29.01.14.

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Labrīd meitenes, kā jums šis rīts? kas svarīgs ieplānots šodien?
29.01.2014 07:42 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Mūsdienu bērnu jau arī šito zin un izmanto,ka var dirst vecākiem sejā un nesaņems par to sodu.
Mammas draudzenei sīkais pateica - ja tu mani pērsi, es pazvanīšu policijai un mani tev atņems!
iedomājaties??? bērns tā pasaka mātei :D
un māte šim atbild - tak uz priekšu! varēsi bērnu namā visu dzīvi dzīvot, nebūs tev ne jaunas botas ,ne xbox!
29.01.2014 14:12 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
mana māsa tāpat runā, vienreiz pat (lai neveiktu majas darbus) pateica, ka piezvanīja jau bērnu centram un visādus šausmu stāstus sastāstījusi...un teikums- tad dzīvosi bernu namā,viņu nebiedē. Mēs jau nezinām brīžiem, ko darīt ar viņu.
29.01.2014 14:16 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Mammas draudzenei sīkais pateica - ja tu mani pērsi, es pazvanīšu policijai un mani tev atņems!
iedomājaties??? bērns tā pasaka mātei
un māte šim atbild - tak uz priekšu! varēsi bērnu namā visu dzīvi dzīvot, nebūs tev ne jaunas botas ,ne xbox!

Labs :D
Abi nav uz mutes krituši :D
29.01.2014 14:18 |

Reitings 11429
angry to happy, vajag aizsūtīt uz bērnu namu,lai padzīvo, paskatās kā ir tur. Lai parunā ar tiem bērniem, lai redz kā bērni skumst pēc mājām un vecākiem!
29.01.2014 14:20 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
nu, bet loģiski, ka nevar sist bērnus. Būtu samērīgi un godīgi spēku pielietot pret sev līdzīgiem nevis pret tiem , kas ne fiziski ne morāli ir spējīgi iegāst pretī !
29.01.2014 14:25 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Paziņu (radu) sīkais 13/14 gadu vecumā, aizmirsu tieši uz kurieni (bet vai tik nebija policija..), pazvanīja par to,ka viņu vecāki sitot (aiz tā, ka nepirka rolleri vai ko tur). Biedzās tas viss ir regulārām bāriņtiesas pārbaudēm ģimenei gada garumā.
Tagad paaudzies, izsities LV (ģimene arī nav tā nepazīstamākā), bet skatos uz viņu, skumji, jo zinu, kā viņu ģimenei gājis ar to,ka bērniņam centās dot visu.. Un, kas notika, kad vienu reizi tika atteikta kārotā mantiņa par pāris tūkstošiem.. Tagad īpaši nav mainījies, cilvēksu dala pēc materialās situācijas.
Nevajag teikt,ka bērnu nevar uzaudzināt tā, lai viņš nebūtu kretīns, to var, ir pietiekami daudz bērnu, kas ir normāli. Tapēc, ja tas ir sistēmatiski-krišana veikalā zemē, gaudošana ikreiz, kā kaut kas nav pa prātam, mēdīšanās utt., nu nav tur viss kārtībā no vecāku puses. Un aizrādīt vajag.
Es esmu totālākā piekrītēja biheiviorisma teorijai. Un visi zin,ak tad,kad man uztic bērnu, pie mums ies tāpat kā pie supernanny :D
bērnu iedod kā baltu lapu, ko uz tās raksta, tāds garadarbs ar sanāk.
29.01.2014 14:29 |

10 gadi
Reitings 13809

Kolēģes draudzenes, kura dzīvo Itālijā, dēls (pusaudzis) piezvanīja arī, jo mamma nenopirka kaut kādu mantu vai neļāva iet tusēt. Pasūdzējas tiem, ka māte šo sit. Protams, bērnu izņēma no ģimenes un ievietoja krīzes centrā. Tad viņš pēc laika izdomāja, ka grib atpakaļ, jo tur arī neļāva visu, ko grib. Bet nelaida, jo māte viņu sitot.

Manos laukos bija viena sieviete, kas arī savu bērnu nelika pie vietas. Rezultātā 4 gados viņš spļāva viņai sejā, bet tagad 16 gados - sper ar kāju.
29.01.2014 14:30 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Es pati kā māte vispār uz skatu, ka bērnus, kas nemāk uzvesties, nav jāved no mājas ārā, kamēr viņi neiemācās socializēties un adekvāti uzvesties. Sēdēt un klusēt tādā situācijā man šķiet augstākās mērā izlaidība. Tur jau māti ir jāaudzina, ne bērnu vairs. Es, protams, nerunāju par sab. vietās raudošiem zīdaiņiem.

Reāli smilšu kastes situācija. Aizejam ar sīko uz smilšu kasti vasarā, tur priekšā vēl viena meitene, gadi 4 laikam. Mamma sēž uz soliņa un baksta savu iPhone un vispār neliekas ne zinis par sīko. Nu, neko, mēs tur sēžam tajā smilšu kastē, taisām "kūkas", pienāk tā meitene, grib spēlēties. Es neiebildu, atgāju maliņā, lai bērni ņemas savā nodabā. Nepaiet ne 3 minūtes, kad tā otra sīkā jau manai meitai visas mantas atņēmusi, pati kaut kur nolīdusi, sēž un rokās ar mūsu lāpstiņām. Man jau nav žēl padalīties, bet tas jau nedaudz bija bezkaunīgi - mana meita tur tā un šitā mēģina tam skuķēnam pieiet, bet tā tik paķer mūsu mantas un laižas. Paskatos uz to mammīti - tā joprojām pielipusi pie telefona. Domāju, ok, iekāpšu parunāties ar to meiteni. Pieeju, stāstu - tā un tā, mēs atnesām mantas, varam padalīties, bet tad lai spēlējas abas. Sīkā, protams, neklapē ne ar ausi, sāk bērt smiltis pa gaisu, man acis pilnas, sīkajai acis pilnas. Atgājām notīrīt seju un tad es piegāju pie tās mammītes. Saku, lai pievalda savu bērneli, bet šī uzreiz: "Ko? Bērni taču spēlējas!" Mans pacietības mērs nu bija pilns, izlamājos ar to mammu un sāku vākt kopā mūsu mantas ar domu doties uz citu smilšu kasti. Kamēr es vācu mūsu mantas, kuras bija izmētātas pa visām spēļu laukuma malām, atnāca ģimene - divi bērni, mamma un tētis, visiem saldējums. Manējā jau sēdēja ratos, otra meitene laikam saprata, ka no šitiem neko vairs nedabūs, piegāja pie otras ģimenes tēta, kurš sēdēja uz soliņa, un vienkārši sāka laizīt viņa saldējumu. Normāli? Nezinu, ko tas tētis pateica tā skuķēna mātei, bet viņas ļoti ātri sāka no turienes notīties, protams, "piemirstot" atvainoties.

Mans bērns arī mēdz sastrādāt nedarbus, mēdz nomesties veikalā uz grīdas, bet man ir sajēga, ka tomēr citiem tas nav jācieš, līdz ar to viņa vienmēr automātiski tiek aiznesta atpakaļ uz mašīnu, punkts. Es varu mierīgi arī pārtraukt iepirkšanos vai stāvēšanu rindā bankā, ja mana sīkā sāk ārdīties, varu arī bez emocijām salamāt publiski, jo, nedod Dievs, pienāks tāda diena, kad mans bērns traucēs apkārtējiem, kuriem nebija nedz vēlmes, nedz teikšanas laist viņu vai nelaist pasaulē, un es vienkārši neko lietas labā nedarīšu.
29.01.2014 14:32 |

Reitings 9917
bet, ja vecāki visas attiecības balsta uz materiālām vērtībām tad jau nav ko brīnīties, ka bērns jūtas aizvainotsa par to, ka nav dabūta kārotā manta! Katru lietu vajag nopelnīt , tad arī bērns zinās, ka nekas tāpat vien no gaisa nekrīt :)
29.01.2014 14:33 |

Reitings 11429
Stulbi,ka berni arī zina to,ka redz viņus nedrīkst iepērt un ko tik vēl,tad var atņemt. Tādā veidā cik daudz ģimenes nav izjauktas,tikai tāpec,ka sīcim kaut ko nenopērk un šis pazvana attiecīgajām iestādēm un bērnu izņem no ģimenes.
Kurš ir nelaimīgāks pēc tam? Pats bērns vai viņa vecāki,kas neko sliktu nav nodarijuši,bet zaudējuši bērnu, viņa paša muļķības dēļ.
29.01.2014 14:38 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Tas viss jebkurā gadījumā sākas ģimenē. Ja bērnam tiek dots viss, ko viņš vēlas, ka tik klusums, ko tad var gaidīt, ja brīdī, kad viņš iziet sabiedrībā un sagrib tās vai tās tantes somu vai telefonu, kuru pēkšņi nevar dabūt? Tas pats ar ņemšanos, trīšanos un klaigāšanu (pēdējā man pašai ir sāpīga problēma, cenšamies atradināt no tās bezjēgā kliegšanas, kad kaut kas nenotiek princesei pa prātam). Ir jau arī katram bērnam raksturs, tas noteikti jāņem vērā, ja vecāki nemāk ar to strādāt, tad arī sākas problēmas, bet nelikties par to ne zinis nudien nav prāta darbs.
29.01.2014 14:40 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Stulbāk, ir kad viņi zina, ka nevar iepērt un kā savu panākt,reiz redzēju kā sīkais pa zemi histērijā vārtās, jo māte nepērk mantiņu, galvu pret zemi pat sita! sapratu, ka viņai nav daudz naudas, izņēma visus pirkumus no groza un nopirka to mantu. pisec!!!
29.01.2014 14:41 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Un iepriekšējā praksē man ar viens kadrs jautrs bija, 6tās klases skolēns, vadīju viņiem stundas, mēdza uzvesties tā it kā būtu pasaules karalis, traucēja. Viņš taisījās pazust no stundas, kad nostājos durvīm priekšā un pateicu,ka nekāda bastošana, kamēr tur esmu, nenotiks. Aizvainojums puikam bija tik liels,ka starpbrīdī, viņš man pieskrēja priekšā un speciāli ietriecās galdā ar galvu, kaut ko arī sasita, tad pagriezās pret mani un vislaimīgākajā sejas izteiksmē noteica, ka tā, kā esmu izturējusies pret viņu vardarbīgi, viņš zvanīs bērnu tiesību aizsardzības iznspekcijai (vēlāk uzzināju,ka viņa mammīte tur strādā), pateiks,ka es viņu piekāvu un es savu akrjeru turpat arī izbeigšu :D
Nu neko, 5 sekundes apdomājos, un tad devu savu telefonu,lai zvana vien :)
29.01.2014 14:42 |

10 gadi
Reitings 5929
Renē, pirmais, kas ienāca prātā:

Evaluation of internal communication system and measures to improve efficiency in enterprise X???
29.01.2014 14:44 |

Reitings 2982
nu jā, bet es te sīkajai vienu dienu izdrukāju civillikuma pantus, kuros reali norādīti arī bērnu pienākumi...uz kādu laiku mute bija ciet!
29.01.2014 14:46 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
, pazvanīja?
29.01.2014 14:49 |

Reitings 9917
, bet vai tad Tev kā skolotājai ir tiesības piespiest kādu apmeklēt Tavas stundas ?
29.01.2014 14:49 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
♊, bet vai tad Tev kā skolotājai ir tiesības piespiest kādu apmeklēt Tavas stundas ?

Tas nav saistīts ar to, ka nepilngadīgs bērns un pamatskola ir obligāta? Minu tikai.. interesanti vai tiešām skolotājs ir bezspēcīgs?
29.01.2014 14:51 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Lasot šo diskusiju mana tā jau mazā vēlme pēc bērniem kļūst vēl mazāka :D
29.01.2014 14:53 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Parfait, paldies, paldies! palīdzēji apstiprināt manu pašreizējo galējo versiju :)
29.01.2014 14:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits