Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Biezpiena plācenis

 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Sveikas! Šorit atradu Tvnet kārdinošu recepti, paskatos sastāvdaļas un saprotu, ka viss mājās ir lai gatavotu, bet... es nesaportu kas kurā traukā man jāliek, kas tas beigu beigās ir jāmaļ kopā un kas nav. Turklāt man blenderis pa galam tāpēc nākas izlīdzēties ar mikseri. Kāda var, lūdzu, man apskaidrot prātu?

Recepte šeit: http://www.tvnet.lv/sievietem/receptes/496495-biezpiena_sacepums
07.02.2014 20:40 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tur taču viss pagatavošanas process ir aprakstīts.
Brīvdienās tieši cepu, bet es gatavoju bez burkāniem, banāniem, rozīnēm un krējuma vietā liku sviestu.
07.02.2014 20:45 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Piedod, par stulbumu- bet, piemeram, jogurtu un mannu tu liki taja pašā traukā kur banānu un burkānu(kurus neliki, saprotu, bet idejiski) un tad blenderēji?
07.02.2014 20:48 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Sorry, īsti nesapratu, kas tev nav skaidrs :D Tiešām tur taču viss ir, manuprāt, saprotami uzrakstīts. Vienā traukā burkāns + banāns samīcīts. Otrā traukā jogurts ar mannu sajaukts. Trešajā traukā olas baltums saputots. Ceturtajā traukā olas dzeltenums saputots ar cukuru, biezpienu, rozīnēm, pirmā un otrā trauka sastāvu + iecilāts trešā trauka sastāvs. To visu lej piektajā traukā - veidnē - un liek cepeškrāsnī. :D
Vispār paldies par recepti! Man arī izrādās viss nepieciešamais ir mājās. :D
07.02.2014 20:52 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu es izmantoju tikai mikseri.
Tagad precīzi recepti neatceros, bet vienā traukā saputoju tikai olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Otrā traukā visu pārējo - biezpienu, sviestu, olu dzeltenumus, cukuru, mannu, kanēli, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un ko tur vēl... Un tad saputotos baltumus iecilāju tajā masā.
07.02.2014 20:54 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Blenderi tev nevajag. To burkānu ar banānu tāpat ar dakšiņu var saspaidīt kopā. Pārējās minētās putošanas ir veicamas ar mikseri. :)
07.02.2014 20:54 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ak jēziņ, cik tur daudz netīru trauku pēc šitās receptes paliek.. :D
07.02.2014 20:54 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Ā, un es ieteiktu to burkānu nevārīt, bet drīzāk svaigu sarīvēt smalkās skaidiņās. Esmu tā cepusi un bija ļoti garšīgi. Un tas man liekas daudz sakarīgāk kā no sākuma izvārīt burkānu un pēc tam vēl to izcept. Kas tad tur vairs no tā burkāna paliek? Cita lieta, ja burkāni negaršo, bet tad jau to var vispār nelikt.
07.02.2014 20:57 |
 
Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Mana mamma parasti visu vienā trauka sajauc :D Un garšīgi un skaisti sanāķ un nav puse trauku skapja jāmazgā!
07.02.2014 20:57 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Mils paldies, meitenes :) Veliet man veiksmi, ķeros klat :)
07.02.2014 21:12 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Lai veicas! ;) Pastāsti, kā sanāca.
Es varbūt rīt pagatavošu, šodien tomēr pārāk maz biezpiena mājās.
07.02.2014 21:14 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Tātad par maniem piedzīvojumiem- viss bija lieliski. Iesaku likt mazu burkānu un lielāku banānu, citādāk burkāns nomāc garšu. Un arī par olām- tā kā sastāvā nav sodas, tad vienīgais, kas to plāceni kaut nedaudz paeļ ir olu baltumi- tos noteikti vajag vairāk, kā rakstīts. Un saputot loti loti cietas tās putas, varbūt tas palīdzēs, jo mans palika gandrīz tik pat plakans kā bija. Bet bija ļoti garšīgi, iesaku! :) Un jā-netīrie trauki bija pa visu virtuvi. Pirms tam vēl gatavoju vakariņas-burtiski pusi laiku gatavoju/pusi mazgāju traukus :D
09.02.2014 23:31 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Es arī pagatavoju vakar, bet nedaudz pārveidotu pa savam. :) Burkānu izmantoju svaigu, smalki sarīvētu, mannas vietā liku pilngraudu auzu miltus, daļu cukura liku brūno, rozīņu vietā man bija žāvētas dzērvenes, vēl pievienoju arī kanēli. Drupačas gan netaisīju. Bet principā gatavoju tā, kā rakstīts receptē. Sanāca vienkārši fantastiski garšīgs. Šorīt brokastīs apēdu pēdējo gabaliņu - arī otrā dienā pavisam auksts bija supergards. Pavisam noteikti drīzumā pagatavošu atkal. Ātri, vienkārši, garšīgi, veselīgi. :)
09.02.2014 23:41 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Ā, un taisīju šāda tipa veidnē, tāpēc man viņš sanāca diezgan pabiezs. Nu viss bija vienkārši ideāli. :) Nākamreiz vienīgi varbūt pielikšu arī kardamonu. Šoreiz piemirsās.
09.02.2014 23:43 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
ja, es ari liki dzērvenes nevis rozīnes. Noteikti ka tadu var pagatavot ari vienkarsak, bet bija loti gardi :)
09.02.2014 23:45 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Tu taisīji arī tās drupačas?
09.02.2014 23:47 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man loti garso biezpiena placeniisi ,vai pankuucinas,kuras ir viegli izcepamas un nav loti daudz tauku,cukura ieksaa!Siis izskataas tik gardas:)
10.02.2014 20:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits