Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

bez baltajiem (kviešu) miltiem?

 
Reitings 102
Reģ: 24.01.2011
Labrīt! :)

Man pēc ārsta ieteikumiem jāizslēdz no uztura baltie (kviešu) milti, kartupeļi. Varbūt varat ieteikt kādas receptītes, ko gatavot?
Ja tā padomā kviešu milti ir gandrīz visur.


Lai jauka diena :)
13.01.2014 09:15 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
lieto pilngraudus, grikjus, daarzenjus, galju
tu jau tik nedriiksti baltmaizi, miltu meerces, kartupeljus, kuukas un makaronus eest. Un, pprotams, picas, cepumus, utt.
13.01.2014 09:18 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
oj, aiz "galju" ir punktam jaabuut
13.01.2014 09:19 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Makaronus var, bet tikai no pilngraudu miltiem!
13.01.2014 09:28 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
tieshi taa.
Patiesiibaa, nav jau tik nezheeliiggs tas uzturs.. Es dziivoju liidziigi jau nez cik (ik pa laikam nogreekojoties ar kaadu lashmaizi vai zilaa siera piiraadzinju :D)
13.01.2014 09:34 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja tā padomā kviešu milti ir gandrīz visur.

Tu neesi kārtīgi padomājusi.

Zupas (biezzupas, parastās), vienkārši neliekot klāt kartupeļus
Griķi, rīsi, pilngraudu makaroni ar simtiem veidu piedevu - ar dārzeņiem, ar gaļu, ar zivīm (tām nav obligāti jābūt ceptām miltos un olā)
Dārzeņu sautējumi (bez kartupeļiem) - puķāposti, zirņi, pākšu pupiņas, parastās pupiņas, burkāni, kabači, saldie kartupeļi.
Tūkstošiem veidu salātu. Salātlapas, burkāni, kāposti, bietes, kāļi, sīpoli, tomāti, paprika - tie visi ir izmantojami salātos.
Piena produkti - biezpiens, siers, krējums.

Nekur no uzrakstītā nav kviešu miltu un ēdieni pagatavojami bez kartupeļiem.
13.01.2014 09:43 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bet pilngraudu makaronos ir kviešu milti.. Vismaz uz paciņām tā rakstīts. Ir griķu makaroni, tur varbūt nav, bet neapgalvoju.
13.01.2014 09:47 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ak jā, pareizi, makaronos ir pilngraudu kviešu milti. Ja gribas doties labāka veselīguma virzienā, labāk uzturā lietot pilgraudu rīsus.
13.01.2014 09:56 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
A no kā tad taisa tos makaronus? Kvieši ir un paliek kvieši :D Es jau sen miltu izstrādājumus un kartupeļus uzturā nelietoju (nu ja dikti gribās, tad kādu reizi mēnešos 3 apēdu kādu kūku, bulciņu vai frī kartupeļus). Toties esmu atklājusi sev dārzeņu pasauli :) Dievinu brokoļus, taisu visādus biezeņus: burkānu, biešu un tt. Pupiņas arī ļoti garšo. Visu laiku skatos tās rimi receptes, tur ik pa brīdim var atrast kaut ko foršu.
13.01.2014 10:05 |
 
Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
No miltiem var aizstāt ar auzu miltiem, rudzu miltiem.
Kad sēdēju uz Dikāna diētas, tad nopirku kukurūzas cieti, ar to ļoti labi var iebiezināt mērces, pagatavot pankūkas, ļoti garšīgi sanāk biezpiena plāceņi. Manuprāt, ļoti labi var iztikt bez kviešu miltiem, vienīgais pašai nākas mazliet "pačakarēties". Maizes vietā - kviešu kliju galetes vai rīsu galetes, rupjmaizi.
13.01.2014 10:11 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
A la ķīniešu virtuves ēdieni - apcepti dārzeņi (kabači, burkāni, brokoļi, zirnīši...) ar gaļu (vai bez) + sojas mērce ar rīsiem, rīsu nūdelēm.
13.01.2014 10:16 |
 
Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
A no kā tad taisa tos makaronus? Kvieši ir un paliek kvieši :D


Ir arī rīsu, brūno rīsu, griķu, kvinojas un citas pastas, kas nesatur kviešu miltus.
13.01.2014 10:19 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Rīsi ar vistas mērci.

Mērces recepte:
Sagrieztiem vistas filejas gabaliņiem, pielej klāt sojas mērci un pieber klāt garšvielas ( es beru nedaudz citronpiparus un dažreiz vēl piespiežu klāt nedaudz citrona). Atstā uz pāris minūtēm ievilkties. Pa to laiku var sagriezt papriku mazos gabaliņos. Tad cep vistas fileju uz pannas. Kad tā nedaudz, bet ne pa visam, ir apcepusies, pieliek klāt papriku. Tad cep līdz vista ir gatava, paprika kļuvusi mīkstāka, bet uz pannas ir vēl "sula". Tad izslēdz plīti, ja tā ir elektriskā, citā gadījumā atstāj mazāko uguni, pievieno pannā esošajai vistai kečupu vai tomāta mērci un maisi, līdz tā ir nedaudz savilkusies, veidojot mērces konsistenci. Tad to liec virsū izvārītiem rīsiem.

Šī ir viegla ātri pagatavojama recepte, kura vismaz man un manam draugam nu ļoti garšo.
13.01.2014 10:22 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ziemeļmeita, Latvijā dikti grūti sadabūt makaronus PILNĪBĀ bez kviešiem.
13.01.2014 10:33 |
 
Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Kadu laiku edu lidzigi. Man arsts aizliedza est baltos miltus un cukuru. Jasaka, ka bija diezgan sarezgiti.
Es petiju katra produkta sastavu. Ir gandriz nereali atrast kaut ko, kur piemeram, cukurs nav klat. Un ari ar maizi bija problemas, gandriz vienmer satur ari baltos miltus.
Bet nu ja, meitenes pareizi saka, pilngraudu produktus, avakado, biezpienu, olas, darzenus vistas fileju utt.
13.01.2014 10:36 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nav tik drūma bilde! Kviešu milti ir aizstājami ar citādiem miltiem.. rīsu milti, kukurūzas milti, griķu milti, mandeļu milti. Iesaku iegādāties dažādus.. eksperimentēt ar receptēm.
Nesen kūkā joka pēc ievietoju rīsu miltus.. tiem gan bija raupjāka struktūra, bet garšoja labi.. mazliet atgādināja gardu rīsu pudiņu :)
13.01.2014 10:44 |
 
Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Ziemeļmeita, Latvijā dikti grūti sadabūt makaronus PILNĪBĀ bez kviešiem.


Nu, tad atliek tie paši rīsi, griķi, kvinoja, kuskuss, rīsu nūdeles.
13.01.2014 10:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits