Kā piespiest māsai iet uz skolu?

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Čau! :)
Kaut kad nesen jau kārtīgi izķidāju savas ģimenes problēmas. Tagad tās risinās.
Māsa ar brāli iekārtoti jaunās skolās un, protams, ir jaunas problēmas!
Māsa kategoriski atsakās iet uz skolu, es nevaru viņai nekādi piespiest :(
Mamma jau 6 no rīta pa darbu, man jāpalaiž viņa uz skolu..šorīt nekas nesanāca.
Ko, lai daru rīt? Kā viņu izvilkt no gultas un panākt, ka viņai iet uz skolu?
08.01.2014 16:33 |

Reitings 1707
Jūs vienkārši noignorējāt viņas iebildumus un tagad brīnaties, ka nenotiek tā kā gribējāt.
Nebrīnāmies. Domājam, ko darīt.
08.01.2014 17:33 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Ja, kādam no šim jautājuma Tu atbildi ar nē, tad to vajag labot.
Aizvediet viņu nopirkt jaunas drēbes, iemāci viņai lietot pareizi kosmētiku.

Kāpēc uzreiz 14 gadīgai meitenei obligāti ir jālieto kosmētika? Es vēl jo projām savos nu jau tūlīt 22 gados pārsvarā iztieku tikai ar skropstu tušu.

Maya, varbūt tavai māsai nav tikai problēmas ar skolu, bet vispār ar tagadējo dzīvi. Tu minēji, ka vecāki šķiras, varbūt tas ir galvenais iemesls, kāpēc viņa negrib komunicēt ar citiem un jūtas nomākta - visa viņas pasaule taču ir sabrukusi. Viss, kam viņa ticēja... un tam visam pa vidu jauna vide, skola un cenšanās iekļauties apkārtējo vidē. Man vidusskolas laikā arī bija posms, kad negribēju iet uz skolu, bija depresija un nesapratu, kas es esmu, ko vispār vēlos, biju pārvākusies uz jaunu pilsētu, kaut to ļoti negribēju. Varbūt pamēģini viņu iesaistīt kādā pulciņā, piemēram, dejošanā. Vajag viņai radīt patiku pret jauno vidi. Ja viņai ir gudra galva, tad varbūt, lai to mēnesi paliek mājās, ja tas no skolas puses ir atļauts.
08.01.2014 17:37 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Varbūt, kāds jau jautāja, nelasīju visu diskusiju.
Saprotu, ka meitene nestāsta jums, kas un kā.
Vai tā ir vienīgā skola apkārtnē?
+ varbūt savās sajūtās viņa dalās ar kādu draudzeni, draugu? un viņam var uzjautāt?
08.01.2014 17:37 |

Reitings 1707
Ja viņai ir gudra galva, tad varbūt, lai to mēnesi paliek mājās, ja tas no skolas puses ir atļauts.

Pēc tā mēneša sāksies tas pats. Vēlreiz no jauna adaptēšanās skolā. Jo ilgāk neaizej uz skolu, jo grūtāk ir aiziet uz turieni atpakaļ.
08.01.2014 17:41 |

Reitings 1707
+ varbūt savās sajūtās viņa dalās ar kādu draudzeni, draugu? un viņam var uzjautāt?
Viņa ir ļoti noslēgta un kautrīga. Draudzenes ir, bet vecajā dzīvesvietā. Arī tur viņai bija problēmas ar klasesbiedriem, tāpēc vienīgās draudzenes bija pagalmā, kuras viņa negribēja pamest, tomēr nedomāju, ka viņa vispār kādam stāsta, kas viņai iekšā darās..
08.01.2014 17:43 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Maya Viņa grib atpakaļ uz veco skolu, veco pilsētu, veco vidi, ja? Viņa negrib dzīvot Rīgā? Tātad, ja viņa atgriežas vecajā vieta, viņai jādzīvo ar tēvu. Nu ko, ja viņa tā vēlās, tad,piedodiet, bet tās ir viņas tiesības. Lai cik grūti mātei būtu, ja tēvs piekrīt, meitene var iet pie viņa dzīvot. Ja nepiekrīt-nu tad tā arī viņai pasaki, tur atpakaļceļa nav, un mammai ir tiesības uz normālu dzīvi. gandrīz 15 gad-tas nav bērns, viņam ir jāliek saprast, ka dzīvē gadās visādi, situācijas ir dažādas, katrai rīcībai ir sekas utt..
08.01.2014 17:50 |

Reitings 1051
Pēc tā mēneša sāksies tas pats. Vēlreiz no jauna adaptēšanās skolā. Jo ilgāk neaizej uz skolu, jo grūtāk ir aiziet uz turieni atpakaļ.

