Kursa darbs

Reitings 9
Reģ: 02.02.2014
Sveikas :)
Pašlaik man ir jāraksta savs pirmais kursa darbs, metodiskos materiālus esmu skatījusies, bet tik un tā es nesaprotu, kā es varu rakstīt to darbu.

Piemēram, ja mans darbs ir par likumu piemērošanu attiecīgās situācijās, tad es varu darbu balstīt pārsvarā no izvilkumiem no likuma (ieliekot atsauces) un minimāli kaut ko no sevis?

Un, ja es izlasu likumu un "atstāstu ar saviem vārdiem" to darbā, tad ir jāliek atsauces?
02.02.2014 20:25 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Karīna,domāju, ka ar to tika domāts, kad būs ko parādīt, man šādu tekstu rakstīja darba vadītājs tādā interpretācijā, es rakstīju, sūtīju, viņš lasīja, laboja, kometēja, piemetināja savas domas. Tavā vietā neviens neko nerakstīs un nelūgs, lai nes darbu šurp. Kurā skolā mācies?

Pievakare, es jau sapratu kāda Tu esi, iesaku manis rakstīto nekomentēt.

Karīna, darbam ir jābūt saturīgi neatkarīgi no tā kurš darbs tas ir, komisijai var būt pilnīgi vienalaga un vērtējumi top no satura un kā aizstāvēji darbu + - kā aizstāvēja citi, tas pevelk vai nu uz leju mazliet vai uz augšu.
03.02.2014 01:00 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Konstitucionālo tiesību veidošanās 18.gs.

Daudzi man pazīstamie rakstīja pa gabaliņiem (kaut kādām apakšpunktiem) un tad tos uzreiz atrādīja. Attieksme daudziem bija tāda pati, kā tavam darba vadītājam - "raksti, kad būs gatavs, tad atrādi." Man bija plānots, ka pabeidzu vienu (teorijas) daļu un atrādu, pēc tam rakstu otru (pētījuma) un atrādu, bet beigās viss izvērtās tā, ka atrādīju jau gatavu darbu. Principā viss atkarīgs no tā, ko sarunā ar darba vadītāju, tāpēc veiksmi tev šajā ziņā. :)
03.02.2014 01:03 |

Reitings 6407
saturīgi rakstītam :)
03.02.2014 01:03 |

Reitings 9
Reģ: 02.02.2014
LLU. ehh, tas nozīmē, ka esmu novilcinājusi laiku, principā no darba nekā nav (kā jau varējāt nojaust, ja jau par atsauksmēm prasīju). pliku teoriju ar nav jēgas atrādīt vai ne?
03.02.2014 01:09 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
dažas idejas, ko tur varētu pētīt:
*likumu vēsturiskās redakcijas (pieejams likumi.lv), piem., kāda ir problemātika, kāpēc kas mainījies
*vari skatīties Saeimas stenogrammmas, kādi tur viedokļi, to vari visu analizēt, izdarīt secinājumus
*tiesu prakse/piemērošanas problēmas
*IIN un otra nodokļa piemērošana rezidentiem, ārvalstu uzņēmumiem, privātpersonām, tur ir daudz pētāmu problēmu
lasi zinātnisko literatūru par to, Jurista vārdu utt.

(viedoklis no drauga - topošā jurista)
03.02.2014 02:08 |

Reitings 6407
Nu, teorijas daļa tā vai tā jāraksta, ja izsitīs praktisko no savas teorijas daļas, tad turpini, ja, nē, tad, nē.

Labs tonis ir izteikt savas domas par citātiem ko izmanto, salīdzināt vairāku cilvēku viedokli par konkrēto jautājumu, izteikt savu par konkrēto jautājumu.
LLU ar jābūt saviem met. nolikumiem.Man tur pazīstami mācās, ja pati neatradīsi paprasīšu, kur meklēt. ;)
03.02.2014 07:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits