Nav ne jausmas, kas ar mani notiek

Reitings 30
Reģ: 21.12.2013
Labvakar, foruma meitenes!

Diemžēl, vēršos pie jums ar savu sāpīti.

Lieta tāda, ka nu jau aptuveni 10 mēnešus mani pārņēmis sekojošais:

1. Nejūtīgums.

Ja dzīvē notiek kas labs un pozitīvs, neizjūtu absolūti nekādas emocijas. Ja notiek kas slikts - izjūtu, taču virspusīgi.
Lielākoties pārņem sajūta, ka... nejūtu pilnīgi neko. Citi var smieties, raudāt, smaidīt - man pilnīga vienaldzība. Pirms tam allaž biju līdzjūtīgs, pozitīvi noskaņots cilvēks.

2. Grūti koncentrēties, klausīties.

Principā vienmēr ar dzirdi viss ir bijis vislabākajā kārtībā, bet tagad, klausoties citu cilvēku runātajā, ļoti grūti uztvert, ko man saka. Viss šķietami saplūst vienā "putrā", vārdi šķiet neskaidri, liekas, ka pārlieku klusi tiek runāts, u.tml.

3. Nogurdina garas sarunas, dialogi.

4. Brīžiem liekas, ka jūku prātā - sākot ar jau minētajām grūtībām klausīties cilvēku sacītajā, līdz pat tādam kā apjukumam, neziņai... Un tā 24/7. Vienmēr liekas, ka citi visu saprot, citiem ir dzīves pieredze, bet man - nulle. Tas tiešām apgrūtina.

Ziemas depresija tā nav, jo sākās jau pagājušā gada martā. Turklāt, parasti šādi notiek pie lieliem stresiem vai slodzes - manā gadījumā nekas tāds nav bijis. Pilnīgi nekas. Jā, ir slodze, taču tik pat liela, kā vairumam (darbs no 9 - 17).

Ko vēlos no jums? Padomu, uzmundrinājumu, mierinājumu... jebko, kas palīdzētu saprast, as ar mani notiek.

Saprotu, ka COSMO nav tas, kas izārstēs, bet varbūt kādai ir pieredze ar līdzīgām sajūtām un varētu būt nojausma, kā sākt to risināt. Man tā ir nopietna problēma, kas traucē dzīvot, tāpēc lūdzu iztiksim bez zobgalībām.

Godīgi sakot, esmu pat gatava dzert zāles, lai tik nebūtu jājūtas tā, kā tagad! :(
03.02.2014 20:21 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Man arī ir tieši tāpat, tikai sākās tas viss man jau ļoti agri. Pie tā es vainoju savu mammu.. jo, viņa ar savām negācijām vienmēr nospieda manu prieku..vienmēr. Viņa nekad nespēja uztvert normāli to, ko es viņai saku, bija visādi pārpratumi un tādas lietas, tāpēc ar laiku es noslēdzos, neko nestāstīju, neklausījos, ko man teica, jo tas viss man asociējās ar kliegšanu, dusmām, iebildumiem un visu ko citu...
Būtībā mans skaidrojums man ir tāds, ka es notrulinājos un noslēdzos, lai nepiesārņotu sevi ar negatīvismu un dusmām. Es laižu tās sev pāri nevis cauri.
03.02.2014 23:01 |

10 gadi
Reitings 590
Reģ: 24.11.2012
Šī nav psihiatra un neirologa kompetence ne tik!! No neiroloģiskām sūdzībām tur ne smakas :) Dodies pie psihoterapeita, vai ja negribi pie ārstiem, var mēģināt atrast labu psihologu :)
03.02.2014 23:03 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
Būtībā mans skaidrojums man ir tāds, ka es notrulinājos un noslēdzos, lai nepiesārņotu sevi ar negatīvismu un dusmām. Es laižu tās sev pāri nevis cauri. +
03.02.2014 23:04 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Saklausu kaut ko no sevis. Vienaldzība. Nulle emociju. Jā, tāda es esmu. Un man liekās, ka paliek arvien trakāk man. :( nezinu, ko darīt.
03.02.2014 23:05 |

Reitings 30
Cik cilvēku, tik viedokļu. Paldies visām par iesaistīšanos un ieteikumiem!

Drīzumā došos pie ģ/ā un centīšos izskaidrot viņai lietas būtību, kā arī palūgšu vairākus norīkojumus - gan neirologam, gan psihiatram. Vienmēr jau var arī noraustīties un neaiziet, bet vismaz nosūtījumi būs uz rokas un reāli lietas ies uz priekšu.

Viens gan skaidrs, mani tas nospiež un traucē, līdz ar to nekāda dižā ''sadzīvošana'' ar šo problēmu nešķiet iespējama.

InsideMetropol, tev tūlīt pienāks vēstule :)
03.02.2014 23:11 |

Reitings 243
Reģ: 02.12.2013
Domāju, ka uzreiz pie psihiatra nevajag skriet. Iesakumā psihologs vai psihoterapeits. Un tad jau skatītos pati.
03.02.2014 23:18 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Inside Metropol, sajūta tāda,ka tu būtu rakstījusi manā vietā.Vārds vārdā.
Pirms gadiem diviem man tieši tādas problēmas, sevišķi, nejūtīgums.
03.02.2014 23:22 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
Esmu egoiste un arii ar to lepojos, jo nemeedzu piemeeslot savu galvu ar taadaam probleemaam un lietaam, par kuraam negribu zinaat.

