Kāds pamatojums tam, ka Tev pēkšņi vajag lielāku algu? Tikai tas, ka esi tur 3 gadus?
Es jau 2011.gadā prasīju tos 500-600 latus. Bet ir jau 2014.gads un joprojām esmu uz 550 latiem (nu tagad jau eiro). Protams, viss taču ir kļuvis dārgāks utt, es vairs nevaru izdzīvot ar šo algu
Sākumā centies noteikt, vai pastāv objektīvi iemesli tavas algas apjoma pārskatīšanai. Un ko uzskatīt par objektīviem iemesliem?
Kā uzsver darba tirgus eksperti, ir divi pamatoti iemesli, kāpēc var lūgt palielināt algu. Pirmais - "pienākumu loka paplašināšanās" un "darba apjoma palielināšanās". Ja tava situācija atbilst šiem argumentiem, tev ir labas izredzes saņemt lielāku algu.
Trešais, bet samērā strīdīgais, iemesls varētu būt "ievērojama kvalifikācijas paaugstināšanās".
Protams, tas, ka esi apguvusi jaunas zināšanas un prasmes, tevi raksturo kā nopietnu un mērķtiecīgu darbinieci. Bet, ja tu izmanto jaunās zināšanas to pašu veco darba pienākumu veikšanai, tavai priekšniecībai tas varētu nebūt pietiekams arguments algas paaugstināšanai.
Ceturtais iemesls, kas minēts jau sākumā, "pašreizējo ienākumu ievērojama neatbilstība vidējiem rādītājiem darba tirgū" darba devējā varētu nerast atsaucību. Kad parakstīji darba līgumu, tu taču piekriti šādai algai, vai ne?