Attieksme dzemdībās

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Nupat izlasīju šo rakstu http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/142667/sauca-par-stulbu-nedeva-udeni-un-kritizeja-apgerbu--mamina-soka-par-attieksmi-dzemdibas Likās diez gan briesmīgi, ka tā notiek, un sanāk, ka tād attieksme nav retums. Gribēju vaicāt tām, kuras ir dzemdējušas - vai esat saskārušās ar līdzīgām situācijām dzemdībās?
23.01.2014 22:22 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Amnile, tas tiešām jums ir bijis labs atbalsts, cilvēks,kurš savu darbu dara, nevis gaida tikai kaut ko čaukstošu..
Mums, diemžēl, šis ir tikai sākums, jo slimība ir laikietilpīga.. + pasaulē vel donors jāatrod..
Un ārstējoša ārste mūsu ģimenes ārstei pateica nupat - vairāk jums nav jājaucas, tagad viss paliek tikai manā un pacienta starpā. Uz visiem iebildumiem viņa nereaģē.. Viņa ļoti labi saprot, ka mums nav izejas, viņa ir nodaļas vadītāja un pat,ja nomainītu ārstējošo ārstu, viņa ir tā, caur ko viss iet, visi papīri utt.
23.01.2014 22:53 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
delusion man, manā Ģimenē, manā draugu lokā,arī paziņu lokā tas ir bijis tieši tik vienkārši, vienmēr.
Es nenoliedzu vai neapgalvoju tās,kurām ir bijusi cita pieredze. Lai nu tā būtu.
Es balstos uz savu pieredzi. Un es esmu redzējusi,kā mainās med personāla sejas izteiksmes runājot ar laipnu,nosvērtu pacientu, un histērisku, nelaipnu, agresīvu pacientu. ārsts ir tikai cilvēks, bet ļooooti bieži mēs to aizmirstam.
23.01.2014 22:55 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
tagad man būs bail dzemdēt pēc dažiem gadiem izlasot rakstu :D
23.01.2014 22:55 |

10 gadi
Reitings 315
Reģ: 16.04.2009
biju Rīgas DzN - kopumā iespaids - pozitīvs ar dažiem izņēmumiem.
1) uzņemšanā nelaipna sieviete kaut ko purkšķēja, kāpēc mana ginekoloģe nav darījusi to vai šito it kā es tur pie vainas būtu; bet, pirms tam ir gadījies būt uzņemšanā, kad bija laipns personāls;
2) neko sliktu nevaru teikt par augšstāva dzemdību nodaļu - jauka vecmāte, ārste - profesionāla (un tas arī bija galvenais);
3) anestezioloģe - nelaipna, ne pa tēmai, vienkārši kaut ko vārdiski iegruzīja, jutos vainīga tikai nesaprotu par ko;
4) mātes un bērna aprūpes nodaļā gan tas personāls tāds nu nekāds. man aizmirsa izņemt no rokas katetru, pēc tam, kad pēc dažām dienām vilkos uz posteni jautāt, kad ņems ārā, uzbrēca, ko ātrāk neprasīju. Ārste - dusmu pūķis. Dažām māsiņām problēmas ar dikciju. Dažas ar nolupušiem nagiem stūķēja man bērnam pupu mutē, par bērna aprūpi kaut ko sakarīgu dzirdēju tikai no vienas māsiņas, tā tiešām bija jauka.

piebildīšu, ka nepaspēju nevienu līgumu noslēgt, jo dzemdības sākās priekšlaicīgi + dzemdēju viena bez atbalsta komandas.
norakstu nelaipnību uz to, ka laipnākais personāls ir devies strādāt uz ārzemēm un šeit palikušie zemāk atalgotie medicīnas darbinieki jūtas apdalīti un izgāž dusmas uz tiem, kuriem var :)
23.01.2014 22:56 |

10 gadi
Reitings 1887
Reģ: 14.01.2011
Sūdzēties īpaši nevaru.. Ja nu vienīgi, ka vecmāte man teica, lai nebļauju, kad spiedu mazo ārā. Kaut gan es nemaz nebļāvu bet paskaļi vaidēju. :| Un vispār, pirmsdzemdību lekcijās mums, topošajām māmiņām, teica, ka ja dēļ sāpēm gribas kliegt, tad droši var kliegt.
Bet kopumā vecmātes un ginekologa attieksme bija forša. :)
23.01.2014 22:58 |

Reitings 734
Un es esmu redzējusi,kā mainās med personāla sejas izteiksmes runājot ar laipnu,nosvērtu pacientu, un histērisku, nelaipnu, agresīvu pacientu

es arī. Tikai atšķirība ir tajā, ka tiem laipnajiem tika aizmālētas acis, bet bezkaunīgie panāca savu, ka viss norit laikā, sniedz pilnu info utt.

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Par savu dzemdību pieredzi nevaru sūdzēties. Dzemdēju RDzN bez līguma, viena, nebiju tā paklausīgākā un klusākā dzemdētāja, bija sarežģījumi Pie tam tajā dienā tur gāja vaļā tāds konveijers, ka man pat bija jāgaida uz dzemdību zāli, pieļauju, ka gan vecmāte, gan daktere bija nogurušas, taču tas nekādi neietekmēja viņu profesionalitāti vai attieksmi pret mani un manu bērnu. Atceros, ka manu vārdu daktere visu laiku lietoja deminutīva formā :)

Tajā pat laikā, cik mani vecāki, vecvecāki un radi nav saskārušies ar dakteriem, tur vienmēr uz labu attieksmi var cerēt tikai caur paziņām vai ar aploksnes palīdzību...

10 gadi
Reitings 1887
Jā, dzemdēju Rīgas Dzemdību namā.

10 gadi
Reitings 1887
tur vienmēr uz labu attieksmi var cerēt tikai caur paziņām vai ar aploksnes palīdzību...

Man tur neviena paziņa nestrādāja, bet attieksme bija ļoti laba pret mani :)
23.01.2014 23:02 |

Reitings 533
es arī. Tikai atšķirība ir tajā, ka tiem laipnajiem tika aizmālētas acis, bet bezkaunīgie panāca savu, ka viss norit laikā, sniedz pilnu info utt.

Kā jau rakstīju,ir jāprot par sevi pastāvēt, ne bļaujot vai psihojot,draudot, bet stingri un konkrēti,loģiski runājot.
Ja es saskartos ar klaju nolaidību, neprofesionalitāti, nelaipnu attieksmi,jo man tā gribās, es nesūdzētos forumos,un nesūtītu šausmināšanās sūdzības uz Kas jauns utt.. Es ietu pie slimnīcas vadības, sauktu vārdus uzvārdus publiski... Šeit jau parādās tā nesaprotamā attieksme,par ko es brīnos, visi bļauj,kādi tie ārsti,kukuļus ņem, bet katrs otrais pēc operācijas vai pirms skrien ar aploksni un končām, vēl piedavām -ar smaidu sejā...
Gribiet taisnību-ejiet uz to, nevis tukšus salmus kuliet..
23.01.2014 23:04 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
A vel gadijumu atcerejos par ko biju liela soka. No ritiem nak masinas, kas apkopj berninam to nabassaititi, nosver utt. Ta nu vina nem manu mazuli, sak zvanit telefons, vina pacel, ar vienu rpku tur telefonu ar otru manu mazo. Es sausmas izravu mazuli vinai no rokas, lai vina var parunat. Tiesam, tas skats bija baiss. Dzemdeju RdzN.
23.01.2014 23:05 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Normālām sievietēm viņu vīrieši izmaksā uz tām dažām dienām atsevuišķu palātu un noslēdz līgumu ar vecmāti. Tad tā nav.

Jāpiekrīt. Normāli tas, protams, nav, ka par cilvēcīgu izturēšanos ir jāmaksā atsevišķi, bet labāk pārmaksāt, nekā sagādāt sev lieku stresu.
23.01.2014 23:05 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Lai nu tā būtu.
Es balstos uz savu pieredzi.

Es arī. Nekad neaizmirsīšu, kā uz mani psihoja ķirurģe, kad uzdevu dažus jautājumus. Laipni un samērā nedroši, jo es jutos pārāk slikti, lai uzvestos citādāk. Par savu laipno attieksmi es dabūju sejā lamas un spriedumus par manu garīgo veselību (normāli cilvēki, redz, jautājumus neuzdodot). Ir vēl dažas sliktas pieredzes manā "kontā", kur nelaipnu attieksmi man pārmest būtu grūti. Protams, ir bijušas arī pretējas - ļoti labas :)
23.01.2014 23:06 |

Reitings 700
Tajā pat laikā, cik mani vecāki, vecvecāki un radi nav saskārušies ar dakteriem, tur vienmēr uz labu attieksmi var cerēt tikai caur paziņām vai ar aploksnes palīdzību...

īstenībā jālabo savs sakāmais :D , laipnu attieksmi var sagaidīt, bet ne ātru lietas virzību uz priekšu.
23.01.2014 23:06 |

Reitings 700
Shak*
Man tur neviena paziņa nestrādāja, bet attieksme bija ļoti laba pret mani

Es par citām medicīnas iestādēm tajā teikumā runāju, nevi par DzN ;)
23.01.2014 23:10 |

Reitings 734
Kā jau rakstīju,ir jāprot par sevi pastāvēt, ne bļaujot vai psihojot,draudot, bet stingri un konkrēti,loģiski runājot.

Kura vietā mineju,ka kāds kliedza, ārdījās utt? Nekaunīgi - tas ir neatkāpjoties, prasot, ejot vel un vel.

Mnēmosine, man ir prieks,ka Tu tam visam tici, ko raksti, un tad, cik tieši kaujas Tu esi uzvarējusi un panākusi savu pret vienu no lielākajām LV slimnīcām (un vienīgo, kur šo kaiti ārstē)? Es Tev konkrēti varu piedāvat, nākt man palīgos cīnīties ar visu sistēmu, jo es to nespēju, jā. Es zinu,ko man maksātu sūdzība.
Tu būtu gatav riskēt ar cilvēka dzīvību? Bet par cīņu, reāls piedāvājums.
23.01.2014 23:11 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Mediķu attieksme Latvijā IR drausmīga, vismaz es tā uzskatu.
Pati dzemdējusi neesmu, taču ir paziņa, kura savos 18 laida pasaulē pirmdzimto, vēl nesen stāstīja, cik drausmīga bijusi māsiņu attieksme.
Neatceros, ko tieši viņa esot pajautājusi, taču māsiņa atcirtusi,ka neesot laika atbildēt uz visvisādiem jautājumiem un lai tad, kad būs mājās, sameklējot Internetā. Pec tam esot vēl dzirdējusi, kā šī koridorī runā ar kolēģi, sakot - ''atkal man kaut kāda astoņpadsmitgadīgā māte uz kakla, nu kur tādas idiotes rodas"
23.01.2014 23:13 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Meitenes, brauciet dzemdēt uz Preiļiem. No visām 4 maiņām neviena slikta darbinieka un no visiem tikai pozitīva un sirsnīga attieksme. :)
23.01.2014 23:18 |

Reitings 533
Tu būtu gatava riskēt ar cilvēka dzīvību?

Nē nebūtu gatava. Bet es būtu blakus šim cilvēkam,neatkāpjoties, es piefiksētu pilnīgi visas ārpusnormas rīcības, lai,ja tas būtu tik nopietni,kā tu to nostādi, nemitīga neprofesionalitāte no ārstu puses, un cīnītos, tad,kad nepastāvētu riski manam tuviniekam.
Aizrakstot sūdzību veselības ministrijai, nekāda lielā skāde nebūs, bet pastāv iespēja, ka kāds mazliet aprausies.
Neņem ļaunā, es jau rakstīju, mana pieredze ir mana pieredze, novēlu Jums veiksmīgu ārstēšanos un ārstus,kas vadīsies tomēr pēc sevis dotā zvēresta, bet ir simtiem un tūkstošiem gadījumu, kad cilvēki noklusē savu attieksmi, ar domu, ka nekas jau tāpat nemainīsies..Tāpēc arī rodas šādi ārsti,visatļautība un nolaidība.
Var paskatīties citu valstu virzienā, ir valstis,kurās nedod dievs kas...tiesas un ārsts ātri vien var licenzi pazaudēt.
23.01.2014 23:21 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Es, protams, neapgalvoju, ka citu cilvēku pieredze ir meli un nesaku, ka neviens ārsts nekad nav izturējies slikti pret dzemdētāju. Es tikai saku, ka rakstus mēdz izdomāt (īpaši tos, kuros nekas konkrēts nav norādīts - ne sieviešu uzvārdi, ne konkrētas slimnīcas...). Turklāt es atļaušos izsaukt uguni uz sevi un ieteikt arī dzemdētājām padomāt par savu attieksmi pret personālu - ja tu pati nāksi pozitīva, arī pret tevi izturēsies labi.
23.01.2014 23:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits