sekunžu laikā pamazām izplešas :D ai šo grūti izskaidrot.

Kā arī, tad kad saliec uz pannas 15 min (vai 30 tagad precīzi neatceros) ir jāļauj nostāvēties, tad tikai jāliek krāsnī.

Interesantākais procesā man likās, ka tad, kad saliek uz pannas, viņa 3 reizes ir jānomet :D

Dabūšu mandeļu miltus un tad mēģināšu - redzēsim vai nebūs fail :D
14.02.2014 14:23 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Vienreiz mēģināju taisīt pēc šīs receptes .
Bet man īsti kaut kas nesanāca, jo nebija precīzas sastāvdaļas. Tagad esmu tikusi pie virtuves svariņiem, drīzumā būs jāmēģina vēlreiz. Kad taisīju viņi man sanāca tādi staipīgi, mīksti.
14.02.2014 14:23 |
 
Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
recepte, pēc muras man mācīja ir cītādāka nekā zā ievietota.
sastāvdaļas tagad precīzi nenosaukšu, bet putojot olu baltumu pamazām bija jāber klāt cukurs. tad pielika krāsvielu un tikai tad, izsijājot caur sietiņu - mandeļu milti un pūdercukurs. pēc tam visu maisa tā prātīgi, līdz tā masa ir tāda it kā cieta, bet ar izplūst. bet ne pārāk.. to pēdējo ir grūti paskaidrot..
14.02.2014 14:32 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Galvenais precīzi sekot receptei, un nevirināt krāsni, kad cep. Kā arī grādi katrai krāsnij var atšķirties par kādiem pāris°, tā ka tur ir jāeksperimentē. Man vēl nekad tie cepumi nav izdevušies (izskata ziņā, garšo jau tāpat labi), parasti sanāk tādas plakanas pankūkas
14.02.2014 14:57 |
 
Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
ņam ņam- macarons var izskatīties arī kā Tavā attēlā ievietotais nr 2- Poitou reģiona macaroni ir tieši tādi
14.02.2014 15:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!