Es taisu pēc šīs:
2 tases sijatu miltu
0.5 tases augu eļļas
2 olas
1 tase piena vai paniņu
4 tējkarotes cepama pulvera
0.5 tases cukura vai 0.5 tējk. sāls (ja sāļie mafini)
Miltu sijāšana piedod pufīgumu mafiniem
sajauc sausās un slapjās sastavdaļas atsevišķi, tad sajauc kopā. Maisa sajaukšanas procesa iespējami maz.
cep 200 grādos 20 min
Es cepu sāļos mafinus pēc šīs receptes, no kukurūzas miltiem (var nopirkt supernetto) un kefīra, iekšā iemetu pāris sagrieztu olīv(j)u. Man personīgi garšo. Uzpūšas diezgan sirsnīgi parasti. Bet nu pareizi jau meitenes saka, pēc vienas receptes dažādam cepējām sanāk radikāli atšķirīgs rezultāts :)
Bilde nav mana, bet izskatas manejie ta (un āra rēgojas melna olīve)