Dzemdības

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Vakar pļāpājot ar draudzeni aizdomājos, kā tad īsti ir, vai tiešām gandrīz visas bļauj dzemdībās, vai tas tikai tādos smagos dzemdību gadījumos. Un vai vispārīgi ir iespējams teiksim ar vingrinājumiem atvieglot dzemdības, lai nav pēc tam plīsumi un griezumi.
Tāpat arī nesaprotu, tad sāp vai nē vai no kā tas atkarīgs, kad šuj, ome teica, ka vinai licies, ka vēl 5 varētu dzemdēt, lai tik nešuj, bet cita meitene teica, ka nav pat jutusi neko. Tāpat arī cik liela iespēja ir atslēgties dzemdībās?
Klausoties draudzenes stastitajā, ka vinai dzemdības ilga kkādas 30h jo nevērās īsti valā, un pēc tam dzemdību laikā vina jau bija nomocīta un gandrīz atslēdzās, vēl arī, ka nevarēja izspiest, jo nebija spēka un tad ārste gūlās uz vēdera, palika bail pat domāt par dzemdēšanu nākotnē, kaut gan zinu, ka tas pienāks, jo mazo gribu un tuvākajos gados jau.
Un vēl tās, kam ir bijušas ūdensdzemdības, vai tās tiešām ir vieglākas, kā parastās?
12.02.2014 13:12 |

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Meitenes, kad veic to iegrieshanu, kaa tas notiek?
Bez narkozes?Vnk panem un iegriez tur lejaa? :D :O
12.02.2014 13:39 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Tās nebija patīkamākās 12h manā dzīvē, bet vēl te sēžu. Jā, bļāvu, bet es jau zināju, ka tā būs. Īpaši gan par dzemdībām neuztraucos. Kad aptrūkās vārdi, ko teikt, izdomāju jaunus. Visā visumā pēc savām dzemdībām es varu teikt, ka es labāk izaudzinu visas pasaules visus bērnus, nekā dzemdēju vēl vienu. Dzīva esmu, bet sevi tā mocīt vairs nevēlos un neredzu galu galā arī vajadzību - bērns man superīgs, "atražojusi sevi" esmu, punkts. Bet tas tiešām ir ļoooti individuāli. Pazīstu meiteni, kas tik ļoti baidījās no dzemdībām, ka vēl mājās panikā kliedza, ka nebrauks, kaut gan ūdeņi nogājuši, bet sāpju nekādu. Finālā knapi paspēja tikt līdz slimnnīcai, palātā piedzemdēja. Nu jau mazajam 4 gadi un sāk domāt par nākamo. Nav divu vienādu dzemdību, tas ir fakts. Un galu galā vienmēr der sev atgādināt, ka dzemdības nevilksies mūžīgi, tās beigsies un gala rezultāts noteikti ir tā vērts.
12.02.2014 13:40 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Man pašai diezgan lieliem soļiem tuvojas dzemdības. It kā jau vēl laiciņš ir, lai noskaņotos, bet zinu, ka tie 3 ar pusi mēneši paskries nemanot! Cenšos pēc iespējas mazāk lasīt, jo reizēm tie visi stāsti ir mazliet pārspīlēti, par dzemdībām un to sāpēm zinu to, ka tās sāpes nav salīdzināmas ne ar ko citu. Un tas mani pārlieku nebiedē, jo katra, kura vēlas bērniņu, taču, apzinās caur ko ir gatava iziet.
Ļoti daudz man ir stāstījusi mamma, māsa un tēta māsa, kura nesen dzemdēja, viņa man visu izstāstīja sīkumos, klausījos vaļēju muti un šāušalīgi izbrīnīta. BET, neskatoties uz to visu esmu tam gatava. Bailes jau nelielas ir, tieši no sāpēm. Negribu, lai kaut kas plīst vai tā, bet to jau nevar paredzēt.
Svarīgi ir grūtniecības laikā būt diezgan aktīvai, daudz staigāt, darboties un tā tālāk. Jo aktīvāka tu esi grūtniecības laikā, jo vieglākas dzemdības. Māsa dzemdēja vien nieka pusstundu, jo visu grūtniecības laiku kā tanks vālēja apkārt, apsēsdamās labi ja reizi dienā.
Es atkal esmu tāda slinkākas dabas, pārsvarā gulošais vai sēdošais režīms, un pati apzinos, ka dēļ tā var gadīties, ka būs grūtas dzemdības, bet nu nevaru sevi piespiest darīt to, ko es negribu, piemēram visu laiku staigāt, vai čut ne vai lasīt grāmatu kājās stāvot un kājas cilājot.
12.02.2014 13:43 |

