Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lavašs

 
Reitings 60
Reģ: 04.12.2013
Sveikas!

Nesen gatavoju lavašu, bet nesanāca gluži tāds, kā gribēju - pārāk trausla mīklas daļa, pārāk sauss, neturējās kopā...

Nupat briest jubileja, kurai arī biju ieplānojusi šo gardumu, bet tā kā negribas izgāzties, tad gribēju lūgt Jūsu palīdzību. Noteikti Jūs arī esat iecienījušas lavašus, varbūt padalīsieties, kurš tieši no lavašiem ir visgardākais, kurš nebūs par plānu, kā arī - ko labāk likt iekšā, smērēt (man bija Rasa krēmsiers), pildīt (man bija gaļiņa, salātlapas, paprika, svaigais gurķīts), lai tas viss turētos labāk kopā?

Paldies jau iepriekš.. :)
20.01.2014 14:07 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Un ko tu darīji, kad lavašu biji satinusi? Ieliki ledusskapī uz kādām stundiņām, lai savelkas?
Ja tas tiek darīts, lavašs nevar nepalikt slapjš un savilcies, tad arī nekas nelūst.
Esmu, šķiet, visus veidus rimi pirkusi, nekad nav bijis nenormāli plāns, ka nesanāktu.

Nepazīstot individuālo garšu izpratni un tīkamos produktus, nevar pateikt visgaršīgāko kombināciju ikvienam ēdājam.

Mans mīļākais variants ir ar krēmsieru, lasi un olu.
Tāpat labs ir ar krēmsieru, žāvētu vistu, svaigu gurķi mazos gabaliņos.
20.01.2014 14:12 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Labi ie kopā ar krēmsieru un lasi, krabju nūjiņas ar krēmsieru, siera salati ar kādu kraukšķīgu dārzeni.

Lai turētos kopā vienkārši neliec tik daudz pildījuma un stingri sarullē, kā arī pirms griešanas, lai pastāv un kādu laiku savelkas, tad būs vieglāk.
20.01.2014 14:13 |
 
Reitings 60
Reģ: 04.12.2013
womankind - stingri sarullēju, satinu pārtikas plēvē un uz nakti liku ledusskapī. Tā, ka nostāvējies, lai savilktos, tas bija pietiekami ilgi! :)

Domāju varbūt vaina ir krēmsierā (varbūt labāk izvēlēties kausēto sieru?) vai mīklā vai pašā pildījumā (par daudz? lai gan nešķita, ka pārblīvēju)? Tāpēc arī jautāju, kuras no sastāvdaļām izvēlaties Jūs, lai saprastu savu kļūdu! ;)
20.01.2014 14:16 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Oj lavaši man ļoti garšo, pilnīgi sakārojās, varētu ari pagatavot, it kā viss ir, bet nav lavaša.
Bet 6dien ir plānota pasēdēšana, tad noteikti uzrullēšu.


Man vislabāk garšo ar siera salātiem, ar lasi arī, bet ar noteikumu, ka tas nav pārāk daudz un ir plāni, plāni sagriezts. Vēl ļoti gards ir ar baklažānu, krēmsiera un valriekstu pildījumi.
20.01.2014 14:19 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Mani varianti:

1) kausētais siers, krabju nūjiņas, gurķis

2) kausētais siers vai skābais krējums, kūpināta vista, marinēts gurķis, tomāts, dilles
20.01.2014 14:19 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Neizskatās, ka kaut kas no sastāvdaļām varētu radīt kļūdu, ka lavašs plīst. Drīzāk tas ir kaut kas darbībā. Pārāk uzspied, pārāk lieli gabali, pārāk pavelc kaut kā ne tā.
Nezinu, domājas, ka tev vienkārši jādara vēlreiz un būs viss kārtībā. Kausētais siers vai svaigais krēmsiers noteikti nav izšķirošais.
20.01.2014 14:21 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vēl ļoti gards ir ar baklažānu, krēmsiera un valriekstu pildījumi.


Padalīsies, lūdzu, ar precīzu recepti?
20.01.2014 14:22 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Anny

diemžēl nav paštaisīts, Sky veikalā pirku, pārdevēja, teica, ka tur tādas sastāvdaļas, tā masa izskatījās tādā konsistencē kā pesto un vienkārši iesmērēts. Bet viņiem bija arī paštaisītais lavašs, tā kā tas viss kopā garšoja ļooooti labi, tāds plāns tas lavašs bij.
20.01.2014 14:26 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Raella, skaidrs. Paldies!
20.01.2014 14:28 |
 
10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Abas reizes, kad esmu tinusi lavašu, man ir sanākušas vienkārši briesmas. Sapratu, kur bija mana kļūda - bez negaršīgiem tomātiem pie vainas bija arī tas, ka es tur gribēju ietīt pusi ledusskapja satura un vēl mazliet. Varbūt neturas kopā un plīst, jo pildījums ir pārāk bagātīgs?
20.01.2014 14:32 |
 
10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Nu jā, cubiana jau bija to pateikusi.
20.01.2014 14:33 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vēl labāk ir pēc lavaša satīšanas ietīt pārtikas plēvē un ledusskapī uz pāris stundām.
20.01.2014 14:35 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Sapratu, kur bija mana kļūda - bez negaršīgiem tomātiem pie vainas bija arī tas, ka es tur gribēju ietīt pusi ledusskapja satura un vēl mazliet.


Man tāpat bija pirmajā reizē. Sapratu to, kolīdz biju satinusi resno rulli. Un tad radās ideja par karsto lavašu :D bija labs.
20.01.2014 14:39 |
 
10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Resno rulli - ahahaha! :D Tieši tā es apzīmētu savu galarezultātu toreiz. Bet tas karstais lavašs pat izklausās izmēģināšanas vērts. :) Es diemžēl toreiz nebiju tik attapīga un mans veikums skumji nogulēja ledusskapī, pēc tam ar ātro reisu uz miseni.
Mana draudzene uz lavaša pamatnes cep "picu"- apzieķē ar tomātu pastu, mazliet siera, šķiņķa un daži tomātiņi, uz dažām minūtēm krāsnī un super!
20.01.2014 14:47 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Es ar lavašu esmu taisījusi kūkveidīgu pasākumu. Lieku kārtās, škinķi, sieru, tomātus, mērcītes, zaļumus, iekšā cepeškrāsnī. Tad var likt visu leduskapja saturu :D

Tagad baigi sadomājos, vakarā būs jātin lavašs :D
20.01.2014 14:51 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
man vislabák patík lavashs ar lasi - kausétais siers, lasis biezá kártá, dilles, pipari
víram patík ar krabju nújinjám un olu, (protams arí ar kauséto sieru taisu)
20.01.2014 14:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits