Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzīve Carnikavā

Reitings 21
Reģ: 15.06.2010
Sveikas!

Man ir diezgan nopietna doma no Rīgas pārcelties dzīvot uz Carnikavu. Piesaista mazpilsētas vide, jūras tuvums un brīvības sajūta, kas rodas esot ārpus Rīgas.

Mazliet vēl šaubos, tāpēc nolēmu pajautāt, vai kāda šeit ir no Carnikavas vai bieži tur uzturas un var padalīties ar domām un atsauksmēm par dzīvi Carnikavā. Kā Carnikavā ir ar kultūras dzīvi? Vai esat apmierinātas, ka tur dzīvojat un kā ir ar braukšanu uz Rīgu, vai esat pieradušas? :)

Jauku dienu visām! :)
03.01.2014 10:45 |

10 gadi
Reitings 9
Reģ: 29.01.2009
Es arī vēlos pārcelties uz Carnikavu!
Jautājums aktuāls! ;)
27.05.2014 13:45 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Dzīvoklī vai privātmājā? Manuprāt nav ne vainas, bet es labāk izvēlētos Ādažus. Carnikavā īsti nav normālu veikalu, bet no ādažiem līdz jūrai ar auto 10-15 minūtes. Un es ilgu laiku dzīvoju 500 m no jūras, nemaz tik bieži uz to mēs negājām. :)
27.05.2014 13:50 |

Reitings 362
Šobrīd arī aplūkoju iespējas, dzīvot Carnikavā vai Ādažos. Ādažos plusi, ka pārtikas veikali, kā Rimi un Maxima, ir vidusskola, peldbaseins, nepatīk, ka galvenā iela neremontēta, šogad tik nedaudz sākuši uz svētkiem izrotāt, citādi bija galīgi bēdīgi. Carnikavā pluss, ka jūras tuvums, sakopta, vilciena satiksme, var uz Rīgu braukt arī caur Vecmīlgrāvi.
27.05.2014 14:00 |

Reitings 77
Reģ: 15.04.2014
Ādaži ir čuhņa un pat tie divi pārtikas veikali neatsver trūkumus, kas ir Ādažos. Un lai tiktu uz Rīgu vienīgais transports ir autobusi, kas iet reti.

Carnikava turpretī ir pretstats - ir vilciens, kas iet reizi stundā, autobusi. Vienīgi veikals ir tikai viens faktiski - Mego.

Bet Carnikavā ir skaista daba, vairāki skaisti ezeri( kā peldvietu iesaku 1.Garezeru), upes, jūra, meži. Ir stadions ar futbola laukumu.

Nu jā, Carnikavas pluss pārsvarā ir tā daba un tuvums ar Rīgu.
27.05.2014 14:06 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Es labāk izvēlētos Ādažus tur ir viekali, tur ir foršāk. Nezinu man Carnikava ne īpaši patīk, bet ja būtu jaizvēlas Carnikava vai Ādaži izvēlētos Saulkrastus :)
27.05.2014 14:07 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ja ir auto, tad Ādaži ir tīri ok vietiņa, neskatoties uz to, ka mega lēnu attīstās. Lielākie veikali ir 3 (maxima mazā, t/c apelsīns ar rimi,hesīti un super neto), slimnīca, dārziņš, privātie dārziņi, mākslas un mūzikas skola, sporta centrs), bet tas viss centrā.
Ja nedzīvo "centrā", tad bez mašīnas neiztikt. Autobusi kursē salīdzinoši bieži, bet ar kājām ejot sanāk diezgan liels gabals.
27.05.2014 14:07 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Bet starp Ādažiem un Carnikavu noteikti izvēlētos Carnikavu. Ādaži ir un paliks miests. Carnikava ir daudz, daudz skaistāka.
27.05.2014 14:09 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pirms pāris gadiem dzīvoju Carnikavā. Tā kā neesmu "rušinos pa dārzu un čubinos pa māju" cilvēks, man tur ātri vien apnika. Tāpat visas galvenās aktivitātes notika Rīgā - darbs, izklaides. Tur principā bija vieta, kur pārnakšņot. Apnika ikdienas celšanās superagri, lai paspētu uz vilcienu, vakarā skriešana atkal uz to pašu vilcienu, brīvdienās, ja neatbraucu uz Rīgu, apkārt klusums un tukšums.
Ja ir ģimene ar bērniem, dārzs, apkārt draugi, tad noteikti viss ir forši. Bet man nepatika, ātri vien atgriezos Rīgā.
27.05.2014 14:11 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja darbs ir Rīgā tad vismaz papildus pusstundu nāksies dirnēt sastrēgumos. Un kā ierasts mazpilsētās visiem patīk par visiem zināt un bāzt savu degumu kur nevajag.
27.05.2014 14:35 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Un es ilgu laiku dzīvoju 500 m no jūras, nemaz tik bieži uz to mēs negājām.

+++ Es dzīvoju 5 minūšu gājienā no jūras un aizeju tikai vasarā peldēties un sauļoties.
27.05.2014 14:39 |

Reitings 68
Reģ: 06.03.2009
drusciņ,iejauksos ar savu jautajumu:varbut kāda var pastāstīt kaut ko par dzīvi Sauriesos vai Ulbroka? varbūt kada dzivo tur?
27.05.2014 14:42 |

Reitings 230
Reģ: 04.02.2010
Agrāk dzīvoju Ādažos 7 gadus, tur ir viss ko vajag, tuvu Rīga, autiņi kursē normāli, ja ir savs auto ideāli. Carnikava tas pats, vienkārši veikali mazāk, un šķiet, ka arī nav tik daudz visa kā, kā Ādažos... piem. sporta centrs, tenisa korti, solāriji un tt.
Sauriešos es negribētu, tas rajons šķiet tāds bomzīgs, daudz redzējusi esmu dzērājus,bomžus un urlīgos.. kas pie veikala tusē :D Iesaku labāk, tad Upeslejas vai Līčus, kas ir blakām. Upeslejās man ļoti patīk, tētis tur dzīvo. Par Ulbroku neko daudz nezinu. :)
27.05.2014 14:49 |

Reitings 5709
Dzivoju Garciema, kas ir 5km tuvak Rigai ka Carnikava. Nezinu, par kadiem sastregumiem uz Rigu te runa, sogad sastreguma esmu stavejusi 1x, laika zina zaudeju 10min. Mamuprat, loti erta satiksme, vilcieni kurse normalos laikos, pietiekami biezi.
Man Carnikava neskiet nekads miests, ja salidzina ar Garciemu. :D Ir IKI, Mego, Narvesen, bernudarzs, skola, Gulbja laboratorija, kaut kadi buvniecibas veikali, pat skaistuma salonins (pec skata normals pat). Ir viss nepieciesamais, bet Riga tak pavisam tuvu, ja ko vajag. Izbraukat, manuprat, nekadu problemu.
27.05.2014 14:50 |

Reitings 258
Vieniigais labums vareetu buut daba un labs beernudaarzs, ja tas ir aktuaali. Pamatskola ir zem katras kritikas un uz vidusskolu jaa braukaas ar vilcienu kas ir daargi. Vilcieni un autobusi iet reti. No aarstiem ir tikai gimenes aarsta privaatprakses, pie paareejiem jaakrataas uz riigu. Uz darbu arii jaabrauc, uz ko pamatiigi aizies nauda. Nekaadu izklaizu vietu, ne arii kafejniicu, tikai viens mazs paartikas veikals. Prieks maajaasseedeetaaja vareetu buut ok.
27.05.2014 14:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Sauriešos, cik dzirdēts, tagad izvietojot no ieslodzījuma vietam atbrīvotos, no turienes laikam tas kontingents, ko Frau apraksta.
27.05.2014 15:02 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Ādaži ir čuhņa un pat tie divi pārtikas veikali neatsver trūkumus, kas ir Ādažos

Kāda čuhņa? :D
Dzīvoju Ādažo, galīgi nelīdzinās čuhņai!
Agrāk, kad mācījos, nebija nekādu problēmu izbraukāt, autobusi nāk reizi stundā, un pat biežāk.
Tagad ir darbs Rīgā, ar mašīnu no Ādažiem, līdz rīgas otram galam tieku 30-40min.
Ar tramvaju no Juiglas līdz Centram ir tāds pats jaiks jāpavada.

Carnikava, kaut kas līdzīgs. Man liekas nedaudz mazāka, bet arī ri ok.
27.05.2014 15:07 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Aadazhi nav nekaada chuhna :D Man visa dziive ir saistiita ar Aadazhiem un Carnikavu. Vecvecaaki no abaam puseem dziivo vienaa vai otraa, pati arii pmeeram 5 gadus dziivoju Aadazhos.

Carnikava man liekas nedaudz garlaiciiga. Tur ir forshi vasaraas, bet ziemaa pilniigi boring.

Aadazhi gan ir forshi, tur reaali ir viss, ko vajag un Riiga rokas stiepiena attaalumaa. Skola (pati maaciijos Riigas centraa un izbraukaashana bija viegla. Ja pasham veel ir sava mashiina, tad vispaar super), beernudaarzs, teniss, velo celini uz Baltezera pusi, aptiekas, banka, slimniica, veikbords. Veejupe, ir forsha, ja neiet tajaa pludmales pusee. Rudenii var braukt uz poligonu seenes lasiit. Shito visu rakstot nereaali sailgojos peec Aadazhiem, tur ir tik superiigi. Ja kaadreiz atgrieziishos Latvijaa, tad tas noteikti buus Aadazhi vai Baltezers.
27.05.2014 15:19 |

Reitings 295
Reģ: 06.08.2011
Varbūt kāda var pakomentēt, kā ir ar Bukultiem? Kāda infrastruktūra?
27.05.2014 15:22 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Bukulti taads prvaatmaaju rajons, kur vajag savu mashiinu, bez taas nu nekaadi. Ja ir mashiina, tad esi tuvu visam. Turklaat mezhs visapkaart, ezeri
27.05.2014 15:35 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
taira, ko tieši Tu vēlies par Ulbroku zināt?
Ja par plusiem - 1) ja esi aktīva un sabiedriska, ir daudz un dazādu pasākumu, kuri domāti ģimenēm, bet ir arī individuāli! Par tiem tiek paziņots jau laicīgi un atliek vien piedalīties. Es esmu tikusies arī Domē ar attiecīgo personālu un ir ļoti pretimnākoši un tiešam ieinteresēti šajā ziņā, mani riktīgi meklēja rokā, lai atnāku pakaļ savai balvai (kaut es nebiju staro pirmo trijnieku, mazliet aiz) un pirmais,ko domē ieejot ieraudīju, bija manis fotogrāfētā bilde (labākās izstādīja), bija ļoti patīkamas sajūtas. Tapat ir dažādas sacensības, tirgi, svētku svinēšanas utt.
2) pašvaldības policija cenšas pieskatīt visu, apbraukā ļoooti regulāri (bet te ir viena slēptā lieta, par to pie mīnusiem).
3)Latvijā lielākais bērnudārzs, nupat uzcelts un tiek aŗī renovēts vecā ēka un ir arī sava vidusskola ar ļoti labiem sasniegumiem arī valsts mērogā sporta un citās sacensībās, tāpat tur atrodas aŗī publiskais baseins.
4) sporta aktivitātes, džudo, bija kādu laiku vēderdejas, ir atgad arī skaistumkopšanas salons (nesmejieties, te tas ir daudz), nu tā, šis tas bankrotē, bet ceļas vietā ar.
5) daudz dabas, ir ezers (es teiktu dīķis), var sauļoties, ir parki, ir estrāde (zaļumballes ar šad tad ir)
Mīnusi -
1) sabiedriskais transports. Nu ir panākts,ka kursē biežāāk, bet tas ir pārbāzts nenormāli aktīvajās darba stundās. + lielākie sastrgēgumi ir līdz aplim pa, kuru brauc kā tupeņi visi.
2) te nav darba vietu salīdzinoši, ziņemot fermas, bodes, namsaimnieku, pastu un pašvaldības darba vietas
3)te ir mazs pagasts vārda vistiešākajā nozīmē. Praktiski visi visus pazīst un,ja Tu nepazīsti, par Tevi izokšķerēs, jo visiem ir jāzina, kas un, cik biezi pie Tevis nāk un kādēļ vispār nāk.
4) Tu esi ienācējs, menti te ir vietējie. Uzmini, kurš dabūs sodu par neatļautā vietā noliktu auto - Tu vai Tavi kaimiņi,kas ar pašvaldības policistu Liepiņu kopā brīvdenās sadzer?
5) maziņi veikali, kur nekā īsti nava (nu maize un piens ir).
Tas viss uz sitiena,kas ienak prātā. Noteikti it vel un vel, bet nu tad vaica, kas tiesi interesē.
27.05.2014 15:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!