kas jāzina īrējot dzīvokli?

Reitings 972
Reģ: 18.02.2011
Sveikas,

Kas jāzina ejot īrēt dzīvokli? Skaidrs, ka uz vietas apskatot itkā visu izrunā, bet varbūt man kas navienācis prātā.
Protams uz cikilgu laiku izīrē, kādi komunālie maksājumi, kā notiek apmaksa katru mēnesi uz kontu vai uz rokas, līgums (obligati), kādi kaimiņi. Kas vēl?

Kāarī, ja šodien apskatos, un ņemu, tad kā sanāk, pārvācos piemēram nākamajās brīvdienās, bet kā ar maksu? skaita tad no 25 dat līdz 25? Vai obligāti jānāk ar 1 datumu? Un kad dodu naudu par tiem diviem mēnešiem? Kad parakstam līgumu un iedod man atslēgas?
18.01.2014 12:28 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nekad neīrētu dzīvokli kur nevaru pārliecināties par rēķinu summām un veikt maksājumus pats uz pakalpojumu sniedzēju kontiem.

Bet, ja tu, piemēram, maksā saimniekiem konkrētu summu mēnesī un viņi paši visu apmaksā? Piemēram - 200 eiro mēnesī pārskaiti viņiem, aizsūti skaitītāju rādījumus un pašai nav jāuztraucas un jāmaksā nekas? Kas tur slikts?
19.01.2014 18:30 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Bet, ja tu, piemēram, maksā saimniekiem konkrētu summu mēnesī un viņi paši visu apmaksā? Piemēram - 200 eiro mēnesī pārskaiti viņiem, aizsūti skaitītāju rādījumus un pašai nav jāuztraucas un jāmaksā nekas?
Nekas, ja vien tas ir atrunaats liigumaa. Ir dzirdeets, ka ir saimnieki, kas beigaas saka, ka ir paraads par elektriibu, kaut arii nauda saimniekam par to aizskaitiita. Musdienas cilveki ir dazadi, tapec labak noder piesardziba. Es saimniekam ari kaut ko uz rokas dotu tikai tad, ja tas viss buutu liigumaa atrunaats, lai vinjs veelaak nesadomaa no manis piedziit mistiskas summas.
19.01.2014 18:45 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Tas pats par sevi, ka tam jābūt līgumā rakstītam nevis tikai vārdiski atrunātam. Vnk. meitene rakstīja, ka nekad neīrētu dzīvokli, ja neredzētu rēķinu summas, šādā gadījumā tās rēķinu summas taču ir vienaldzīgas, vismaz man. :)
19.01.2014 21:37 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
Esmu īrējis arī pēc šāda principa, tā ir all-inclusive īre. Maksā konstantu summu un par neko citu nedomā. Bet tur viss ir aprēķināts, sanāk diezgan pārmaksāt.
19.01.2014 21:43 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
mums 1x gadījās, ka piemānīja. prasījām vai ir siltais ūdens un teica-jā. protams,ka negājām griezt krānu vaļā un pārbaudīt. ievācāmies un atklājām ir tik aukstais. papildus vēl bija izmaksas par boilera iegādi ,kuru sākumā dzīvokļa īpašnieks solīja apmaksāt, kā arī ,protams,ka papildus izmaksas par elektrību.
par kaimiņiem vienmēr prasu vai nav skaļi, dzērāji,bet,protams,ka par to arī var samelot.
19.01.2014 22:08 |

Reitings 75
Reģ: 27.06.2012
Labāk pameklē jaunu NIMO :)
21.01.2014 20:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits