sastāvdaļas:
6 vistas šķiņķīši
2 nelieli svaigi citroni, sagriezti ripās
nedaudz sāls, piparu, eļļas
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Karstumizturīgā traukā izkārto citrona ripas, liec tām virsū šķiņķīšus ar ādu uz augšu. Starp šķiņķīšiem ieliec vēl pa kādai citrona ripai un visu viegli pārslaki ar ēdamkaroti eļļas. Vari to visu bagātināt, piemēram, ar svaigu timiānu, Provansas stila garšvielu maisījumu, olīvām. Cep aptuveni 45 minūtes. Ja tev ir svarīgi, lai šķiņķīši būtu viscaur brūni, 15 minūtes pirms gatavs, izņem no cepeškrāsns un gaļas gabalus apgriez otrādi, un turpini cept. Citroni no gaļas būs izvilkuši gardu mērcīti, nevajadzēs gatavot atsevišķi.