Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

piedevas lasim

 
Reitings 369
Reģ: 01.07.2010
Sveikas!
kā jūs parasti gatavojat laša fileju un ko pievienojat kā piedevas?
varbūt arī kāda īpaša mērcīte, ko pasniedzat kopā ar lasi?
padalieties ar savām receptītēm. :)
29.01.2014 13:25 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es parasti tikai sāli, citronpiparus un mazliet cukura izmantoju. Ātri uz grilla pannas uzcepu un ņamīī! Lasis sanāk karamelizējies.
29.01.2014 13:26 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Lasis man garšo nesamudrīts: cepeškrāsnī ar citronpipariem, dillēm un citronu sulu.
Visbiežāk klāt rīsi, krāsnī gatavoti kartupeļi vai grillēti dārzeņi.

Atceros, ka vienā GIV sērijā kaut kas gatavoja lasi ar sinepēm vai majonēzi - nu kaut kāds dīvains salikums bija, bet visi slavēja, ka esot baigi labi.. Varbūt kāda cita atcerēsies precīzāk.
29.01.2014 13:27 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
man garšo ar jūras veltēm - mīdijām , garnelēm un piedevās rīsi :)
29.01.2014 13:28 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Gatavoju cepeškrāsnī - katru gabaliņu ietinu folijā, kur lasim pievienoju piparus, ķiploku un citrona sulu.
Parasti man neko klāt neprasās :) bet esmu taisījusi bezpiedevu jogurts+zaļumi. Nesen skatījos, ka ir tāda pesto mērce pie lasi, bet neesmu mēģinājusi.
29.01.2014 13:28 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Atceros, ka vienā GIV sērijā kaut kas gatavoja lasi ar sinepēm vai majonēzi - nu kaut kāds dīvains salikums bija, bet visi slavēja, ka esot baigi labi.. Varbūt kāda cita atcerēsies precīzāk.


Par šo neatceros, bet arī vienā no raidījumiem bija lasis sarkanā karija un kokosrieksta piena mērcē.
Nodomāju, ka jāizmēģina, bet man tā garšo lasis manā versijā, ka negribu nemaz savādāk :D
29.01.2014 13:29 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
aloe - Tev tas lasis nelīp pie folija? Vienreiz mēģināju zivi cept folijā, beigās vakariņās skrubināju pa gabaliņam nost no tā nolāpītā folija.. Nesaprotu, zivs ne tāda bija, folija tizla vai es? :D Tā arī tagad raustos kaut ko folijā gatavot..
29.01.2014 13:31 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ā, savam lasim pārleju citrona medus mērci (medus:citrona sula - 1:1), kad tas jau ir uzservēts.
Ā, kā sagribējās, vakariņām ideja tapusi :)! Paldies par iedvesmu :)!
29.01.2014 13:31 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Zakjis* nē, lasis nelīp klāt :) nesen mamma arī kaut kādu zivi taisīja vakariņās, uz follija uzliekot, ēdu tāpat kā Tu, skrubināju nost folliju :D Viens variants, ka lasis tomēr ir treknāks - sulu izdala cepoties, bet otrs variants, ka tomēr lieku citrona sulu klāt.. nezinu, varbūt šo kāda gudrāka zivju speciāliste zina :D
29.01.2014 13:33 |
 
10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
Man lasis garšo ar dažādiem zaļajiem salātiem. Ne ar ko citu viņu ieest nevaru, ja neskaita lašmaizītes :D
29.01.2014 13:34 |
 
Reitings 369
Reģ: 01.07.2010
Pāāāldies, meitenes! Atliek tagad tikai doties pēc laša.. :)
29.01.2014 13:35 |
 
Reitings 590
Reģ: 25.10.2013
Man loti garso ar piparmetru merci/mint sauce.
29.01.2014 13:37 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
lasis tiešām nelīp pie follijas. Piemēram, kad es gatavoju zandartiņu avi līdaku - tie pielīp. Bet ja zivs ir ar biezu gaļu - tas jau ļoti netraucē.

Runājot par piedevām - tikai sāls un zaļumiņi. Citrons pēc tam - uz šķīvja. Runā, ka follija + citrons - nav laba kombinācija.
29.01.2014 13:40 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
aloe - Tev tas lasis nelīp pie folija? Vienreiz mēģināju zivi cept folijā, beigās vakariņās skrubināju pa gabaliņam nost no tā nolāpītā folija.. Nesaprotu, zivs ne tāda bija, folija tizla vai es? Tā arī tagad raustos kaut ko folijā gatavot..

Piekās foliju, liec cepampapīrā! Es jau sen no tā sūda esmu atteikusies, kopš pāris reizes nācās kasīt ēdienu no viņa. Daži saka, ka ir svarīgi uz kuras puses liek, bet tā kā tā ir ražošanas īpatnība, tad šim apgalvojumam neticu. Citi saka, ka jāieziež mazliet ar eļļu, bet tad neredzu jēgu (tipa beztauku cepšanai). Tādēļ cepampapīrs ūber alles!
29.01.2014 13:48 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Neilgi iemarinēju (baltvīna etiķis, sinepes, citrona sula, ķiploks) un 12 minūtes pacepu krāsnī. Lieku uz cepamā papīra, neko nepierauj.

Pasniedzu ar griķiem, jo rīsus es neēdu.
29.01.2014 14:35 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Nesenā eksperimentā atklāju burkānu īpatnību, tas ir pateicīgākais dārzenis, kas der klāt visam. Protams tehnika un veidi kā to gatavo arī atšķirīgi, esmu par sautēšanu garšvielās. Un ja vēl pievieno piparmētru mērci, kas gatavota un sēņu buljona bāzes, dikti svaigas garšas, ne visiem patiks.
29.01.2014 19:38 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man pie lasa neptasaas nekas daudz,jo lasis liekas loti bagaatiiga-trekna zivs-es parasti mazliet pielieku klaat zalaas pupinas ,vai kaadas citas saknes vai daarzenus-neko daudz!
29.01.2014 19:42 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Lasi cepu cepeškrāsnī, follijā, ar garšvielām, sīpoliņu un olīveļļas pilīti. Klāt cepeškrāsnī cepti dārzeņi.
Plānā pamēģināt laša steiku uzcept uz grilla pannas, klāt grillētus dārzeņus.
29.01.2014 19:43 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Padalīšos ar savu iemīļotāko recepti vasarai - laša steiku grilēšanai.
Laša steika gabaliņus no abām pusēm ļoti dāsni (tā,lai viss lasis būtu pilnībā noklāts, absolūti nebaidoties) sakaisa citronpiparus un VISS. Grilē uz grila īsu brīdi no katras puses.
Sākumā biju ļoti skeptiska, to ieraugot, bet, kad pagaršoju, sapratu,ka tā ir visvienkāršākā un reizē ideālākā recepte vasarai. Klāt vēl tikai kādu vasaras dārzeni un ideāli.
30.01.2014 21:57 |
 
Reitings 748
Reģ: 25.06.2009
man piedevās patīk saldais kartupelis vai brokolīši. Vēl ar zaļajiem salātiem ēdu, nu tas jau standarts.
30.01.2014 22:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits