corneum - Es nezinu konkrēto situāciju, kāpēc atņemti bērni. Runāju par sākumā uzdoto jautājumu.
Ko domāt par valsti, kura atņēma bērnus "nezinkāpēc"? Latvijā arī atņem bērnus. Acīmredzami bija pamats to darīt, LV vīrietim arī atņēma, jo dēls bērnudārza pateica, ka tēvs spārda ar kājām, sit. Jā, bērni var pārspīlēt un izdomāt, BET vai pareizāk būtu, ja ignoretu sacīto? Iznākums var būt arī kā nesen LV ar nosisto bērnu. Nekad nevar zināt, kurs melo un visai šauri domā, ja uzdod jautājumu, kas pēc būtības nav objektīvs cilvēkam, kurš šo situāciju vērtē NO MALAS. Man tas jautājums liekas tik absurds, ka trūkst vārdu, kā lai pauž sašutumu. Piemērs. Ja būtu pamats domāt, ka mans onkulis, piemēram, ir nogalinājis cilveku un Vācija viņu ieliek cietumā, man būtu jādomā kas slikts par Vāciju?
Lielā mērā piekrītu, ka tautība nebūtu noteicošā, bet arī tur neesam veikuši pilnu analīzi, kādēļ tādi meli no viņas nāk, vai aiz viņas neslēpjas pilnīgāks aparāts, kas grib nomelnot rietumus. Mēs nezinām un ir viegli mētāties tukšiem apgalvojumiem. Kamēr 90 % satura ir pilnīgas muļķības, izraut no konteksta to, ka viņai atņēma bērnu...
Negalvoju par komentāru patiesumu, bet tik tiešām silti iesaku palasīt, ir vērtīgi. Daudz pieņēmumu izteikts, tajā skaitā, ka sieviete nav pie pilna prāta (neapstiprinu). Vienkārši vajag lasīt informāciju un to izvērtēt.
Pēdējais, ko vēlos bilst - citu valstu kultūra ir tāda, kāda ir. Arī Anglijā ir vidējam latvietim nesaprotamas tradīcijas, ka, lai bērnu izņemtu uz 2 nedēļām no skolas, lai atvestu uz LV pie radiem, jāmaksā nauda. Ka viņi īrē mājas un nav pieņemami, ka kāds guļ viesistabā. Ka ja bērns ir 2 dienas slims, nāk uz mājām sociālais darbinieks. Ar to IR jārēķinās, ja dodies uz citu valsti.
Ja rakstā minētais par atņemšanas kārtību, noteikumiem skolās, norvēģu kultūru vispār dotu kaut nelielu ticamības momentu, tad es tik krasi nerunātu. BET - vēlreiz uzsveru, kamēr mēs nezinām lietas apstākļus, neesam kompetenti izteikt kādus vispārīgus secinājumus, kur nu vel par visu valsti.