labs attaisnojums tam visam hehe :D
03.02.2014 23:22 |

Reitings 32
Reģ: 29.09.2013
Es arī teiktu, ka izklausās pēc iepriekš jau pieminētās Veģetatīvās distonijas ;)
Pati arī savā dzīvē daudz esmu no tās cietusi, šajā ziņā man palīdzēja neirologs, optimisms, ticība un interesanti notikumi dzīvē :)
Ticu, ka arī Tu spēsi to pieņemt sevī un tikt ar to galā :)
03.02.2014 23:25 |

10 gadi
Reitings 590
Reģ: 24.11.2012
No neirologa tev tur pilnīgi nekāda jēga nebūs, pa velti vizītei naudu izšķiedīsi, labākajā gadījumā izrakstīs tev vitamīnus un tie tāpat neko nedos :)

Un psihiatrs nodarbojas ar nopietnu psihisku saslimšanu, tādu kā šizofrēnijas veidi, psihoaktīvu vielu izraisīti traucējumi, garīgās atpalicības u.c, tevi viņš tāpat nopietni neņems :)
03.02.2014 23:26 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kopsh kura laika nejuutiigums ir probleema? Skatoties uz cosmo daamu videejaam probleemaam, es visu laiku pateicos maatei Dabai par to, ka man nepiemiit paaraak liels juutiigums un liidz ar to atkriit tonnaam visaadu probleemu, kaa arii sadziivee ar citiem man ir vieglaak. Ir vieglaak dziivot, ja ir diezgan liela vienaldziiba uz daudzaam lietaam. Vismaz manu dienu nesabojaa sabraukts kakjis vai sapliisusi miiljaakaa kruuziite.
03.02.2014 23:27 |

Reitings 30
Krista, tā ir problēma, ja, piemēram, tavā dzīvē notiek kas patiešām lielisks, kāds liels sasniegums vai uzslava, tomēr nespēj to sajust, izbaudīt. Tas pats arī, ja ,piemēram, notiek kāda nelaime - nejūtu praktiski neko.
03.02.2014 23:29 |

Reitings 203
Reģ: 31.01.2014
http://www.youtube.com/watch?v=II96QkZaz1E

patiesība par psihiatrijas nozari!
03.02.2014 23:30 |

Reitings 164
Reģ: 18.03.2009
Kā jūs visas ziniet, ka pie ārsta nav jāiet? Kā jūs ziniet, ka meitenei viss ok, stāsta tikai blēņas, jo, redz, visas nabadzītes tā jūtoties, tā jau norma. Sajūtām taču ir dažādas intensitātes! Primitīvā līmenī apgūstot psihiatriju, skaidrs, ka šādām sajūtām nav jābūt. Vismaz ne ilgstoši. Iesaku Tev pastāstīt šo visu psihiatram, viņš ar profesionālu "aci" pateiks, kas un kā.
03.02.2014 23:31 |

Reitings 164
Reģ: 18.03.2009
Acīmredzot Cosmo dāmas izrādās ir ne tikai tik attiecību perfektas pārzinātājas, ka zina, kad obligāti jāšķiras, bet pieprot sniegt arī medicīniskas konsultācijas sākot ar psihiatriju, beidzot ar ķirurģiju.
03.02.2014 23:33 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
krista, man,piemēram, tas viss bija daudz savādāk. Štrunts,ja tās tikai būtu tādas, tavas minētās lietas. Tas mani reāli grauza no iekšienes. Es nespēju ne raudāt, ne smieties, ne smaidīt.Un tad,kad es to apzinājos un sapratu,ka kaut kas nav kā vajag, tad kļuva vēl smagāk.
Man negribējās nekur iet,neko darīt.Es varēju dienām pavadīt zem segas slīgstot debīlās domās.
Es negribu šeit neko daudz rakstīt, kur vēl izplūst detaļās,bet bija smagi un briesmīgi.
03.02.2014 23:33 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja tam visam klaat ir negribeeshana neko dariit, tad jaa, tas maina situaaciju. Bet ja ir vienkaarshi vienaldziiba, tad taa arii var buut rakstura ieziime.
Primitīvā līmenī apgūstot psihiatriju, skaidrs, ka šādām sajūtām nav jābūt.

Vispaar viss ir saliidzinoshi relatiivs. Primitiivaa liimenii tiek iedaliits normaals, nenormaals, bet dziljaak ejot, atklaajaas ka ne viss ir novirze no normas. Ja cilveeks speej normaali funkcioneet sabiedriibaa, komuniceet un straadaat, justies sociaali piederiigs, tad tur psihiatram visticamaak, dariit nav ko.
03.02.2014 23:52 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-+++
Es ieteiktu pakonsulteeties ar speciaalistu.
04.02.2014 02:04 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
piena sēne? cista?
04.02.2014 02:22 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Labi atceros, ka kādu laiku agrā jaunībā šādi jutos. Tad vienkārši sapratu, ka vēlos to visu.. izjust īstu prieku,īstas bēdas, īstas dusmas, izlādēties, bļaut, raudāt, smieties kā histēriķei un viss. Nolēmu un pieliku punktu un palēnām sāku to visu atkal izjust. Jo neesmu (un arī Tu neesi, cik saprotu) dzimusi ar šādu emociju deficītu, vienkārši šobrīd nelietotas emocijas.
Bet Tev pašai, kā izskatās, neizdodas to mainīt, tad tiešām ieteiktu psihoterapeitu vai psihologu. Lai neirologi un psihiatri atpūšas, nevajag jaunai meitenei zāles, lai varētu smieties vai raudāt. vismaz sākumā ne, pamēģini ar vieglākajiem variantiem. ;)
04.02.2014 02:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits