Kādi vispār ir padomi, esot Ēģiptē:
1. Ēdiens- viesnīcās zviedru galdis, bija ļoti gardi, noēdos gan pa riktīgo :D Pusdienas, brokastis, vakariņas- viss iekļauts. Pat šķiet, ka ārpus viesnīcas ēdu tikai Kairā, un pat tad mums viesnīca deva līdzi ēdamo.
2. Apskates objekti/ekskursijas-NOTEIKTI Kaira un piramīdas. Vēl biju ar kvadriem braukāt pa tuksnesi, riktīgi forši bija un pie beduīniem. Tur varēja ar kamieļiem jāt. Nu tā. Man patika.
3. Atpūta ārpus viesnīcas - Noteikti sargi somu. Labāk pilnīgi vienai nekur neiet :) Nu, man vismaz bija diezgan bail kaut kur iet vienai, noteikti gāju ar draudzeni tikai.
4. Drošība- ja nestrīdas ar ēģiptiešiem, ir ok :D Nevajag baigi ar viņiem ielaisties :D Precēties labāk arī nevajag, ja bildina :D Pase, dokumenti, lielākā nauda palika paslēpta viesnīcas numuriņā, nestaipīju visu laiku līdzi.
5. Iepirkšanās- cik atceros, tad tur bija iepirkšanās ieliņas, uz kurām gājām, tur bija riktīgi forši, man ļoti patika! Tikai viņas laikam pārsvarā strādāja vakaros, bet nu man ļoti patika tur :)
6. Ko izmēģināt obligāti? Hmmm... Nebija nekas tāds ārkārtējs, ko tur izmēģināju :) Papeldēties jūrā bija forši (pie mūsu viesnīcas bija lieli bruņurupuči, kas arī tur peldēja. Viņu saldumi arī negaršo, tāpēc tos nemēģināju :D
7. No kā jāuzmanās? - Tie paši ēģiptieši. Nu ir ļoti normāli vīriešu, bet ir arī galīgi crazy varianti... Nevajag vienai klīst vakaros pa pilsētu :) Ak jā! Un vienreiz iekāpām taksī, kurš solīja pa 2$ aizvest līdz centram. Kad kāpām ārā, iedevām divīti, šis sāka bļaut, ka no katra. Nu tāds reāli dusmīgs palika. Tad gan samaksājām un aizgājām... Kaulēties arī ir riktīgi forši, tikai nevajag arī aizrauties, arī var sadusmoties :)
Lai jauks ceļojums! Savu nekad neaizmirsīšu :)