Ai jā, ir. Visvairāk atceros vienu sievieti vācijā, kura man bezgala ļoti izlīdzēja. Kad es kā traka nesos no Nīderlandes uz Dāniju. Man bija laiks pusotra diena, lai tiktu līdz jaunajam darbam. Ja ne, darba nebūs un būšu lieki aiztesusies no iepriekšējā. Taču darbus salīdzināt nevarēja, tāpēc riskēju. Tad nu ar diviem lielajiem čemodāniem šķērsoju 3 valstis, divu no tām valodas vsp nesaprotot. Elsodama ienesos vienā vilcienā Vācija, ar kuru man bija jāšķērso ilgākais maršruts - 6 stundas. Taču nebiju īsti pāŗlieicnāta, vai ir īstais un vai, vilcienā pērkot biļeti, man nebūs jāpārmaksā 2x dāŗgāk. Apsēdos blakus kāai sievietei, kas uzreiz palīdzēja ar somām un sāka jautāt, kur tad es tā skrienu. Izstāstīju visu un viņu tas ļoti ieintriģēja.
Sāka man palīdzēt sarunāties ar biļešu kontrolieri (kurš beigāš arī izrāījās saulstariņš jo paprasīja no manis naudu tikai par pus ceļojumu). Viņai bija Ipads ar internetu, ta dnu palīdzēja man ar vlcienu sarakstiem un izplānot, kā un kur man stāties, kurus vilcienus labāk ņemt. Sapratām, ka līdz Dānijai tajā dienā netikšu, tad nu viņa man palīdzēja norezervēt lētāko hosteli peirobežas pilsētiņā.
Kad beigās sapratām, ka rezervāciajs kvīts man vsp jāizprintē, viņa piezvanīja hostelim, izskaidroja situāciju un sarunāja, ka identificēšos savādāk.
Ā, kā arī, kad kkas tur nesanāca ar maksāšanu par hosteli, viņa pat piedāvājāš samaksāt manā vietā, jo es tač traka piedzīvojumus alkstoša studente un viņa grib manus piedzīvojumus nedaudz sponsorēt. To gan laipni atteicu.
Beigāš, ar viņas palīdzība sveika tiku visur laikā un nebij jānakšņo briesmīgā un kriminālā vilcien stacijā. Diemžēl ar visu viņas labo sirdi pati nokavēja savu pieturu un nācās gaidīt atpakaļ vilcienu pāris stundiņas.
Pēc tam, kad sveikā biju galā, uzrakstīju viņai garu pateicības e-mailu, jo tiešām kā tāds eņģelis manā bezcerīgajā situācijā ieradās palīdzēt :)