Internets taču nav vien tvnet un cosmo. Kā ar e-bibilotēkām vai datubāzēm, kur pieejama akadēmiskā literatūra?
+++
Es internetā meklēju grāmatas, tāpēc, ka tādas, ko man vajag, Latvijā bibliotēkās vienkārši NAV, es tur varu kaut kautru dienu piestaigāt - NAV. Un, lai nestaigāt pa tukšo, es jau laikus varu izpētīt bibliotēku elektroniskos katalogus internetā. Vai arī izmantot LNB abonētos elektroniskos resursus ar LNB izsniegtu paroli, izmnatojot internetu savās mājās.
Runajot par ārstiem, nu, tā ir man diezgan smaga tēma. Es, pateicoties internetam, tieši veselības ziņā uzlaboju savu dzīves kvalitāti. 10 gadus mani dakterēja bez rezultātiem, kamēr google neizmeta interesantu lapu. Izdrukāju info, izrunājos ar savu ārsti (pašdarbībai ir limiti), ārste nebija sajūsmā, bet piekrita izmēģināt attiecīgās zāles. Rezultātā pēc divām nedēļām man sākās jauna, labāka dzīve. Nesen ar bērnu bijām pie ārsta. Dulla bāba (diplomēta ārste) sāka mētāties ar šokējošām diagnozēm, mani histērijā iedzina. Labi, ka google nomierināja. Pierakstīju bērnu pie cita speciālista (atkal - google ir laba lieta, bet ārsti ne velti gadiem studē), trapījās normāla daktere, un viss, izrādās, nav tā, ka pirmā daktere teica. Ta kā, jāpiekrīt, ka
izmantojot internetu, ir pamatīgi jāfiltrē info, jāizvērtē, cik uzticams ir avots
un svarīgos jautājumos (veselība, juridiski jautājumi) ar izdrukatu info jāčāpo tomēr pie speciālista.
Bet vispār, laba manta internets, ja neaizmirst arī par vesela saprāta lietošanu.