Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Meklējos!

 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Esmu parīti recepšu pamēģinājusi, bet neviena īsti nederēja, tāpēc varbūt kāda ir personīgi ir mēģinājusi un var ieteikt:

1)Recepti mafiniem, lai tie būtu mīksti, gaisīgi un galvenais - smuki piepūtušies?

2)Recepti biezajām vafelēm, jo tā, kura ir internetā atrodama, man galīgi neiet pie sirds!?



31.01.2014 13:08 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es taisu pēc šīs:

2 tases sijatu miltu
0.5 tases augu eļļas
2 olas
1 tase piena vai paniņu
4 tējkarotes cepama pulvera
0.5 tases cukura vai 0.5 tējk. sāls (ja sāļie mafini)

Miltu sijāšana piedod pufīgumu mafiniem

sajauc sausās un slapjās sastavdaļas atsevišķi, tad sajauc kopā. Maisa sajaukšanas procesa iespējami maz.

cep 200 grādos 20 min


Es cepu sāļos mafinus pēc šīs receptes, no kukurūzas miltiem (var nopirkt supernetto) un kefīra, iekšā iemetu pāris sagrieztu olīv(j)u. Man personīgi garšo. Uzpūšas diezgan sirsnīgi parasti. Bet nu pareizi jau meitenes saka, pēc vienas receptes dažādam cepējām sanāk radikāli atšķirīgs rezultāts :)

Bilde nav mana, bet izskatas manejie ta (un āra rēgojas melna olīve)
31.01.2014 15:55 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
misshine, tieši, tāpēc, lai viņas nav trauslas liek vairāk sviesta vai margarīna. ;) Tad viņas tādas gaļīgākas. ;)

Man ir tāda vefeļupanna:




31.01.2014 15:50 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nu jau varu saukt sevi par rūdītu našķu cepēju :D Mēģinātas daudz receptes, bet šie melleņu mafini, manuprāt, ir visvisvisforsākie:

http://kikasvirtuve.blogspot.se/2011/12/dzeka-hansena-mellenu-un-sokolades.html
31.01.2014 15:45 |
 
Reitings 80
Reģ: 12.01.2014
tikko izlasīju, ka nebija tas ko gaidīji par manis ieteikto :(

drauga māsai arī viņi nesanāk, nezinu kāpēc... bet šie no visiem mafiniem (esmu meiģinājuši ļoti daudz receptes) ir sanākuši vislabākie
31.01.2014 15:38 |
 
Reitings 80
Reģ: 12.01.2014
ŠITIE IR ĻOTI LABI!!!! MMMMM - vienmēr saņemu komplimentus par tiem
man dzīvē sanāk tādi riktīgi piepūtušies, nekā tajās bildēs - bet lai uzpūstos - vajag sodu un tā tur ir
un tur ir skābais krējums, kas citās receptēs nav

galvenais nepiededzini - es cepu ne vairāk kā 15-16 min - silikona formiņās, bet labi sanaks arī papīra

http://silva.prieksgatavot.lv/sokolades-mafini/
31.01.2014 15:35 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Bet... es ciest nevaru kad kēksus cep tajos papīra groziņos, jo kad viņus ēd tad bezmaz nākas ēst ar visu papīru, jo tas salīp kopā ar mīklu.


Tu vienkārši nemāki ēst. :D

Un otrais kreņķis - ar ko mufins atšķiras no kēksa? Un kāpēc kēksiņus saukā par mufiniem?


Iegūglē.
31.01.2014 15:35 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
atklāti sakot, es mafiniem izmatoju jau gatavos maisījumu,diez gan labi un garšīgi sanāk.


Tas nav tas. Nav liela māksla pieliek maisījumam ūdeni vai eļļu, tas jau būtu tikai ķeksīša pēc - kādam vajadzēja, nu i izcepu, bet es gribu tā smuki un no sirds, priekš sevis, mīļās, tak. :D
31.01.2014 15:34 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Pāldies winglet! Būs man brīvdienās šokolādes mafini ar dzērvenēm! :)

Es tieši arī uzmetu aci uz nelatviešu lapām. :)
31.01.2014 15:33 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
atklāti sakot, es mafiniem izmatoju jau gatavos maisījumu,diez gan labi un garšīgi sanāk. ;)
31.01.2014 15:29 |
 
Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
@ misshine

pārbaudītas receptes:

muffini dievīgi:)

http://lienegatavo.wordpress.com/category/mafini/
31.01.2014 15:28 |
 
Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Es nezinu vai šajā diskusijā iederēsies mans komentārs. Bet... es ciest nevaru kad kēksus cep tajos papīra groziņos, jo kad viņus ēd tad bezmaz nākas ēst ar visu papīru, jo tas salīp kopā ar mīklu.

Un otrais kreņķis - ar ko mufins atšķiras no kēksa? Un kāpēc kēksiņus saukā par mufiniem?
31.01.2014 15:28 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Paldies S80 !

tieši gribēju rakstīt lai kāda ieliek labu plāno vafeļu recepti. :)

kādas jums ir vafeļu pannas?
31.01.2014 15:26 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
- Laikam vienkārši par gaumi nestrīdas, jo esmu taisīju pēc tās receptes un nebija īsti tas, ko gaidīju. :D

S80 - Man jau liekas, ka parastā mīkla beļģu vafelēm galīgi nebūs, jo plānās ir trauslas un cietas, bet beļģu ir mīkstas + taisot vaļā vafeļu pannu, pārplīsīs uz pusēm. :)

Paldies, meitenes par ieteikumiem, bet nekas cits neatliks kā turpināt vien eksperimentēt. :)
31.01.2014 15:22 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Mīkla plānajām vafelēm:

200g sviesta vai margarīna,
1 glāze cukura,
1 glāze miltu,
4 vai 5 olas,
500ml ūdens

Pagatavošana:

Izkausē margarīnu(vai sviestu). Pievieno tam cukuru, pēc tam miltus. Vēlāk iemaisa olas(pa vienai).Tad pielej ūdeni, lai mīkla būtu šķidra. Ja gribi biezās vafeles margarīnu vai sviestu vairāk un ūdeni mazāk, vēl miltus vairāk var piešaut. Maisai jābūt biezākai. ;)

Vēl ir variants veikala mīkla (Dobeles Dzirnavnieks), tur vajag vairāk margarīnu vai sviestu kā manā receptē un mazāk ūdens.

Es mīlu taisīt plānās. :)


PS. Galīgi pie bada laikiem var pielikt arī eļļu klāt. ;)
31.01.2014 15:17 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Aizvakar taisīju maffinus pēc šīs receptes, sanāca superīgi..

Te vienkārši, bet arī ļoti labi.
31.01.2014 15:15 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Es ar keksiem nomocijos,vienu normālu cepot ne mazos,nu nekādīgi nesanàca pēc interneta receptēm,kamēr metu mieru uz kàdu laiku :D pieļauju ka mufini ir līdzīgi....
31.01.2014 15:10 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Šeit ir recepte ķirbju pudiņa mafiniem, kuri ir pamatīgi mīksti un sulīgi (pudiņaini) un garšīgi. Recepte gan nav mana, bet es padalos...

Recepti skaties ŠEIT http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/kirbja-pudina-keksi-256708/
31.01.2014 15:06 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
man ir pārbaudīta mufinu recepte, sameklēšu un uzrakstīšu.
31.01.2014 14:59 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Esmu sapratusi, ka nav jēga pirkt ēdinu grāmatas, jo visu var atrast internetā un grāmatas tikai vietu aizņem. :D
31.01.2014 13:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)