Bet vai tad viņa ir jau tajā adaptējusies? Pēc tevis teiktā var saprast, ka nē. Bet varbūt tavs viedoklis, ka nevajadzētu ņemt pārtraukumu ir labāks.
Varu pastāstīt par zināmu gadījumu - māsīca tā veselu gadu nomuļļāja 10. klasē. Negāja uz stundām, neattaisnoto stundu bija pāri 150, gulēja mājās, ienīda skolu un skolotājus. Tante centās visādi to labot, bet nesekmīgi. Jaunajā mācību gadā viņa nomainīja skolu uz vieglāku. Nomācoties 2 mēnešus tur, viņa saprata, ka dzīvē vēlas sasniegt daudz vairāk, tāpēc PATI izņēma ārā dokumentus un atgriezās vecajā skolā. Tagad uz stundām iet katru dienu un ir labākā klasē. Es domāju, ka jums vajag atrast veidu, kā viņa pati varētu saprast labāk to, kas viņai ir vajadzīgs. Tāpēc arī, pēc manām domām, būtu vajadzīgs tāds laiks pārdomām.
08.01.2014 17:53 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
izlasīju iepriekšējo diskusiju, milzīgs šoks. var saprast māsu, kāpēc tik noslēgta, kautrīga, kāpēc tik grūti iejusties - ar tādu ģimenes modeli, kāds jums ir, viņā noteikti ir tāda mazvērtība, nepārliecinātība un neticība cilvēkiem iedzīta, ka viņa jūtas zemāka par zāli. Nedomāju, ka skolas maiņa ko līdzēs, tur atkārtosies tas pats. Kā lai viņa tic, ka viss būs labi, ka jāiet uz skolu, kur viss nokārtosies, ja viņas māte rāda viņai sliktu piemēru, atkal un atkal noticot savam vīrietim, ļaujot lai viņu sit, piekauj, neiet prom, nešķiras, pazemojas. Tas ir tas, ko viņa redz, vispār šausmas, nezinu, ko ieteikt, trūkst vārdu. Domāju, ka māti vispār nevar stādīt kā piemēru viņai, un tikai tu vari kaut ko līdzēt, jo tu esi tā, kas savu dzīvi ir sakārtojusi, izrāvusies no tā murga. Tikai tavos spēkos ir panākt, ka viņa mainās. Piedod, ka tā saku, bet manuprāt, no mammas, kura sevi vispār nevar parādīt kā stipru sievieti, viņai šobrīd jāturas pa gabalu. Bail pat domāt, kas tavā māsā iekšā darās :(
08.01.2014 17:53 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Kāpēc uzreiz 14 gadīgai meitenei obligāti ir jālieto kosmētika? Es vēl jo projām savos nu jau tūlīt 22 gados pārsvarā iztieku tikai ar skropstu tušu.

Lietot kosmētiku minimāli arī ir lietot skropstu tušu un kādu lūpu spīdumu vai balzāmu.
Es neteicu, ka tas ir obligāti jādara, vienkārši varu derēt, ka Rīgā jau no 5 klases meitenītes krāsojas un tās, kas nekrāsojas ir atstumtās.

Arī es savos 22 gados lietoju tikai skropstu tušu, acu zīmuli un lūpu balzāmu no dekoratīvās kosmētikas.
08.01.2014 17:58 |

Reitings 1707
Piedod, ka tā saku, bet manuprāt, no mammas, kura sevi vispār nevar parādīt kā stipru sievieti, viņai šobrīd jāturas pa gabalu.
Vai izlasīji līdz galam diskusiju? Mamma tagad ir atradusi darbu un ir ceļā uz šķiršanos. Viņas pašapziņa, kamēr dzīvo pie mums, ir pieaugusi. Beidzot vairs netic tām tēta muļķībām, kaut gan ļoti grib ticēt. Pirmos vakarus viņa stipri sevi nosodīja, ka viņa bijusi nenormālā muļķe visu šo laiku..
08.01.2014 18:00 |

Reitings 4775
jā, izlasīju, bet pāris mēneši vai nedēļas neatsver to, ko tava māsa ir redzējusi 15 gadus.
Manuprāt, jāsāk ar to, ka jāceļ tavas māsas iedragātā pašapziņa, jāparāda, ka sieviete nav tikai lupata, ko sist un klapēt, bet var būt arī mīlama, forša, superīga, ka viņai var būt draugi, ka viņa var būt citiem interesanta, ka cilvēki pret viņu izturēsies labi. Varbūt kaut kas mainītos, ja viņai klasē vai skolā iepatiktos kāds džeks, kura dēļ gribētos iet uz skolu? vai arī viņa iepatiktos kādam :)
08.01.2014 18:06 |

Reitings 4775
cilvēki un arī bērni jūt "problemātiskos" cilvēkus, no problemātiskām ģimenēm, un tādus cilvēkus atkož ļoti ātri. Un kurš gan grib ar tādiem draudzēties? Pusaudžu vidū noteikti tādu būtu grūti atrast. Tāpēc arī saku, ka jāsāk ar savu personību, bet viņai pašai tas jāgrib. Katrā ziņā visu cieņu tavām pūlēm un tam, ko tu esi izdarījusi un dari.
08.01.2014 18:10 |

Reitings 1707
Varbūt kaut kas mainītos, ja viņai klasē vai skolā iepatiktos kāds džeks, kura dēļ gribētos iet uz skolu?
Viņa par džekiem zināt negrib!
ko tava māsa ir redzējusi 15 gadus.

Nav jau gluži tā, ka šāda situācija bijusi 15 gadus. Agrāk mums tiešām bija skaista ģimene. Protams, savā izpratnē.. Tētis bija mājās tikai 2 dienas/nedēļā un viņš vēl netaisīja visas savas afēras. Šī situācija ir kādus 5-6 gadus.
Manuprāt, jāsāk ar to, ka jāceļ tavas māsas iedragātā pašapziņa

Kā? Atrast pulciņu. Nav jau tādu pulciņu, kas nepieprasa socializēšanos. Viņai patīk tikai rokdarbi..nezinu, kur var atrast tādus pulciņus.
08.01.2014 18:12 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Nobildē Maximas un tirgus pārdēvējās ikdienas darbā, pieraksti "Nemācījās, saņem 180 € mēnesī", izprintē, pieliec pie sienas.
08.01.2014 18:25 |

Reitings 1051
Maya, google atradu šādu: http://www.rjtc.lv/?rcatID=8&catID=27. Varbūt nav ļoti tālu no jūsu mājām. Bet domāju, ka pulciņš būtu labs variants. Un tādos ir arī vieglāk komunicēt, jo to cilvēku starpā ir līdzīgas intereses. Pati esmu uz iekšu vērsts cilvēks un bērnībā apmeklēju, gan keramikas, gan ādas apstrādes, gan papīra plastikas pulciņus un arī dejošanu. Par visiem biju sajūsmā. Un, ja tavai māsai patīk dejot, noteikti ieteiktu pamēģināt kādas hip hop dejas... ja viņa neprot izteikties ar vārdiem, tad tādā veidā varēs izpaust savas sajūtas ar deju :).
08.01.2014 18:26 |

Reitings 1051
Nobildē Maximas un tirgus pārdēvējās ikdienas darbā, pieraksti "Nemācījās, saņem 180 € mēnesī", izprintē, pieliec pie sienas.

Mani mamma tā visu vidusskolas laiku biedēja, kā piemērus minot gan apkopējas, sētniekus, Maximas darbiniekus u.t.t.. Riebās līdz nelabumam un visu padarīja tikai vēl sliktāku. Iebiedēšana nav atrisinājums.
08.01.2014 18:28 |

Reitings 1707
Ahh, viņai nenormāli interesē zvaigznes. Sapņo par teleskopu.. Varbūt ir kāds astronomijas pulciņš?
Viņai nepatīk nekādas fiziskas aktivitātes, sportā 4 izvelk knapi..
08.01.2014 18:30 |

Reitings 1051
Āāāāā... kāpēc es varētu ieteikt dažādus tehniskos un mākslinieciskos pulciņus - parasti ir dažādi starptautiski un ne tik plaši konkursi, kuros var piedalīties. Ja viņa gūs sasniegumus, arī tas cels viņas pašapziņu.
08.01.2014 18:32 |

Reitings 1051

Reitings 1707
Kimberly Cik tas maksā Annas-2 ?
08.01.2014 18:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)