Reitings 381
Taam kuraam ir bijushi keiizari? Cik traki,tas ir ? Manai mammai bija keizars un vina saka , ka vispar nezinot, kas dzemdiibu saapes ir.
Bet vieniigais negliita reta uz muuzu, vina nekad vairs nevilka atsevisko peldkostiimu. To gan es negribeetu.
12.02.2014 13:44 |

Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Es nebļāvu un pat īsti nesapratu, kurā laikā citas traki bļauj: kontrakciju vai izspiešanas laikā? Kontrakciju laikā vaidēju, bet, kad bija jāspiež, tad neatlika laika bļaušanai, jo koncentrējos uz spiešanu.
Man bija plīsumi, bet nejutu ne kā plīsa, ne kā šuva, jo pirms šūšanas jau sašpricē. Par atslēgšanos jāsaka, ka tas arkarīgs, cik ilgas dzemdības, ja trīs dienas, tad tiešām var atslēgties, man bija 10h un nebija sajūtas, ka varētu atslēgties :)
12.02.2014 13:48 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Catbaby, tagad mūsdienās tās rētas taisa apmēram tur,kur apakšbikšu maliņa ir. Tā īsti nevar redzēt. Man gan ir šķība un vienā sānā nesmuki uz iekšu ierāvusies, nezinu kāpēc.
Man ķeizars bija kaut kas drausmīgs!!! īpaši pirmās 2 nedēļas. Kājas augstāk par 5cm no zemes pacelt nevarēja. Iekāpt gultā nerāli, izkāpt - vispār murgs. Apsēsties uz poda pačurāt ? Pfffff kātad! Čurā stāvus! :D
12.02.2014 13:49 |

Reitings 381
Marii, kaaapec taa? :O
12.02.2014 13:54 |

Reitings 155
Reģ: 12.02.2014
Dzemdēju 15h, 10ajā menesī.
Gāja trakāk kā biju domājusi. Mazais negribēja nākt laukā, slīdēja atpakaļ, vīram nācās palīdzēt 'spiešanā',lai neslīd atpakaļ puncī. Tiku gan pie kliegšanas, gan pie griezumiem, kā arī pie ģīboņiem pēc dzemdībām dēļ liela asins zuduma.
12.02.2014 13:54 |

Reitings 8272
Apsēsties uz poda pačurāt ? Pfffff kātad! Čurā stāvus!

nopietni? :O tu arī čurāji stāvus vai tomēr kaut kā apsēdies?
12.02.2014 13:56 |

Reitings 11429
Catbaby, gan jau ar to arī ir kā kurai. Man viena paziņa pēc ķeizara nākamajā dienā jau aizbrauca mājās un pēc pāris dienām jau uz turiņu aizgāja. Kamēr es mēnesi gāju kā večiņa saliekusies uz priekšu un ar maziem solīšiem :D
Negribu nevienu sabiedēt, jo nu nav visām sievietēm vienādas dzemdības!
12.02.2014 13:57 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Manai draudzei bija keizars un vina teica,ka vieglaakais ,kas var but.Bet vina bija looti jauna tikai 20 gadi.Arii atkopties bija viegli, bet es domaaju, tas taapec,ka vina bija looooti veseliiga un arii nebija liekais svars.Pec dzemdiibam bija taisns veders.Eh, apskauzu vinu.Ja, man kadreiz dziive bus jadzemdee(cerams, ka nebuus), gribu visu taapat :D
12.02.2014 13:57 |

Reitings 11429
Sany, nu es pirmajā dienā par spīti mežonīgajām sāpēm piecēlos no gultas, agri no rīta. Mani gan izcēla 2 māsiņas,jo pati nevarēju :D Un visu dienu ne reizi neapgūlos atpakaļ, bet staigāju pa palātu un pa slimnīcu,lai ātrāk iekustētos. Daktere teica,ka lepojas ar mani :D
Pirmajā dienā bija jāčurā pusstāvus,jā :D
12.02.2014 14:00 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Es nebļāvu un pat īsti nesapratu, kurā laikā citas traki bļauj: kontrakciju vai izspiešanas laikā?

es bļāvu vistrakāk kontrakciju laikā, izspiešana salīdzinot ar to jau likās pilnīga atpūta :D toties vispatīkamākā sajūta bija pēc dzemdibām, kad cēlos kājās lai ietu uz palātu (pēc kādām 20min man to lika darīt) pirmā doma bija, ka nekad dzīvē neesmu fiziski tik labi jutusies, nekas nesāp, kaut skriet pa gaiteņiem varētu,arī sēdēju bez problēmām utt
12.02.2014 14:01 |

Reitings 8272
bāc :D
12.02.2014 14:03 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Taam kuraam ir bijushi keiizari? Cik traki,tas ir ?

Man bija ķeizars. Rēta maza, gar bikini līniju, sāpēja mežonīgi, bet nācā staigāt, lai varu pie saviem vīriņiem tikt pabarot, sākumā staigāju galīgi saliekusies, kāpnes šķita kā murgs, bet variantu jau nebija :)! Vēders savilkās, rēta smuka.
12.02.2014 14:07 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Bez narkozes?Vnk panem un iegriez tur lejaa? :O

Mani arī šis interesē?
12.02.2014 14:09 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Es arī pirms Mazās nākšanas pasaulē salasījos visu šausmu stāstus, jau biju noskaņojusies, ka būs elle zemes virsū utt., bet realitātē izrādījās pavisam savādāk.

Mazā piedzima 3h 40 min. pēc ūdeņu noiešanas, slimnīcā ierados jau ar 6 cm atvērumu, tikai ar muguras sāpēm.

Lieki teikt, ka biju šokā :D

Protams, tas viss izspiešanas process nebija nekāds vieglais, bet nu - es biju gatava kam trakākam :D

Uzreiz pēc dzemdībām gan staigāju, gan sēdēju, ēst gribējās kā zilonim :D
12.02.2014 14:11 |

Reitings 161
Reģ: 03.10.2013
Es arī pirms dzemdībām biju saklausījusies šausmu stāstus, un tas laikam arī ir atkarīgs no bērna lieluma.
Mana pieredze - kaut arī biju droša, ka nebļaušu jo esmu diezgan izturīga pret sāpēm. :D Līdz brīdim, kad bija jādzemdē. :) Bļāvu ar vienu sievieti duetā, man bija vienalga ko par mani padomās citi, bet īstenībā bija tā ka nevis no stiprajām sapēm bļāvu, bet bļaušana man vnk palīdzēja, dīvaini, bet kkā tā es to varu izskaidrot. Pati svēru 52kg, bērns bija 4,385kg. Bija liels, bija iekšējie plīsumi un ārējie griezumi, bet šūšanas procesā jau dzemdību sāpes bija piemirsušās, tāpēc tajā brīdī labāk gribēju dzemdēt atkal. :) Citam tas viss var iziet vispār bez piepūles un īpašām sāpēm. :)
12.02.2014 14:13 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Bez narkozes?Vnk panem un iegriez tur lejaa? :O

No šī es visvairāk baidījos, vēl pirms tam paskatījos youtubā video.. NEKAD tā nedariet :D vīrs pēc tam nāca mājās no darba un mani ieraudzīja raudošu :D

Cik pati lasīju, tad tajā procesā pat nejūt nekādu iegriešanu, jo tur jau viss tā ir notrulināts, ka tieši pati iegriešana neesot nekas ārpus kārtas sāpīgs. Protams, nezinu, cik tur tā taisnība, pati paldies Dievam nepiedzīvoju.

Draudzenei bija, pats, pats grūtākais viņai bija pēcdzemdību periods, šuve sap, nosēdēt nevar, kur nu vēl tualetes apmeklējums, teica, ka tīrākās šausmas. Pašu iegriešanu dzemdību laikā nejuta.
12.02.2014 14:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits