Čau, meitenes!
Jautājums šāds - vai tur, kur strādājat šobrīd, bija nepieciešama jūsu iepriekš apgūtā augstākā izglītība? Droši izsakieties konkrētāk (kāds darbs un kāda izglītība). Man tas būtu ļoti, ļoti svarīgi, ja jūs padalītos!
Paldies! :)
Profesijas lauciņā, ko studēju - Multimediju dizains, programmēšana - īstenībā diploms un augstākā izglītība nav nepieciešama, jo galvenais ir tavs protfolio, kas parāda, cik daudz un cik labi spēj izdarīt. Taču es zinu, ka nevarētu sevi motivēt iemācīties šīs prasmes pašas spēkiem, un diploms tomēr pavērs plašākas darba iespējas, jo ietver sevī arī teorētiskos priekšmetus, kas jau ievirzās citos ''blakus'' lauciņos.
Šobrīd piestrādāju vienā iestādē, veicu līgumdarbu. Ja man būtu par vienu diplomu vairāk, tad viņi man varētu par to pašu darbu, ko šobrīd veicu, maksāt 30% vairāk. Formalitāte (zināšanu man pietiek un diploms tās konkrētajā lietā nepadziļinātu), bet noteikumi ir noteikumi.
Tā kā, jāsaka, ir atsevišķas jomas, kur diplomam ir pat lielāka nozīme, nekā zināšanām.
Ja gribi konkrētāk, pastāsti, par kādām aptuveni jomām tu domā.
Šobrīd strādāju par operatori, kur svarīgākas ir zināšanas nevis izglītība. Vajadzīgas padziļinātas zināšanas par datoriem un interneta darbības principiem, kā arī jābūt prasmei apieties ar klientiem.
Tas galīgi nav saistīts ar jomu, kuru studēju. Taču plāns ir strādāt tajā amatā, par ko studēju. :)
Manos plānos ir studēt kaut ko patiesi noderīgu nākotnei, jo, teikšu godīgi, trūkst dedzīgu interešu, lai ietu un studētu kaut ko, kas man patiesi patiktu..
Kuras būtu tās jomas, kur diplomam liela nozīme?
Lēnām topu par vecāko klašu matemātikas skolotāju :) Biju izlaidusi gadu, jo izvēlējos studēt to, kas nepatīk. Pa to gadu atpūtos un labāk sapratu, ko tieši vēlos. Tagad man ir stingra pārliecība, ka izvēlējos īsto ceļu. :)
Tās jomas, kur tiek iegūta profesionālā bakalaura diploms, ir tās, kurās bez izglītības būs grūti vai neiespējmi, piemēram, dažādu jomu inženieri. Tāpat medicīna, farmācija utt.
Ir daudzi amati, it īpaši valsts pārvaldē, kur nav nepieciešams konkrēts diploms, bet augstākā izglītība in general.. Tajās pašās ministrijās strādā ne tikai ekonomisti, juristi un politologi, bet arī vēsturnieki, sociālo zinātņu bakalauri, utt.
Jābūt taču vismaz kaut kādai nojausmai par to, kas patīk / interesē?..