Raudošs bērns kaimiņos

Reitings 479
Reģ: 29.01.2009
Ierakstiju jau beztēmā, bet ceru,ka šeit būs lielāka atsaucība :)
Tiešām , vajadzīgs Jūsu viedoklis. Esmu pārvākusies uz jaunu dzīvesvietu un man kaimiņos(guļamistabai aiz sienas) dzīvo bērns.Domāju,ka kādi 3, 4 gadi puisītim.(vismaz tā izklausās) Lieta tāda,ka tas bērns regulāri raud. Šonakt piem. 3jos naktī nezināju kur likties, tāda sajūta,ka māte vai nu brutāli viņu ignorē vai vienkārši nav mājās. Sākas ar parastu raudāšānu, kas pārvēršās kliegšanā un beigās jau bērnam trūkst elpas no asarām un kliegšanas un beigās, viņš vienkārši bezspēkā aizmieg..vismaz tā izklausās... Ko viņa dara 3jos naktī?! Ka nepieiet pie vi'ņa. Sestdien 9.os no rīta tur bija tāds skandāls,ka gribējās to mazo bērnu savākt pie sevis samīļot un nomierināt,lai raudāšana, kas jau bija pārgājusi bļaušanā pārstātos. Bet māte uz viņu histēriski bļauj. Kā ar tādiem cilvēkiem runāt? Varbūt kādai ir bijusi līdzīga situācija un ir kāda pieredze? Lūdzu padalaties un paldies jau iepriekšs.:)
Man tik ļoooti patīk bērni', bet nu..saprotu, ka ir asaras un puņķi, bet tāda sajūta,ka viņai vispār vienalga...
06.02.2014 12:44 |

Reitings 479
visu nakti tā nav viena nakts, kā iepriekšs teicu, man tikai nedēļa, iepriekšējai meitenei arī kāds laiks... Un es strādāju no agra rīta līdz vēlam vakaram, nav pagaidām laika aiziet!
06.02.2014 13:23 |

Reitings 5625
Man patīk Kubiete :)
06.02.2014 13:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Neizskatās, ka esi pa naktīm sēdējusi ar maziem bērniem.+

Es to pašu pamaniju momentā. :) Teikt var nez ko ,bet lasot redzam ka nav pieredzes ar berniem.
06.02.2014 13:24 |

Reitings 27552
visu nakti tā nav viena nakts, kā iepriekšs teicu, man tikai nedēļa, iepriekšējai meitenei arī kāds laiks... Un es strādāju no agra rīta līdz vēlam vakaram, nav pagaidām laika aiziet!
Tu tagad esi darbā? Un saki ka strada bez brivdienām vispār? Ka zini ka kliedz pa dienu, un sestdien ko negaji runat uzreiz?
06.02.2014 13:25 |

Reitings 27552
Man patīk Kubiete
Paldies:)
06.02.2014 13:26 |

Reitings 479
Sany, man brālis bija tāds bērns,kurš raudāja non stop. Ja aizmiga tad tā bija svētlaime.. Vai tad nav tā,ka ja bērnu paņem uz rokām vai sev blakus, tad raudāšanas tembrs un stils nedaudz pamainās? Pēc maniem novērojumiem jā, taču šajā gadijumā viss paliek tikai trakāk, tas liek secināt(jā, ie'pējams maldīgi) ka bērns tiek ignorēts..
06.02.2014 13:27 |

Reitings 8272
visu nakti tā nav viena nakts, kā iepriekšs teicu, man tikai nedēļa, iepriekšējai meitenei arī kāds laiks...

Nu bet normāli. Es zinu daudzus gadījumus, kad bērni līdz kādam vecumam raud katru nakti, jo iepriekš pieraduši pie mammas klātbūtnes, paši nevar aizmigt utt, viņiem pa nakti vajag paēst, padzert vai vnk nezinu ko. Reti kuri bērni tādā vecumā pa nakti vispār nepamožās un pat neiečīkstas.
06.02.2014 13:28 |

Reitings 8272
Vai tad nav tā,ka ja bērnu paņem uz rokām vai sev blakus, tad raudāšanas tembrs un stils nedaudz pamainās?

Es personīgi esmu redzējusi, kur gan nedaudz mazāks bērniņš, kad viņu paņēma rokās, viņš vēl vairāk sāka bļaut. Ja pareizi atceros, viņam kkas sāpēja un pēc tam apslima. Bet abi vecāki pusi dienas nēsāja uz rokām un mazais bļāva vnk vājprātā un tu vari kaut uz galvas stāvēt, kamēr nezini, kas viņam kaiš.
06.02.2014 13:30 |

Reitings 8272
Bet ar katru bērniņu tas viss noteikti ir savādāk. Tas, ka māte auro uz bērnu caurām dienām, nav normāli. Naktī, iespējams, viņa piedomā par to, lai nebļautu, jo pa dienu taču drīkst trokšņot (pēc viņas domām)...
Es mēģinātu iet runāt bez pārmetumiem, kāpēc bērns visu laiku raud.
Ja, es būtu tā bērna māte, es turpinātu sarunu normāli un paskaidrotu. Ja pie manis nāktu ar pārmetumiem un skandāliem - trauku lupata garantēta.
06.02.2014 13:33 |

Reitings 27552
Es reiz vienam nervozam kaiminu tantukam teicu, priecaties vajag ka musu kaiminu mazais blauj šad tad, nevis kluse vienmer. Tad tas nebutu normali. Tie ir berni!!!!! Un berniem , tapat ka suņiem aks rej muti nevar aizvert pec katra kaiminu luguma. Tak aizej runa ar to mammu, neko citu te mes nevaresim tev ieteikt reali. Ko negaji tai sestdiena? Bet gaidiji šo ceturtdienu lai te ierakstitu? Momenta ietu un runatu ja man traucetu. Bet es zinu ka dzivoju daudzdzivoklu maja, un rekinos ka klusums ka dzila meza nebus. Man vispar maz kas trauce, un pec darba ( pat ja mans kaimins buņģieris spele momentā aizmiegu. Bet jāāa, nestraaju pie datora lidz velaj naktij, un nevaru darba laika tuset cosmo:D
06.02.2014 13:33 |

Reitings 27552
Ja pareizi atceros, viņam kkas sāpēja un pēc tam apslima. Bet abi vecāki pusi dienas nēsāja uz rokām un mazais bļāva vnk vājprātā un tu vari kaut uz galvas stāvēt, kamēr nezini, kas viņam kaiš.
+++ Nu autorei nav pieredzes ar berniem.
06.02.2014 13:34 |

Reitings 27552
Es mēģinātu iet runāt bez pārmetumiem, kāpēc bērns visu laiku raud.
Ja, es būtu tā bērna māte, es turpinātu sarunu normāli un paskaidrotu. Ja pie manis nāktu ar pārmetumiem un skandāliem - trauku lupata garantēta.
+
06.02.2014 13:35 |

Reitings 273
Reģ: 26.08.2013
Bērna kliegšana nepārtraukti nav un nevar būt normāla parādība. Tur ne zobs ,ne ausis būs vainīgas, jo tad normāli vecāki izsauc ātro palīdzību. Vai nu bērniņš ir ar kādu hronisku kaiti, vei vecāki pie vainas. Bet to kas tur iekšā notiek nevar zināt kamēr tiek nenoskaidrota situācija. Ja ir tik traki, kā Tu raksti tad, Tu atradīsi laiku, lai noskaidrotu situāciju.
06.02.2014 13:35 |

Reitings 27552
ja butu TRAKI, ietu jau tai sestdiena runat, nevis gandriz nedelu gaida un tad tik cosmo runaa par to.
06.02.2014 13:36 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
esmu izaudzinājusi no zīdaiņa vecumam līdz skolai pietiekami daudz bērnus
??? Cik tad tev gadu? 60? Cik bērnus esi dzemdējusi? Brāļu un māsu pieskatīšana neskaitās, jo bērnus vispār audzina vecāki.

Ja tu uzskati, ka aiz sienas notiek vardarbība, tad ir jāzvana policijai un Bāriņtiesai, nevis jāraksta cosmo. Stulbie latvieši. Arī tā tav iepriekšējā īrniece ir gana pasulba, ja visu laiku cietusies, bet neko nav darījusi.

Un es strādāju no agra rīta līdz vēlam vakaram, nav pagaidām laika aiziet!
nemuldi. Piezvanīšana pie durvīm un pajautāšana neparas vairāk par minūti. To var izdarīt, nākot no vai ejot uz darbu. Atrunas.

Vispār esmu ievērojusi, ka visas te Cosmo lielās problēmu risinātājas, šausminās par visādām nejēdzībām, utt., bet, kad kaut kas reāli jādara, tā čušš vien ir. Šī ir viena no tām.
06.02.2014 13:38 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Neesmu auklējusi bērnus, bet es nepiekrītu Kubietes domu gājieniem. Tas NAV normāli, ka bērniņš nakts vidū kviec (raud), itkā viņu dzīvu graizītu!! Un mātei pofig, neko nedara lietas labā (sākot jau ar runāšanos ar bērnu, nomierināšanu, gaismas ieslēgšanu, lai jūtas drošāk, beidzot jau ar ārstēšanu un problēmas risināšanau - kāpēc tad tik bieži raud tik nežēlīgi??)
varbūt māte ir no tām cūkām, kas blakus bērnam dr*žas ar piedzērušiem večiem un bērnam jau morālā domāšana 'nobeigusies'.. :( man pirmās asociācijas, izlasot autores aprakstu par šo ģimenīti..
Dažos gadījumos būtu labāk, lai bērns tiek atņemts un lai dzīvo bērnunamā, nekā pie nejēdzīgas, vienaldzīgas mātes. Piezvani kaut kādam bērnu sos dienestam, izstāsti un pajautā, ko darīt. Vai arī, kad būs brīvdiena, piezvani pie durvīm un pārmij dažus vārdus ar māti. Vismaz uzzināsi, "s kem imeješ ģelo"..
06.02.2014 13:38 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
pārāk skarbi, nesmuki uzrakstīju.. Bet nu tāda man tā iztēle. Esmu pret vardarbību un bērnu mocīšanu!
06.02.2014 13:41 |

Reitings 8272
Tas NAV normāli, ka bērniņš nakts vidū kviec (raud), itkā viņu dzīvu graizītu!! Un mātei pofig, neko nedara lietas labā (sākot jau ar runāšanos ar bērnu, nomierināšanu, gaismas ieslēgšanu, lai jūtas drošāk, beidzot jau ar ārstēšanu un problēmas risināšanau - kāpēc tad tik bieži raud tik nežēlīgi??)

Ja bērns raud katru nakti nepātraukti, normāli tas nav, bet tas nenozīmē, ka māte neko nedara lietas labā.
Diez vai, ka blakus esošais kaimiņš zinās, vai māte ir ieslēgusi gaismu istabā (es jau nu neietu laukā skatīties, vai kaimiņš ir gaismu ieslēdzis, jo viņa bērns raud), klusiņām bērnu mierina vai cenšas atrast, kas bērnam kait.
06.02.2014 13:42 |

Reitings 27552
, lai jūtas drošāk, beidzot jau ar ārstēšanu un problēmas risināšanau - kāpēc tad tik bieži raud tik nežēlīgi??)
varbūt māte ir no tām cūkām, kas blakus bērnam dr*žas ar piedzērušiem večiem un bērnam jau morālā domāšana 'nobeigusies'.. man pirmās asociācijas, izlasot autores aprakstu par šo ģimenīti..
Tāda garā driz secinas ka kaiminiene ir narkomane un slepkava:D Man aks taeds pat prata nenaktu, bet katarm dzives pieredze ir citadaka, un katsr izdara secianjumus vaodties pec personiags pieredzes. MAna nav tik skumja.
06.02.2014 13:43 |

Reitings 27552
Te varam lasit ko kaimini dazi izsecina ja jums piemeram ir nervozs berns, slims vai hiperaktivs. :D :D :D
06.02.2014 13:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits